Időtlen férfi fürtök: kihajózás a 2000-es évek férfi hajviseletek vizeire

Folytatjuk múltidéző bejegyzéssorozatunkat, amikben egy-egy évtized férfi haj trendejeit vettük gőrcső alá. A korábbi cikkeinket is megtekintheted a témában:

Népszerű férfi frizurák az 1990-es években

Az 1980-as évek népszerű férfi hajviseletei külföldön és magyarországon

Férfi hajdivatok az 1970-es években

A mai cikkünkkel pedig el is érkeztünk a mostani előtti utolsó évtizedhez.

Viszont, ha Téged inkább mégis a mai évek stílusa foglalkoztat, arról is írtunk már bőven:

Szakálltrendek 2023-ban

A legjobb sportos férfi frizurák 2023-ban

Trendi férfi frizurák 2023: frizurák, vágások és színek: top frizurák, vágások és színek

csak, hogy a legutóbbi hármat említsük!

De vágjunk is bele a 2000-es évek férfi hajviseleteinek vizsgálatába. Készen állsz?

2000 és 2010 között a férfi frizurák

A vörös szőnyegtől a városi dzsungelig, ezek az alapvető stílusok beírták magukat a divattörténelembe. 

1. A Caesar hajvágás: főhajtás az antik kor előtt

A 2000-es évek elején középpontba került egy egyszerű, de annál megnyerőbb férfi hajvágás, a történelmi elegancia megtestesítőjétől kölcsönzött ún. Caeser hajvágás. Ez a stílus, amelyet magáról a nagy Julius Caesarról neveztek el, életet lehel az ókori szobrokba. Ez a frizura tömör, vízszintesen vágott frufruval és egységes hajhosszával uralkodói szigort kölcsönöz viselőjének. 

caesar hajvágás 2000-es évek

2. The Faux Hawk: A belső lázadó felszabadítása

Ismerősen cseng a Mohawk hajviselet? Nos, a 2000-es évek közepén ennek a hajviseletnek egy lágyabb vonulata kúszott be a divatban, mondhatani a kisebb unokatestvére, ő volt a Faux Hawk. Meghatározó jellemzője a középen elhelyezkedő hajkorona, amit zselével vagy viasszal tudtak tökéletesre formázni. Még ez a stílus is lázadónak mondható, de már sokkal kevésbé, mint a “sima” Mohawk stílus. Ezzel az átmenettel társadalmilag elfogadottabban lehettek lázadók a férfiak. 

3. Az oldalválasztó: Az idő próbáját kiálló frizura újra feltalálva

Az örök kedvenc, az oldalt elválasztott haj a 2000-es években visszatért, hogy ötvözze a vintage bájt a kortárs lendülettel. Ez a frizura, amely egy éles oldalválasztékkal és kúpos oldalválasztékkal egészül ki, valamint makulátlanul formázott, hosszabb tincsekkel díszített frizurával a régi idők derék úriemberei előtt tisztelgett. Egy adag géllel vagy pomádéval az oldalválasztás rendíthetetlen szövetségese volt azoknak, akik kifinomult aurára törekedtek.

4. A Bieber vágás: A popszenzáció és a hajinnováció találkozása

Lehet csodálni vagy utálni, de az biztos, hogy Justin Bieber a 2000-es évek pop világának meghatázoró figurája volt, ebből kifolyólag sokak hajviseletét is befolyásolta. 2000-es évek alkonya felé a “Bieber hajvágás” világszerte megdobogtatta a fiatal szíveket. A popénekes csodagyerek népszerűsítette ezt a gondtalan, mégis trendi külsőt, amelyet a homlokot kecsesen fátyolosan eltakaró hosszú, oldalra lógó frufru jellemez, rövidebb, laza szálakkal oldalt és hátul. Ez a sokoldalú és kevés karbantartást igénylő stílus jelenséggé vált a trendteremtők új hullámának körében.

Visszatekintve

A 2000-2010 közötti évtized a férfi frizurák aranykora volt. Olyan egyszerű stílusok uralkodtak, mint a Caesar Vágás, Faux Hawk, Oldalválasztó és a Bieber Vágás. A korszak kifinomult és sokoldalú stílusai, amelyeket zselékkel, viaszokkal és pomádékkal formáztak, továbbra is kitörölhetetlen nyomot hagynak a mai trendeken. A múlt hajszálai beleszövődnek a jelen szövetébe, végtelen lehetőségeket nyitva a modern férfi hajviseletének.

El akarod mondani a véleményed ezzel a cikkel kapcsolatban?

Csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz!

Vagy kövess minket Facen és Instán.