Népszerű férfi frizurák az 1990-es években

Az 1970-es és az 1980-as évek férfi frizurák divatjait már átvettük, most jöhet a következő évtized!

Az 1990-es évek a kísérletezés és a sokszínűség évtizede volt a férfi frizurák terén. A grunge-tól a hip-hopig, a lesimítottól a rendetlenig számos trend határozta meg az akkori kinézetet. Íme néhány a legnépszerűbb férfi frizurák közül az 1990-es években:

Függönyök

Az 1990-es évek egyik legikonikusabb hajviselete a függöny, más néven a tálvágás vagy a gombavágás volt. Ez a stílus – eredetileg – hosszú rojtokkal rendelkezett, amelyek a homlokot és a füleket takarták, míg a haj többi részét rövidre és rétegesen vágták. A függönyt gyakran viselték olyan zenészek, mint Kurt Cobain, Liam Gallagher és Jonathan Taylor Thomas.

Ez tényleg rendkívül népszerű volt akkoriban, ugyanakkor ez a fajta hajviselet inkább egy gyűjtő név, több fajtája volt: rövid és rendezetlen, közepesen hosszú és hullámos, hosszú és egyenes. Az olyan színeszek tették még népszerűvé, – ezt az egyébként az 1920-es évekig visszavezethető hajstílust – mint Leonardo Dicaprio, Keanu Reeves vagy Jared Leto.

Az alábbi képeken példákat láthatsz a "függöny" hajvágásra

különböző ún. függöny férfi hajviseletek

Tüskés férfi frizurák

Az 1990-es évek másik népszerű hajviselete a tüskés volt, amely során zselével vagy waxxal éles, hegyes tüskéket készítettek a fej tetején. Ezt a stílust gyakran a punk, a ska és az alternatív rockhoz társították, és olyan együttesek kedvelték, mint a Green Day, a The Offspring és a Blink-182.

tüskés (zselézett) haj az 1990-es években

Buzzed férfi frizurák

Az 1990-es években szintén sok férfi választotta ezt az alacsony ápolási igényű, rövidre borotvált vagy akár kopaszra nyírt hajat. Ez a stílus gyakran a katonai vagy sportos kultúrához kapcsolódott, és olyan színészek, hírességek kedvelték, mint Bruce Willis, Michael Jordan és Vin Diesel.

Fagyos végek

Az 1990-es évek egyik legvitatottabb hajstílusa az angolul frosted tips fantázia nevet viselő haj volt, amely a hajvégek kifehérítését jelentette, hogy szőke vagy fehér kontrasztot hozzon létre a sötétebb hajjal szemben. Ez a stílus gyakran társult olyan fiúbandákhoz, mint az NSYNC, a Backstreet Boys és a 98 Degrees, és népszerű volt a tinilányok körében.

Cornrows

Az 1990-es években sok fekete férfi felkarolta természetes hajszerkezetét, és a fonatokkal és a cornrow-val kísérletezett. Ebben a stílusban a hajat szoros, keskeny sorokba fonták, amelyek geometrikus mintát hoztak létre a fejbőrön. Ez a stílus gyakran a hip-hop és az R&B kultúrához kapcsolódott, és olyan művészek kedvelték, mint Tupac Shakur, Allen Iverson és Lenny Kravitz.

Összességében az 1990-es évek a merész és kreatív hajstílusok évtizede volt, amelyek tükrözték a kor kulturális és zenei trendjeit. Akár a grunge, akár a fiúbandás megjelenést részesítette előnyben, mindenki számára volt olyan frizura, amelyet kipróbálhatott.

Sőt, igazából a fenti felsorolásnál nem is állt meg a dolog (főleg Amerikában) – továbbra is népszerűek voltak az olyan frizurák, mint az afro, mohawk, mullett, hátrafésült haj vagy a ceasar hajvágás – csak, hogy párat említsünk.Te milyen hajat viseltél az 1990-es években? Csatlakozz (ha még nem tetted meg) zárt Facebook csoportunkhoz és mondd el! 

 

Ha pedig naponta akarsz férfi hajjal kapcsolatos tippeket, trendeket olvasni, akkor kövesd Insta és Facebook oldalainkat!