Férfi hajdivatok az 1970-es években

Az 1970-es évek férfi hajviseletei nagyon változatos időszakot szültek a fodrászat világában.

Ez a cikk nem kevesebbre vállalkozik, mint összegyűjteni a legjellemzőbb stílusokat és frizurákat, amelyek népszerűek voltak ebben az időszakban nemzetközi és hazai szinten.

Az 1970-es évek férfi hajviseletei jelentős változáson estek át a korábbi évtizedekhez képest.

Hosszú haj:

Az 1970-es évek hosszú hajat hoztak a férfi divatba. Ez a hajstílus az egyik legjellegzetesebb divat volt ebben az időszakban, és sok különböző változata volt. A hosszú hajat általában félhosszúra vagy vállig érőre hagyták, és göndörítették, dúsították vagy hullámosították. Különösen a rock and roll és a hippimozgalom követői között volt népszerű a hosszúra hagyott férfi haj. Ők hajukat általában hagyományosan hordták, de sokan a középen elválasztott hajat is kedvelték.

Afro frizura: 

1970-es évek afro férfi haj

Az afro frizura az 1960-as évek vége felé indult elterjedni, de az 1970-es években érte el a csúcspontját. Ez a frizura gyakran nagyon nagy volt és nagyon buja afro hajból állt. Az afro frizura általában nagyon magasra épült, és színes vagy érdekes kiegészítőkkel egészülhetett ki.

Shag frizura: 

shag frizura az 1970-es években

A shag frizura is az 1970-es évek férfi hajviseletei közé tartozott. Ez a frizura rövid, rétegzett hajból állt, amely egyedi textúrát és térfogatot adott a hajnak. A shag frizurában a haj általában a fej tetején volt rövidebb, és hosszabb hajszálak lógtak le a fül körül és a nyakon.

Szakáll és bajusz: 

szakáll az 1970-es években

Az 1970-es években a férfiak széles körben viseltek szakállat és bajuszt is. Ezek általában vastagabbak, bozontosabbak és hosszabbak voltak, mint a korábbi években. A szakállak és bajuszok általában a hajjal harmonizáltak, és különböző hajstílusokkal kombinálva viselték őket.

Összességében az 1970-es évek a hosszú, buja haj és a szakáll divatját hozták magukkal. Az ebben az időszakban divatos hajstílusokat ma is gyakran alkalmazzák és újraélesztik a divatvilágban.

Nézzük meg, hogy mik voltak az 1970-es évek férfi hajviseletei Magyarországon!

Az 1970-es években Magyarországon a férfi hajdivatot is jelentősen befolyásolták a nemzetközi trendek. A hosszú, göndör hajdivat az Egyesült Államokból és Nyugat-Európából átterjedt Magyarországra is, és egyre több fiatal kezdte elhagyni a hagyományos, rövid hajviseletet.

Azonban az 1970-es évek Magyarországának politikai és társadalmi változásai is befolyásolták a férfi hajdivatot. Az új, kevésbé konzervatív kultúra és életmód ösztönözte a fiatalokat, hogy szabadabb stílust válasszanak, és kifejezzék egyediségüket a külső megjelenésükön keresztül.

A hosszabb hajviseletek azonban nem voltak elfogadottak mindenhol. A hivatalos szervek gyakran kritizálták a hosszú hajat, és azokat, akik ilyen hajviseletet viseltek, könnyen összekeverték a “rendbontókkal” vagy a “hippikkel”. Ezért a hosszú hajviselet többnyire csak a fiatalok körében volt népszerű, míg az idősebb korosztályok inkább a hagyományosabb, rövid hajviseleteket részesítették előnyben.

Összességében az 1970-es évek férfi hajviseletei Magyarországon is a hosszú, göndör frizurát részesítették előnyben amit a külföldi trendek és az új életmód és kultúra ösztönzött. Azonban az idősebb korosztályok és a hivatalos szervek még nem fogadták el teljesen ezt a divatot.

Neked mi a véleményed erről a gyűjteményről? Esetleg Te mást tapasztaltál itthon, netán külföldön éltél akkoriban? Ne tartsd magadban, írd meg, hogy hogyan élnek emlékeidben azok a ‘70-es évek! 🙂 

Megteheted például zárt Facebook csoportunkban is!

Ha kíváncsi vagy milyen frizurák hódítottak az 1980-as és 1990-es években, tarts velünk!:)

Facebook oldal

Instagram oldal