Szakálltrendek 2023-ban

Á, a szakáll. Évszázadok óta a férfiasság szimbóluma. A vikingektől a favágókig a szakáll a férfiasság egyik alapeleme volt. De már nem csak arról van szó, hogy úgy nézzünk ki, mint egy izmos férfi. 2023-ban a szakállak nagyobb szerepet kapnak, mint valaha. Nézzük tehát, mi (lesz) 2023-ban a férfiak top 5 szakálltrendje.

A szakáll népszerűsége a férfiak körében

Először is beszéljünk a szakállak népszerűségéről a férfiak körében. Ez nem csak egy trend, hanem egy életstílus. A szakáll a férfiak tökéletes kiegészítője, és egyhamar nem is fog elmúlni. Hogy alátámasszuk ezt a kijelentésünket, nézzünk meg egy idei statisztikát arról, hogy a világon mennyire népszerű a férfiak körében a szakállviselés.

Az teljes statisztika angolul itt olvasható. Nézzünk meg néhány érdekes adatot:

  • Világszerte a férfiak 44%-a visel teljes szakállat
  • Az amerikaiak kb. 75%-a érzi magát magabiztosabbnak szakállal
    • 33% százalékuk azt nyilatkozta, hogy ők mindig is viseltek szakállat
    • 23,6%-uk azt mondta, hogy kevésbé érzik magukat férfiasnak, amiért nem tudnak szakállat növeszteni
  • Az átlagos szakállhossz-növekedés egy év alatt ~14 centiméter
  • A felmérésben részt vevő nők 41%-a a tisztára borotvált arcú férfiakat találta vonzóbbnak (tehát a többség a szakállas férfiakat részesíti előnyben! 🙂 ), ugyanakkor a HR szakértők 90%-a azt állította, hogy a borosta nélküli arc erősebb benyomást kelt
  • 2026-ra a szakállápolási termékek piaca egy becslés szerint 43,1 milliárd dollár lesz

Legyen is elég ennyi az adatokból, nézzük meg a trendeket!

Top 5 szakálltrend a férfiak számára 2023-ban

1. A favágó szakáll

A favágó szakáll klasszikus, és 2023-ban sem fog sehová sem menni. Ez a stílus a volumenről és a hosszról szól. Tökéletes azok számára, akik szögletes arccal és erős állkapocsvonallal rendelkeznek. Ahhoz, hogy elérd ezt a megjelenést, legalább 3 hónapig növesztened kell a szakálladat, majd szögletesre kell nyírnod.

favágó szakáll

2. A bajusz és a kecskeszakáll kombinációja

kecskeszakáll bajusszal

Ez a klasszikus kombó 2023-ban visszatér. Nagyszerű választás az ovális vagy szív alakú arcúaknak. Ennek a megjelenésnek a kulcsa, hogy a bajuszt és a kecskeszakállat külön tartsd. Mindkettőt legalább egy hónapig növesztened kell, majd külön-külön meg kell nyírnod őket.

3. A rövid és kócos szakáll

Ha még nem állsz készen arra, hogy teljes szakállat növessz, a rövid és kócos szakáll a tökéletes kompromisszum. Ez egy alacsony karbantartást igénylő stílus, amely tökéletes a kerek vagy gyémánt alakú arcúak számára. Ahhoz, hogy elérd ezt a megjelenést, egy-két hétig növesztened kell a szakálladat, majd rövidre kell vágnod.

rövid, kócos szakáll

4. Az állpántos szakáll

Az állpántos szakáll egy merész megjelenés, amely tökéletes a hosszú arcúaknak. Ez az egész az állkapocsvonal hangsúlyozásáról és az éles, tiszta megjelenésről szól. Ennek a stílusnak az eléréséhez néhány hétig növesztened kell a szakálladat, majd vékonyra kell nyírnod, amely követi az állkapocsvonaladat.

állpontos szakáll

5. A vállalati szakáll

A vállalati szakáll egy csiszoltabb és professzionálisabb megjelenés, amely tökéletes az irodába. Nagyszerű választás a téglalap vagy hosszúkás arcúak számára. Ennek a stílusnak az eléréséhez rövid és ápolt szakállat kell tartanod. Néhány naponta érdemes megnyírni, hogy megőrizhesd a tiszta és kifinomult megjelenést.

vállalati szakáll

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szakállstílust az arcformánkhoz?

Az arcformádnak megfelelő szakállstílus kiválasztása alapvető fontosságú. Nem minden szakáll egyforma, és ami az egyik embernek jól áll, az a másiknak nem biztos, hogy jól áll. ű

Íme néhány tipp, amely segít kiválasztani az arcformádnak megfelelő szakállstílust:

Ovális arc: A bajusz és a kecskeszakáll kombinációja nagyszerű választás.

Szív alakú arc: A bajusz és kecskeszakáll kombó vagy a rövid és kócos szakáll nagyszerű választás.

Szögletes arc: A favágó szakáll vagy az állpántos szakáll tökéletes az erős, határozott megjelenéshez.

Kerek arc: A rövid és kócos szakáll ideális a szögletesebb megjelenés kialakításához.

Gyémánt alakú arc: A rövid és kócos szakáll nagyszerű választás a kiegyensúlyozottabb megjelenés megteremtéséhez.

 

Honnan tudod, hogy neked milyen alakú arcod van? Korábban írtunk egy cikket az arcformához illeszkedő frizura kiválasztásáról, ahol azt is leírtuk, hogy hogyan tudod meghatározni, hogy neked milyen arcformád van. OLVASD EL IDE KATTINTVA.

Hogyan növeszd és ápold szakálladat?

A szakáll növesztése és karbantartása időt és erőfeszítést igényel, de megéri. Íme néhány tipp, amely segít a szakáll növesztésében és karbantartásában:

Légy türelmes: A szakáll növesztése időbe telik, ezért légy türelmes és hagyd nőni mielőtt formázni akarnád.

Tartsd tisztán: Rendszeresen mosd meg a szakálladat, hogy tiszta és egészséges maradjon – jó alapanyagból jobbat lehet kihozni.

Fésüld és keféld: Használj fésűt és kefét, hogy szakállad rendben legyen – jobb kerülni a műanyag és a túl sűrű fogazató fésűket. 

Rendszeresen nyírd: Rendszeresen nyírd meg szakállad, hogy ápoltnak tűnjön – persze a rendszeresség mértéke attól függ, hogy melyik szakáll fajtát szeretnéd növeszteni.

Használj szakállolajat: A szakállolaj segíthet megőrizni szakállad puhaságát és egészségét.

 

Persze, ez csak egy rövid áttekintés volt a szakállnövesztésről, ha mélyebben érdekel a téma, akkor itt tudsz böngészni a témába vágó cikkeink között.Mi a lényeg röviden összefoglalva?

2023-ban a szakállak térhódítása nem fog megállni. A favágó szakálltól a vállalati szakállig mindenki talál olyan szakállstíulst. ami az ő munkaköréhez, életviteléhez megfelelő. Csak ne feledd, hogy az arcformádnak megfelelő stílust válaszd, és tartsd mindig ápoltan. Egy kis türelemmel és erőfeszítéssel pillanatok alatt (na jó, inkább hetek, hónapok múlva 😀 ) tökéletes szakállad lesz. Boldog szakállas életet!

FB oldal

Facebook zárt csoport

Insta oldal