A legrosszabb férfi hajviseletek 40 felett

Ezeket a korosztályhoz nem illő frizurákat érdemes kerülnöd, ha már elmúltál negyven éves

Bár rengeteg nagyszerű frizura létezik 40 év feletti férfiak számára, de mi most inkább azokat szedtük össze, amelyeket érdemes elkerülni, ha a korodhoz illő megjelenést célzol meg. Persze a lista egy afféle általánosítás, ha Te az alábbi férfi frizurák közül valamelyiket viselve érzed jól magad, mi nem ítélkezünk!

Ha általánosságban nézzük, például, hogy egy munkahelyen vagy családapaként milyen frizurákat fogad el a társadalom, akkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy elkerüljünk bizonyos stílusokat, amelyek kevésbé előkelőnek, a kornak nem megfelelőnek vagy egyszerűen csak az ápolatlanság hatását keltik. A frizura jelentős szerepet játszik a kifinomult és csiszolt megjelenés fenntartásában.

Nézzünk meg néhány olyan frizurát, amelyet a legjobb elkerülni a 40-es éveidben, így biztosítva, hogy a kornak megfelelő, kifinomult képet tarts fenn magadről.

1. Nagyon hosszú haj:

A hosszú haj kezelése és karbantartása bármelyik életszakaszban kihívást jelent. A kor előrehaladtával ráadásul gyakran kuszának vagy zsírosnak tűnik. Viselj inkább rövidebb, könnyebben kezelhető frizurákat, amelyek kiemelik a legjobb vonásaidat és elősegítik a kifinomult megjelenést.

Legrosszabb példák nagyon hosszú hajra 40 fölött:

Johnny Depp

Brad Pitt

Nicolas Cage

A hosszú, kócos fürtjeiről ismert Depp frizurája a 40 év feletti férfiaknál rendezetlennek és ápolatlannak tűnhet.

Bár Mr. Pitt fiatalabb korában hosszú hajat viselt, ez a stílus a kor előrehaladtával kevésbé hízelgő, gyakran kevésbé kifinomultnak tűnik.

Cage hosszú haja egyes szerepekben talán illett a karakteréhez, de a mindennapokban kevésbé esztétikus, sőt hanyagnak tűnhet.

2. Az alulvágott haj:

Az alulról felvágott haj, vagyis az undercut, amelyet borotvált oldal és hosszabb felső jellemez, az utóbbi években hatalmas népszerűségre tett szert. Ez a trendi frizura azonban nem biztos, hogy a 40 év feletti férfiak számára a legmegfelelőbb választás, mivel fiatalos és szakszerűtlen hangulatot áraszthat.

Legrosszabb példák alulvágott hajra 40 fölött:

Colin Farrell:

David Beckham

Adam Levine

Bár Mr. Farrell könnyedén viseli az alulvágott frizurát, ez a stílus túl fiatalosnak és élesnek tűnhet a 40 év feletti férfiak számára, ami veszélyeztetheti a professzionális imázst.

Mr. Beckham ikonikus undercutja sokakat inspirálhatott, de nem szabad elfelejteni, hogy ő egy stílusikon, aki arról ismert, hogy feszegeti a határokat. A legtöbb 40 év feletti férfi számára ez a stílus inkább a fiatalabbaknak tűnhet megfelelőnek.

Mr. Levine éles alulvágása texturált felsővel jól illeszkedhet rocker személyiségéhez, de nem biztos, hogy olyan zökkenőmentesen alkalmazható a 40-es éveikben járó férfiak számára, akik ízlésesebb és koruknak megfelelőbb megjelenésre törekednek.

3. Kreatív nyírógépes munka:

A hajba borotvált formák és minták egyre népszerűbbek a fiatalabb férfiak körében. Azonban ahogy öregszel, a legjobb, ha a hajművészetet meghagyod a fiatalabbaknak, és egy klasszikus, időtálló frizurát választasz, amely megőrzi a sikkes megjelenést.

Legrosszabb példák kreatív nyírógépes frizurákra 40 fölött:

Cristiano Ronaldo

Paul Pogba

Nick Cannon

Ronaldo kinézete nem feltétlenül illik ahhoz a kifinomult imázshoz, amelyre a legtöbb 40 év feletti férfi törekszik. (Igaz, Ronaldo még nem múlt el 40 éves, de lassan már ő is bekerül ebbe az “elit” körbe! 🙂 )

Pogba merész és vibráló, gyakran geometrikus mintákat tartalmazó frizurái tükrözik egyéniségét és kreativitását, de nem alkalmasak a 40 év feletti férfiak számára, akik egy csiszoltabb és professzionálisabb imázsra törekszenek.*

Mr. Cannon bonyolult mintákkal díszített frizurái figyelemfelkeltőek lehetnek, de ezeket inkább hagyjuk meg a fiatalabbaknak, akiknek jobban áll a frizurával való kísérletezés.

*(Pogba sincs még közel a 40-hez, inkább csak “figyelmeztetésképpen” tettük bele ebbe a listába, hogy mi az, amit tényleg érdemes elkerülni 40 fölött.)

Mi a lényeg?

A megfelelő frizura kiválasztása kulcsfontosságú a 40 év feletti férfiak számára, akik szeretnék megőrizni kifinomult és ápolt megjelenésüket. Klasszikus, időtlen vágásokkal biztosra mehetsz, amelyek kiegészítik vonásaidat és életstílusodat. Akár a rövid és textúrázott stílust, akár a egyszerű és visszafogottra nyírt frizurát, akár a stílusos frizurát részesíted előnyben, számos lehetőség van arra, hogy a 40-es éveidben és azon túl is elegánsan és előkelően nézz ki. Ne feledd, hogy egy ápolt frizura jelentősen hozzájárulhat az általános imázsodhoz és önbizalmadhoz.

Ha érdekesnek találtad a cikket, küldd el egy ismerősödnek, akinek szintén tetszhet!

Ha pedig ehhez hasonló, de rövidebb tartalmakat akarsz látni gyakrabban, akkor kövess minket közösségi média csatornáinkon:

Facebook oldal

Facebook csoport (zárt)

Instagram oldal