Milyen hajat válasszak, ha elmúltam 40 éves?

Emlékeztek még? Nem is olyan régen írtunk egy listát azokról a férfi hajakról, amelyeket 40 felett már nem érdemes viselni. Ha lemaradtál róla, itt elolvashatod.

Most nézzük meg azokat a férfi frizurákat, amelyeket kifejezetten ajánljuk akkor, ha már elmúltál 40 éves!

Ahogy öregszünk, úgy változik az ízlésünk, a prioritásaink és az életmódunk. Miért ne tükrözné ezt a frizuránk is?

Ha Te is elmúltál 40 éves, akkor Te is megérdemled, hogy ugyanolyan elegánsan és kifinomultan nézz ki, mint amilyennek érzed magad. A megfelelő frizurával felvállalhatod érettebb és kifinomultabb énedet, miközben továbbra is frissnek és stílusosnak tűnsz. 

Ebben az átfogó útmutatóban nem kevesebb, mint 10 darab olyan férfi frizurát gyűjtöttük össze, ami rendkívül jól áll azoknak a férfiaknak, akik már lassan a B oldalt kezdik el pörgetni. Szakértői tanácsok és hírességek példáin keresztül vezetünk végig Téged a számodra megfelelő frizura megtalálásában. Így akár dús hajjal, akár ritkuló tincsekkel küzdesz, megtalálod a stílusodnak és arcformádnak megfelelő tökéletes frizurát.

1. Oldalt rövid, felül hosszú

Ez a klasszikus fazon egyszerre sokoldalú és életkornak megfelelő a 40 év feletti férfiak számára. Azzal, hogy az oldalt rövidre, a tetejét pedig kissé hosszabbra vágod, olyan kifinomult megjelenést hozhatsz létre, amely bármilyen alkalomra megfelel. 

A stílus sikerének kulcsa, hogy az oldalsó és a felső rész között finom kontrasztot fenn kell tartani, legfeljebb másfél centiméter legyen a különbség. Emellett érdemes megkérned fodrászat, hogy a nyakvonalat inkább lágy, természetes vonalúvá szűkítse, minthogy kivágja a hajvonalát, mivel ez kifinomultabb megjelenést eredményez, kevesebb szükséges karbantartással.

Legjobb példák 40 év fölötti oldalt rövid, felül hosszú férfi hajra

Ryan Reynolds

Leonardo DiCaprio

2. Az ollós oldalvágás

Az ollós vágású oldalra söprés egy elegáns és időtlen frizura, amely jól áll a 40 feletti férfiaknak. Ez a vágás hosszabb hajat tesz lehetővé, miközben megmarad a tiszta és professzionális megjelenés. Válaszhatsz hajvágógép használata helyett fésűs-ollós vágást, amivel pontosabb és személyre szabottabb megjelenést érhetsz el.

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy nagyobb kontrollt gyakorolj a hajvágás formája felett, és olyan stílust hozz létre, amely kiegészíti az egyedi vonásaidat. Továbbá, ha hajhullással küzdesz, az oldalra söprés is segíthet abban, hogy a ritkuló haj kevésbé legyen feltűnő.

Legjobb példák ollós odalvágásos férfi hajviseletekre 40 év fölött

Ben Affleck

Ewan McGregor

3. A közeli vágás

Ez egy friss és letisztult megjelenés, amely minden korosztályú férfinak jól áll, de különösen mutatós a 40 év feletti férfiaknak. Bár nem kell feltétlenül teljes frizurát választanod, a szoros vágás egy kis extra volumennel a hajad tetején időtálló és kevés karbantartást igénylő stílust eredményezhet.

Legjobb példák közeli vágásra 40 év felett

Pharrell Williams

Chris Evans

4. Rövid és texturált

A rövid és texturált vágás univerzálisan előnyös frizura minden korosztályú férfi számára, beleértve a 40 év felettieket is. Ez a sokoldalú stílus viselhető lazán egy kusza, tagolt megjelenéssel, vagy felöltöztethető egy erős oldal elválasztással egy kifinomultabb megjelenésért. Függetlenül attól, hogy milyen frizurát választasz, a rövid és texturált vágás egyszerre stílusos és könnyen karbantartható.

Legjobb példák rövd és texturált férfi hajviseletekre 40 év felett

Joe Manganiello

Justin Hartley

5. A klasszikus fade

A klasszikus fade, vagyis átmenet egy időtlen és univerzálisan előnyös frizura a férfiak számára. Ez a vágás a fej tetejétől fokozatosan rövidülő hajat jelent oldalt és hátul. Egy jól kivitelezett fade igényes és kifinomult megjelenést eredményezhet, amely jól áll a 40 év feletti férfiaknak, akár a tárgyalóteremben, akár a bárban ülnek.

Legjobb klasszikus fade-k 40 év fölött

Will Smith

Marlon Wayans

6. Hosszú rétegek

A közhiedelemmel ellentétben a hosszú frizurák jól állhatnak a 40 év feletti férfiaknál, ha megfelelően ápoltak és jól formázottak. A hosszú rétegek dimenziót, mozgást és egy csipetnyi fiatalos hangulatot adhatnak a megjelenésednek. Ha a ritkuló haj nem jelent gondot, fontold meg a réteges vágást, sőt akár a bozontos stílust is!

Legjobb példák 40 év fölött

Jared Leto

Keanu Reeves

7. Slicked Back

A slicked back frizura (magyarul kb. annyit tesz, hogy “elegáns hátsó” 🙂 ) kifinomultságot és rafináltságot kölcsönözhet bármelyik férfi megjelenésének. Ez a stílus a legjobban a középhosszú hajjal működik, és inkább hajformázó krémmel, mint nehéz zselével vagy pomádéval kell megformázni, hogy ne nehezítse el a hajat, és ne tegye láthatóbbá a fejbőrt. A slicked-back fazon tökéletes a 40 év feletti férfiak számára, akik kifinomult és időtlen frizurára vágynak.

Legjobb slicked back férfi hajviseletek 40 felett

Matt Bomer

Mario Lopez

8. Természetes hullámok és fürtök

A természetes hullámok és fürtök felkarolása nagyszerű módja annak, hogy volument és textúrát adj a hajadnak, így az teltebbnek és fiatalosabbnak tűnik. A 40 év feletti, természetes hullámos vagy göndör hajú férfiak számára érdemes kipróbálni, hogy a tetejét kissé hosszabbra hagyod, míg az oldalát rövidebbre vágod, hogy kifinomult és laza megjelenést biztosíts ezáltal. A fürtök és hullámok fenntartásához használj megfelelő hajszérumot vagy sós spray-t, hogy fokozd a természetes textúrát anélkül, hogy elnehezítenéd a hajat.

Legjobb példák 40 év felettre

Kumail Nanjiani

Howard Stern

9. A lenőtt átmenet

A lenőtt átmenetes haj tökéletes egyensúlyt teremt a professzionális és a laza között, így remek választás azoknak a 40 feletti férfiak számára, akik olyan frizurát szeretnének, amely zökkenőmentesen át tud váltani a munkából a szórakozásba. Ez a stílus megtartja a hagyományos fade formáját, miközben az oldalsó részeket egy kicsit hosszabbra hagyja, ami egy csipetnyi kifinomultságot és érettséget kölcsönöz az összképnek.

Legjobb lenőtt átmenet férfi frizurák 40 felett

Mark Ruffalo

Tom Hiddleston

10. A quiff

A quiff egy stílusos és sokoldalú frizura, amely különböző korú férfiakhoz igazítható, beleértve a 40 év felettieket is. Ez a megjelenés rövid hajat tartalmaz hátul és oldalt, a tetején pedig hosszabb hajat, amelyet felfelé és hátra lehet söpörni a magasság és a volumen növelése érdekében. A quiff a rendezetlen és alkalmi frizurától a sima és kifinomultig terjedhet, így remek választás a stílusos és a kornak megfelelő frizurát kereső férfiak számára.

Legjobb quiff példák 40 felett

Bradley Cooper

Chris Pine

Ennyi lenne?

Ahogy látható közel sem kell kétségbe esni 40 felett se, ha jól akarunk kinézni és jó frizurát akarunk magunknak “szerezni”. 40 fölött is arra bíztatunk Téged, hogy merj kísérletezni, hiszen ahogy Te magad is változol az évek során, úgy a hajad is és az abból kihozható stílus is.

Kövess minket közösségi média felületeinken, vagy íratkozz fel hírlevelünkre, hogy sose maradj le a hetente megjelenő új cikkünkról férfi haj és szakállápolás témájában.