Hajragasztás férfiaknak, avagy hajpótlás másképpen

A mai cikkünkben egy érdekes hajpótlási módszert hozunk el Neked – a férfi hajragasztás témája következik.

Gondoltad vagy sem, ha kopaszodással küzdesz akkor több lehetőség is szóba jöhet, hogy megelőzd a kopaszodást, lassítsd a folyamatot, vagy éppen, ha már a hajhullás egy későbbi fázisában vagy, akkor hogyan kezeld a kopaszodásodat.

Az egyik ilyen, talán kevésbé ismert módszer a kopaszodás “kezelésére” férfiaknak a hajragasztás. A felragasztható hajrendszerek (más néven toupék, parókák és hajtapaszok) segítenek a férfiaknak azonnal leküzdeni a hajhullást és a haj elvékonyodását.

Tehát a hajragasztás vagy ragasztott férfi haj nem más, mint egy modern paróka. Értelemszerűen sokkal pénztárcabarátabbak és gyorsabban kivitelezhető ezek használata, mint ha valaki hajbeültetésre szánná magát.

A probléma nem is itt kezdődik…elsősorban a választék szokta sokkolni a hajragasztásos megoldást választó férfiakat.

Hiszen rengeteg márka, szín, forma, hossz, sűrűség és alapanyag közül lehet választani.

De ne ugorjunk ennyire előre! Nézzük meg, hogy mi is ez a hajragasztás pontosan!

Felragasztható paróka

A ragasztós paróka egy férfi parókatípus, amely már jó ideje létezik, és a 19. és 20. században vált népszerűvé, amikor a férfiak fiatalabbnak akartak látszani. A parókák a férfiak számára készült ragasztós hajszálak, amelyek leginkább a fej tetején lévő kisebb hajhullás és kopaszság elfedésére alkalmasak.

A legfontosabb különbség itt más parókákkal szemben, hogy a felragasztható parókát úgy tervezték, hogy a fej oldalán és hátulján is beleolvadjon a meglévő hajba, míg a hajrendszerek teljesen elfedik a fejbőrt, így lehetetlenné téve, hogy az alatta lévő haj látható legyen.

A parókák általában azért népszerűbbek a férfiak körében, mert képesek elfedni a kopaszságot. Ha a ragasztós parókát választod, fontos, hogy megtanuld, hogyan kell helyesen felhelyezni hajpánttal vagy folyékony parókaragasztóval.

Mi itt összeírtuk neked pontokba szedve a legfontosabb tudnivalókat, de mivel egy ilyen paróka felhelyezése és viselése nagyban befolyásolni fogja megjelenésedet, nem mindegy, hogy hogyan ragasztod fel. Ezért fontos, hogy mielőtt neki látsz otthon magadba feltenni, járj utána a témának. Érdemes videót nézni a felrakásról vagy tanácsot kérni olyantól, aki már használt ilyet.

A hosszan tartó és természetes hatású parókához kövesd az alábbi lépéseket:

  1. Legyen legalább két parókád (így az egyiket használhatod, amíg a másikat mosod).
  2. Mosd rendszeresen a parókáidat.
  3. Használj a hajrendszerekhez tervezett samponokat és kondicionálókat.
  4. Kerüld a sós/klóros vizet.
  5. Légszárítás vagy fújás csak hűvös fokozaton történjen.

A hajragasztás dilemmája:

Mivel kvázi egy parókáról beszélünk így igaz, hogy olcsó, ám nem is fog túl sokáig tartani.

Mennyi egy hajrendszer átlagos élettartama?

Az, hogy mennyi ideig tart a hajrendszer, számos tényezőtől függ, többek között az alaptípustól, az anyagtól, a rögzítéstől, a tisztítástól és a karbantartástól. Az életmódod is befolyásolja a hajrendszer élettartamát.

Ökölszabályként a hajrendszerek 6-10 hónapig tartanak, bár a szalag vagy a folyékony ragasztó hajlamos sokkal gyorsabban lebomlani. A ragasztás cseréjére és újbóli rögzítésére általában 6-8 hetente van szükség.

A hajrendszer ragasztójának kicserélése sajnos szintén a Te életmódod befolyásoljla, nincs rá általános szabály. De például a klóros vagy sós víznek való kitettség (például, ha gyakran úszol) befolyásolhatja a fejbőr és a hajpánt közötti kötést.

A rendszeres edzőterembe járók vagy szaunázók is tapasztalhatják, hogy a hajrendszert gyakrabban kell újrakötni, mivel a túlzott izzadás meglazítja a ragasztó tapadását a fejbőrön.

Facebook csoport

Ha Te már használtál ilyen ragasztós hajat, akkor oszd meg tapasztalataidat zárt Facebook csoportunkban!

Facebook oldal

Instagram oldal

Hajragasztás különböző módjai:

hátrafésült ragasztott haj

férfi ragasztott haj bázis

elülső ragasztott férfi haj