Sikeres harc a kopaszodás ellen!

Tudtad vagy sem, de 2022-ben már van permanens megoldás a kopaszodásra. Igen permanens, vagyis örökké tartó!

Mielőtt leírnánk, hogy hogyan nézzünk egy kicsit a kopaszodás hátterébe!

A kopaszodásról általában, a kopaszodás fajtái

A túlzott vagy rendellenes hajhullást (összefoglaló néven) alopeciának nevezzük, és több fajtája létezik. Két nagy csoportra lehet bontani a kopaszodást. A női és férfi kopaszodásra. Értelemszerűen mi most inkább a férfi kopaszodásra fogunk koncentrálni ebben a cikkben.

Ami közös minden hajhullásban, legyen szó férfiakról vagy nőkről, az annak a tünete, hogy valami rosszul működik a szervezetben. A hajad ott marad a fejeden, ahová való, hacsak nem következik be hormonális egyensúlyhiány, betegség vagy más állapot. Ez az állapot lehet olyan egyszerű, mint egy gén, amely hajlamossá tesz a férfi vagy női kopaszodásra vagy az alopecia areata egyik formájára, de lehet olyan összetett is, mint egy sor betegség.

férfi hajhullás típusok

Jobb esetben csak ideiglenes hajhullásról beszélünk, ami (például a betegség elmúltával) megszűnik, tehát ezután a hajad ismét a megszokott ütemben növekszik majd.

Rosszabb esetben a hajhullás, kopaszodás állandósult állapot és önmagától nem fog visszafordulni, sőt egyre több és több hajat veszítesz az idő előrehaladtával.

Hajhullás: gyakori probléma. Mire számíthatsz férfi kopaszodáskor?

A férfiak körülbelül 85%-ánál 50 éves korukra jelentős hajritkulás következik be. Egyesek már 21 éves koruk előtt elkezdik elveszíteni a hajukat.

A férfi kopaszodás a hajhullás leggyakoribb formája, mind a génekkel, mind a férfi hormonokkal összefügg. Tehát, ahogy írtuk akár huszonéves korban kezdődhet, de 50 éves korára a legtöbb férfinál már jelentkezik valamilyen formában. A férfi androgenetikus alopeciának is nevezett hajhullás kezdődhet visszahúzódó hajszálakkal, a haj elvékonyodásával vagy a koponya koronáján kialakuló kopasz foltokkal.

A férfiak kopaszodása annyira gyakori jelenség, hogy az 1950-es években még egy skálát is felállítottak a fázisairól. Erről itt írtunk korábban.

Mik okozhatnak hajhullást? Kopaszodási mítoszok

Sok tévhit kering a köztudatban arról, hogy mik okozhatnak hajhullást. Mi most ledöntjük ezeket a mítoszokat!

ezektől nem kopaszodsz

Ezektől nem kell félned, hogy kopaszságot okoznak:

 • sapka/kalap
 • fésülés, kefélés, csavarás vagy formázás (persze azért csak érzéssel csináld ezeket – ne túl erősen! 🙂 )
 • ujjaiddal való hátra simogatása a hajadnak
 • közvetlen napfény
 • (bevizsgált) hajápoló termékek

Erről is írtunk már cikket korábban, ahol még több mítoszt megdöntöttünk a kopaszodásról, így most még egyszer nem írjuk le, de ha érdekel, hogy ezek miért NEM okoznak hajhullást, akkor olvasd el korábbi cikkünket a témában itt.

Ami viszont a lassú, de tartós kopaszodást ténylegesen okozza, az nem más, mint az ún. DHT hormon. Ennél is pontosabban az erre a hormonra érzékeny receptorok működése tudja szabályozni a haj- és szőrszálak növekedését. Ráadásul az androgenetikus hajhullásban érintett személyeknél több, vagy a DHT hormonra érzékenyebb androgén receptor helyezkedik el.

Amennyiben ez a hormon túlzott mennyiségben van jelen a szervezetben, gátolni fogja a hajhagymák normális működését, így az érintett hajtüszőkben akár már a 20-30 éves kortól fogva egyre silányabb minőségű hajszálak fognak termelődni.

A kopaszodás hatása a férfiak életére

Van egy olyan vetülete is a férfiak kopaszodásának, amiről még egymás között sem szívesen beszélnek az úriemberek, ez pedig nem más, mint a kopaszodásnak a mindennapi életükre gyakorolt negatív hatása!

A társadalmi hiedelemmel ellentétben a legtöbb férfi, aki kopaszodásban szenved, rendkívül elégedetlen a helyzetével, és bármit megtenne, hogy változtasson rajta. A hajhullás az életük minden területére hatással van. Hatással van a kapcsolatokra és a szakmai életükre is. Nem ritka, hogy a férfiak a hajhullás miatt karriert váltanak.

Milyen megoldások léteznek?

Ahol ilyen mértékű probléma van – és természetes ahol pénzt szagolnak az adott problémából – ott hamarosan megjelennek a kuruzslók is. Nincs ez másképp a kopaszodás elleni harcban sem. Számtalan csodaszerrel találkozhatsz interneten is, amik azt ígérik, hogy megállítják – ne adj’ isten – visszafordítják a kopaszodást. Menekülj az ilyen csodaszerektől és azok hamis ígereteitől! Jelenleg gyógyszeres megoldás NEM LÉTEZIK a kopaszodás ellen.

Bizonyos készítmények bizonyos fajta hajhullást LASSÍTANI TUDNAK, de megállítani vagy visszafordítani nem.

működő kezelés kopaszodás ellen

Rendben, megnéztük, hogy mit nem tudunk tenni a kopaszodás ellen, de, hogy beváltsuk a cikk legelején tett ígéretünket nézzük meg, hogy mit tehetünk ellene.

2022-ben egy biztos megoldás létezik a kopaszodás visszafordítására, ami nem más, mint a hajbeültetés.

A hajbeültetésnek több formája is létezik, szerencsére ezek teljesen biztonságosak. Mindenképpen olyat és olyan helyet válassz, ahol korrekt tájékoztatást adnak a procedúráról és garanciát adnak a beültetés sikeréről.

Két technológiát mutatunk be nektek ebben a cikkben, amikről tudjuk, hogy megfelelően működnek!

Az egyik az ún. FUE hajbeültetés technológia, a másik pedig a DHI technológia.

Mindkét eljárás hihetetlenül modern, sőt annyira megbízhatóak, hogy örök garanciát vállalnak arra, hogy a hajbeültetés után a haj megmarad.

FUE (Follicular Unit Extraction) hajbeültetési módszer

Ez a módszer kiváló azok számára, akiknél a kopaszodás a fejtetőn jelentkezik. Ennél az eljárásnál a tarkón lévő hajhagymákat használják átültetésre. Mivel ezek más típusú hajtüszők, mint amelyek a fejtetőn vannak, ezek nincsenek kitéve a DHT hormonnak, amely a kopaszodásért felelős. (Emlékezzünk vissza a cikk közepe táján leírt, a kopaszodás valódi okára!)

Az eljárásról címszavakban:

 • helyi érzéstelenítés
 • speciális mikrosebészeti körkés a graftok (hajhagymák) eltávolításához
 • graftok mikroszkóp alatti szétválogatása
 • a graftokat egyesével a fejbőrbe helyezik
 • akár 5000 hajtüsző átültetése is lehetséges egy ilyen műtét során
 • minimális fájdalom
 • élettartam örökgarancia
 • rövid felépülési idő

DHI (Direct Hair Implantation) Choi Pens módszer

Vannak olyan esetek, amikor a kopaszodás oldal irányból indul meg, ez is a tipikus férfi kopaszodás egyik természetes módon nem visszaforduló változata. Ennek a módszernek a lényege, hogy egy speciális rotring ceruzához hasonló eszköz segítségével donor területekről vesznek ki szőrtüszőket, majd azokat a kihullott haj helyére implantálják.

nincs többé kopaszodás

Az eljárásról címszavakban:

 • speciális hajbeültetési eszköz
 • donorterületről ültetik át a hajat
 • nem maradnak hegek a fejbőrön
 • még a hajat sem kell leborotválni
 • teljesen fájdalommentes

Amennyiben te is a hajbeültetés mellett döntesz, mindenképpen konzultálj szakemberrel, hogy számodra melyik kezeléstípus a legjobb.

A témában jó szívvel tudjuk ajánlani a Gethair csapatát, akik ennek a bejegyzésnek a megjelenését is elősegítették!

Amennyiben érdekel a téma a weboldalukon még több hasznos információt találsz a hajbeültetésről.

Kövess minket közösségi média csatornáinkon, hogy mindig értesülj a legújabb férfi haj témákról!

Férfihaj Facebook

Férfihaj Instagram