Szakállfestés: igen vagy nem? 2. rész

Előző cikkünkben körüljártuk a szakállfestéshez vezető okokat. Ha még nem tetted, itt elolvashatod!

Ebben a cikkben a szakállfestés csinyját-bínyját fogjuk leírni neked!

1. Nagyon nem mindegy, hogy milyen festéket használsz!

Egy véletlenszerűen kiválasztott szakállfesték használata, amit a helyi boltban dobtál be a kosaradba, megsütheti a szakálladat! Nos, az eredmény rendben is lehet, de fennáll a veszélye, hogy szeretett szakállad göndör és törékeny lesz. A hajfestékek olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják arcszőrzetedet. 🙁

Festhetem a szakállamat otthon?

otthoni szakállfestés

Nyilván megteheted, de mi azt tanácsoljuk, hogy ne tedd, különösen, ha ez az első alkalom.

Valamint, ha már tapasztaltál száraz bőrt a szakállad alatt, az otthoni lehetőség nem biztos, hogy neked való. 

Jobb megoldás, ha elmész egy borbélyhoz, és egy szakemberrel festeted be a szakálladat. Ez három okból is jobb megoldás:

  • A festék színe. Igen, a legtöbb férfi inkább feketére festi a szakállát, hogy elrejtse az ezüstös szálakat, de vannak olyan esetek, amikor a megfelelő árnyalat megtalálása kihívást jelent. Ilyenkor olyan szakemberre van szükséged, aki tudja, hogyan keverje a színeket, hogy a legtermészetesebb szakállfesték-árnyalatot kapd.
  • A megfelelő keverék. Egy szakértő tudja, hogy a te szakáll típusodhoz milyen festéket érdemes használni.
  • Kevésbé valószínű, hogy elrontják a végeredményt. A szakállfestés rendetlenséget okozhat. Az ő eszközeikkel és tapasztalatukkal nyugodt lehetsz, hogy a ruháidat és a fürdőszobádat nem fogod össze koszolni.
szakállfesték

TIPP

Megfigyeléssel és kérdezősködéssel tanulhatsz. Kérdezd meg a szakembert a keverési folyamatról és arról, hogy milyen termékeket használj és melyektől tartózkodj. Ha úgy gondolod, hogy végre készen állsz arra, hogy belevágj a saját szakállfestésedbe, otthon is kipróbálhatod magad.

2. A megfelelő szín és árnyalat kiválasztása

Az arcszőrzet sokkal szárazabb és durvább, mint a fejbőrön lévő szálak – összességében nehezebb megszelídíteni. Az egyik tényező, amelyet az árnyalat kiválasztásakor figyelembe kell venni, a festék felszívódása. A stylistok azt javasolják, hogy néhány árnyalattal világosabb színt válassz, mint a szakállad, hogy ne tűnjön túl sötétnek.

Abban az esetben, ha gyorsabban szeretnéd elfedni a szürkeséget, egy sötétebb árnyalat használatával lerövidítheted a festési folyamatot.

TIPP

Ha fekete hajad van, válassz sötétbarna festéket, hogy bőröd ne tűnjön sápadtnak, tehát a sötétebb hajszínnel rendelkező férfiaknak a szakálluk színénél valamivel világosabb festékárnyalatot kell választaniuk.

3. Kötelező teendők a szakállfestés előtt

Ha úgy döntöttél, hogy magad fested be a szakálladat, kövesd az alábbi egyszerű lépéseket:

szakáll eszközök
  1. Mosd és öblítsd le alaposan a szakálladat. Használj olyan szakállmosó sampont, ami táplálja a szakálltüszőket, hogy megszabadulj a szakállad alatti elhalt bőrtől. Ezzel is növeled annak az esélyét, hogy szakállad hosszabb ideig megtartja a színt.
  2. Nyírd és formázd meg szakálladat. Érdemes jó minőségű szakállformázó eszközöket használni.
  3. Vigyél fel egy kis vazelint vagy ásványi olajat a szakállad széleire, hogy megakadályozd, hogy a festék elszínezze a bőrödet.
  4. Használj szakállolajat, hogy hidratáld és erősítsd arcszőrzetedet.

Sajnos ennyi fért mai cikkünkben. 🙁 A következőkben leírjuk a szakállfesték pontos menetét, illetve, hogy hogyan tartsd karban a festett szakálladat, hogy ne fakuljon gyorsan!

Küldd el egy ismerősödnek ezt a cikket, akiről úgy gondolod, hogy hasznát vehetné! 🙂

Itt tudsz minket követni, hogy mindig azonnal értesülj a legújabb cikkekről!

Férfihaj Facebook

Férfihaj Instagram