5 férfi haj átmenet, ami neked is biztosan tetszeni fog

Hihetetlen mennyiségű, közel 1.000 darab férfi haj átmenet létezik, így érthető, hogy nem fogjuk most az összeset kivesézni…egyelőre elégedjetek meg öt darabbal! 🙂

Először is tisztázzuk, hogy mit értünk átmenet alatt. Két fogalom is létezik a témában, amik bár hasonlítanak egymásra mégsem ugyanazok.

Az egyik neve angolul taper a másiké fade

Durván magyarra fordítva a taper (vagy taper fade) a fokozatosan elvékonyodó, ferde vágás, a fade pedig az átmenet

Kicsit jobban kifejtve:

Taper vs. Fade

A fade olyan vágás, amely oldalról és hátulról rövid, és amelyet a hosszabbtól a rövidebbig tartó sima átmenet határoz meg. Számos különböző fade közül választhatunk. Ezek a fej különböző pontjain kezdődnek, és lehetnek finomabbak vagy merészebbek. Ez egy élesebb választás lehet, mint a taper. A taper fade olyan hajat jelöl, amely fokozatosan rövidül a fej oldalán és hátulján, a tetején pedig hosszabb lesz. Kiemeli a nyakszirtet és a pajeszodat. Lehet alacsony, közepes vagy magas, és a hajszerkezetedhez és a hajad hosszához igazodhat.

Most, hogy ezt tisztáztuk, nézzünk meg 5 népszerű férfi haj átmenet vágást.

1. Tüskés haj átmenet

A tüskés haj nagyon is a 90-es évek hangulatát idézi, de a modern megközelítés sokkal finomabb, és egy olyan texturált megjelenést eredményez, amely nem olyan határozott és könnyebben viselhető. A tüskés haj átmenettel az a cél, hogy a fej tetején megmaradjon a hossz, a hátulja és az oldala pedig rövidebb legyen. Ez felhívja a figyelmet a tüskékre, így azok kerülnek a megjelenés középpontjába. A stílus különböző hajtípusokkal megvalósítható, de a legjobban a természetes textúrájú hajhoz illik; ez a megoldás sokkal kevesebb terméket igényel, és sokkal természetesebb hatása van és könnyedén elérhető vele egy vagány megjelenés.

2. Ivy League átmenettel

Az Ivy League hajvágás egy régóta népszerű hajvágás a férfiak körében. Nevét onnan kapta, hogy gyökerei az amerikai Ivy League iskolák (híres amerikai egyetemek sportszövetsége) diákjaira vezethetők vissza . Ez egy egyszerű és csiszolt megjelenés, amelyet a tetején lévő volumen határoz meg, az oldalait pedig rövidre vágva tartják. Az Ivy League fazon egy átmenettel egy kicsit érdekesebbé teszi a megjelenést, és enyhe kontrasztot ad hozzá. Az Ivy League-ben az a nagyszerű, hogy a személyes preferenciáidhoz igazítható. Udvarias, de ugyanakkor vagány, ez egy fantasztikus lehetőség minden korosztályú férfi számára.

3. Francia hajvágás átmenettel

A francia vágás egy alacsony karbantartást igénylő hajvágás férfiak számára, amely kiállta az idők próbáját. Ezt a klasszikus frizurát hátul és oldalt rövid haj, felül kissé hosszabb haj és egy finom frufru határozza meg. Ha egy átmenettel párosítjuk, ez nagyobb kontrasztot teremt a felső és az oldalsó részek között, amelyek fokozatosan rövidülnek. Attól függően, hogy mennyire szeretnél feltűnést kelteni, választhatsz merészebb megközelítéseket is, mint például a tört átmenet vagy a magas átmenet. Az átmenet és a francia hajvágás párosítása modern frissítést ad, amely könnyen viselhető, egyszerűen formázható és férfias.

4. Frufrus átmenet

férfihaj frufrus átmenet

A frufru elhalványulva érdekes kontrasztot teremt. A frufru hosszától függően a fazon segíthet kiemelni, és még dúsabbnak és vastagabbnak tüntetheti fel a hajadat, növelve a fej tetején és a hajkoronán lévő térfogatot. Az arányokat is feldobhatja. Ennek a vágásnak számos előnye van, és különböző hajszerkezeteken és hajhosszúságokon is elvégezhető. Ennek ellenére figyelembe kell venned a hajtípusodat, mielőtt ezen frizura mellett döntesz, mivel egyesek jobban jobban áll az egyenes haj, neked nem biztos, hogy működni fog. Másoknak pedig fantasztikusan állnak a göndör fürtök, szóval ezt magadnak kell letesztelni, hogy neked melyik áll jobban.. A frufru keretezheti az arcot, kiemelheti a vonásokat, és fiatalos vagy divatos megjelenést kölcsönözhet. Nem nehéz belátni, hogy ez miért lehet vonzó egy olyan férfi számára, aki ki akar tűnni a tömegből.

5. Hajtervezés átmenettel

A végére hagytuk a legjobbat! 

A hajtervezés (tehát, hogy nem csak simán levágatod a hajadat, hanem egyedivé varázsolod) egy csodálatos módja annak, hogy szórakozz a hajaddal, és megmutasd a világnak a játékos oldaladat. A hajdizájn és az átmenet olyan kombináció, amely kéz a kézben jár, és segít megtalálni a különbséget aközött, hogy valaki csak menőnek próbál látszani és a ténylegesen vagány megjelenés között. Sokféle lehetőség közül választhatsz; egyszerű részletek, például formák vagy érdekes szögek, egészen a részletesebb műalkotásokig, például egy gyémánt vagy geometriai mintázatig. A hajdizájn kijelentést tesz, és azonnal a fejedre vonzza a tekintetet.

Ezért a legjobb, ha gondoskodsz arról, hogy a fejbőröd jó állapotban legyen. Ha bármilyen tökéletlensége vagy elszíneződése van, azzal is tisztában kell lenned, hogy ezt ki fogják emelni ezek az egyedi frizurák.

Tetszett ez a cikk? Küldd el egy ismerősödnek!

Kövess minket közösségi média csatornáinkon is, ahol naponta osztunk meg apró trükköket, érdekességeket és hasznos tanácsokat a férfi haj témában.

Férfihaj Facebook

Férfihaj Instagram