Szakállfestés igen vagy nem? 3. rész

Szakállfestéshez kapcsolódó cikksorozatunk harmadik, egyben utolsó részében a szakállfestés menetét foglaljuk össze neked.

Az első részben leírtuk a lehetséges okokat, hogy miért festetheti valaki a szakállát, a második részben kicsit mélyebben belementünk a szakállfestés rejtelmeibe, arról volt szó, hogy milyen termékeket érdemes használni, illetve, hogy mit érdemes megtenni a szakállfestés előtt. Ha még nem olvastad ezeket a cikkeinket, akkor mindenképp tedd meg most!

Szerencsére nem sok minden kell, még a házi szakállfestéshez sem.

Nézzük is meg a festési folyamatot

Fontos, hogy viselj gumikesztyűt, hogy megvédd a kezedet a festéktől. Keverd össze a festékoldatot. Mindenképpen alaposan olvasd el a dobozon található utasításokat. Keverd össze egyenlő arányban a színelőhívót (developer) és a színalapot.

Ezek után vidd fel a festéket a szakállra. A legtöbb festőkészlethez egy felhordó ecset is tartozik. Kend be teljesen az arcszőrzetedet, beleértve a pajeszokat és a bajuszt is. Ügyelj arra, hogy minden látható foltot fedjen le a festék.

szakáll festék használata

Ezt követően hagyni kell, hogy a festék beivódjon. Figyeld a színváltozást az első tíz-húsz percben. Ennél a lépésnél döntheted el, hogy szükség van-e második alkalmazásra. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, nedves törülközővel letörölheted az oldatot, és kezdheted elölről az egészet.

Ha megelégedtél az első felvitel eredményével, akkor a festék leírásában található idő kivárása utána ugorj be a zuhany alá és most meg a szakálladat. Még itt is érdemes kesztyűt használni, legalább addig, amíg a festék nagy részét le nem mostad.

TIPP: Ne pánikolj, miután megláttad a festés eredményét. Általában sötétebbnek látszik, amikor vizes. Körülbelül egy hét elteltével kissé meg fog fakulni és sokkal természetesebb hatása lesz.

El is készültél az “új szakálladdal”, ennyire egyszerű volt. 🙂

szakáll festékek

A karbantartás

Minden fontos dolgot, így a szakálladat is érdemes rendszeresen karbantartani, hogy tovább maradjon makulátlan – főleg, ha fested azt.

Ahhoz, hogy a festék ne fakuljon ki gyorsan, egy kis szervizelésre van szükség. Kövesd az alábbi tippeket:

  1. Az erős súrolás ledörzsölheti a szakállszínt, ezért csak finoman mossuk azt.
  2. Használj langyos vizet.
  3. Használhatsz szakállsampont a színezett arcszőrhöz.
  4. Ne felejtsd el bekenni a bajuszodat. Javasoljuk a szakállolaj használatát.
  5. Mivel a szakállfestékek nem tartósak, a színt 3-6 hetente érdemes újra kenni.

Kövess minket közösségi média csatornáinkon is!

Férfihaj Facebook

Férfihaj Instagram