Téli hajápolási tippek férfiaknak

Ha ezt a blogot olvasod, akkor valószínűleg már nem az első teledet éled meg Magyarországon! 🙂 Figyelj, mert a téli hajápolás legfontosabb pontjait gyűjtöttük össze Neked!

Ismered, hogy milyen áldozatokat követel a hajadon a hideg, csípős, szeles időjárás. A téli időjárás minden hajszerkezetet és hajtípust megvisel. A bőrhöz hasonlóan a hajnak is védelemre van szüksége a hideg ellen, hogy puha és egészséges maradjon. Védd meg fürtjeidet a “sarkvidéki levegő”, a korbácsoló szél, a statikus elektromosság és még a beltéri meleg ellen is. 

Próbáld ki ezt a 10 téli hajápolási tippet, hogy hajad nagyszerű formában tudd tartani- még akkor is, ha kint fagyos az idő:

1. Viselj kalapot!

Fontos, hogy a téli hónapokban fedd be a hajadat, hogy megvédd a nedvességet elnyelő száraz levegőtől, a hótól, a széltől és az esőtől. Ez nem az az idő, amikor a rettegett kalapos haj miatt kell aggódnod. (Ez az, amikor a sapka/kalap elnyomja a hajadat.) Az elemek kiszárítják a hajadat, így hajlamosabb lesz a töredezésre.

A gyapjú, a pamut és más anyagok is okozhatnak törést, ezért a sérülések megelőzése érdekében mindenképpen béleld ki a kalapodat selyemmel vagy szaténnal. Küzdj a statikus elektromosság ellen a kalapod alatt száraz olajos spray-vel. A száraz olajok súlytalanok, és természetes olajokat tartalmaznak, amelyek hidratálják a hajat, visszaadva annak fényét.

védd hajadat télen sapkával

Ahogy azt már több cikkünkben is említettük, nem kell áttól félned, hogy a sok sapka/kalap viselés kopaszodást okoz, egyedül arra figyelj, hogy ne legyen túl szoros.

2. Vásárolj párásítót

Szeretnél tudni egy meglepő módszert a téli száraz haj ellen? Használj párásítót. A beltéri fűtés hatására az otthonod levegője nagyon kiszárad, ami elszívja a nedvességet a hajadból. A párásítók segítenek rehidratálni a levegőt, hogy a tincsek fényesek maradjanak.

3. Rendszeresen nyírasd a hajadat

A haj négy-nyolc hetente történő nyírása jó módja a haj egészségének megőrzésének és a fürtök friss kinézetének. Vegyél le fél centit az aljáról, hogy csökkentsd a száraz, töredezett hajvégek kialakulásának esélyét.

télen se hanyagold a fodrászt

4. Zuhanyzáskor csökkentsd a víz hőmérsékletét

Bár a gőzölgő zuhany csábító lehet télen, de a forró víz elszívhatja a nedvességet a hajadból, ami törékennyé és töredezetté teszi azt. Mosd meg a hajadat langyos vízzel, és helyette hideg öblítéssel öblítsd le.

5. Kerüld a hőformázást

A legjobb, ha hagyod a hajadat levegőn száradni. A fújás kiszívja a nedvességet a hajadból, növelve a töredezés esélyét. A hőmentes szárítás segít megőrizni a hajad fényességét és egészségét. Kevés az időd? Próbálj meg este zuhanyozni, hogy fürtjeid természetes módon száradhassanak meg egy éjszaka alatt. Ha a hidegebb hónapokban a hajad már amúgy is érzékeny, a hőkezelés felerősíti a problémát, és kiszívja a nedvességet a szálakból. Télen tartózkodj a hajegyenesítéstől vagy göndörítéstől. Használd ki ezt az időt arra, hogy új stílusokat fedezz fel, mint például a csavarások, fonatok és kontyok.

6. Ne hagyd el a házat vizes hajjal

A nedves haj sérülékenyebb, mint a száraz haj. Ha télen vizes fejjel sétálsz ki a szabadba, a haj megfagyhat és eltörhet. Ez előző pontban azt írtuk, hogy ne szárítsd ilynekor a hajad, de nyilván ez még mindig jobb, mintha vizes hajjal mennél ki.

7. Használj olajos kezelést

Amikor a tél pusztítást végez a hajadon, állítsd vissza a nedvességet olajos hajpakolással. Válassz egy könnyű, argánolajjal készült, rajta hagyható formulát, hogy azonnal revitalizáld a száraz, sérült hajat. Vigyél fel naponta tápláló hajolajat a hajvégekre, hogy segítsen feltölteni a nedvességet és megvédje a hajad.

az olajos spray jó a statikus elektromosság ellen

8. Hetente egyszer végezz mélykondicionálást

A téli hajápolásnál a hidratálás a játék neve (ahogy arra az előző pontokból már biztosan rájöttél). Használj hetente egyszer hajbalzsamot, hogy pótold a nedvességet. A statikus haj gyakori jelenség, ha a hajad hideg időjárásnak van kitéve. A haj hidratált állapotban tartása egy leave-in kondicionálóval segít megvédeni azt. Megpróbálhatod azt is, hogy egy illatkendővel enyhén végigsimítasz a szálló hajszálakon, hogy megszabadítsd a hajadat a statikus feltöltődéstől.

9. Heti hajmaszk javasolt

Ahogy a heti arcmaszkok elengedhetetlenek az egészséges bőrhöz, úgy a heti hajmaszkok is jelentős változást hozhatnak a száraz, sérült haj esetében. Megfordíthatják a szárazság hatásait, miközben gondoskodnak arról, hogy a hajad egész évben optimális szinten védve legyen. A hajmaszkok gyorsan és egyszerűen használhatók. Tele vannak rengeteg hajgyógyászati előnnyel, és kevesebb mint 20 perc alatt hatnak. A hajmaszkok olyan előnyöket kínálnak, mint a puhítás, a hidratálás és a fényesség hozzáadása.

10. Kerüld a gyakori hajmosásokat

kerüld a téli forró zuhanyt

Ha te is azok közé tartozol, aki minden nap megmossa a haját, itt az ideje, hogy változtass a dolgokon. A túlzott hajmosás megfosztja a hajat a természetes olajoktól, amelyek segítenek a haj hidratáltságát és védelmét biztosítani. Ez különösen télen rossz, amikor ezekre az olajokra nagy szükség van. Próbáld meg minél jobban kitolni a hajmosások közötti időt. Ha jellemzően minden nap mosol hajat, akkor válts át a minden második napra. Ha úgy találod, hogy a hajad még mindig nagyon száraz, próbáld meg háromnaponta. A hajmosások közötti idő meghosszabbításának másik módja a száraz sampon használata. A szárazsampon megnyitja a hajszálakat, és visszahozza az életet a frizurádba. Emellett a hajad illatát és friss kinézetét is megőrzi.

A lenti linkre kattintva tudsz csatlakozni a zárt, férfi haj csoportba!

Zárt Facebook csoport – Exkluzív tartalmakkal

Facebook oldal

Instagram oldal