Vélemények a férfi hajbeültetésről

Mit mondanak az emberek a törökországi hajbeültetésről?

Korábban már foglalkoztunk a törökországi hajbeültetéssel, egészen pontosan egy elég átfogó statisztikát tettünk közzé a “Érdekes statisztikák a hajbeültetésről (2022)” címmel, amiben több helyen is a törökországi hajbeültetés került reflektorfénybe – nem véletlenül!

Törökországban (főleg Isztambulban) tulajdonképpen már egy teljes iparág épült a (nem csak) férfi hajbeültetésre. Rendkívül profi, elhivatott szakemberek állnak az újra dús hajra vágyó férfiak rendelkezésére. Mivel már egy jól bejáratott területről beszélünk, gyakorlatilag hajbeültetés-turizmusról beszélhetünk – így az árakat is rendkívül alacsonyan tudják tartani, ami nem megy a szolgáltatás minőségének rovására, sőt…de ezt már nem írnánk le még egyszer, ha kíváncsi vagy a pontos statisztikákra, akkor nézd meg korábbi cikkünket a témáról.

Ebben a cikkben annak járunk utána, hogy miért olyan népszerű a törökországi hajbeültetés – mit mondanak azok a férfiak, akik már átestek a hajbeültetésen ott?

Ahogy a férfiak (és nők) körében egyre nagyobb problémává vált a hajhullás, úgy kerestek egyre jobb és jobb megoldásokat ennek az állapotnak a kezelésére, visszafordítására. Ebben a tekintetben a török hajátültetés nagyon népszerűvé vált, mint a probléma kezelésének hatékony módszere. A török hajátültetési módszer alapvetően a follikuláris egység extrakción vagy röviden a FUE-n alapul, és Törökország az egyik első hely, ahol ezt a módszert alkalmazták.

Ez az eljárás a hajhagymák eltávolítását jelenti a donorhelyről, majd átültetését a recipiens helyére. Ez a hajátültetési módszer egy minimálisan invazív és nagyon biztonságos hajhullás kezelés. Népszerűségének egyik fő oka, hogy más kezelési lehetőségekhez képest minimális hegeket hagy és rövidebb a gyógyulási ideje. A legjobb törökországi hajátültetési klinikák tapasztalt sebészei helyi érzéstelenítésben végzik az eljárást, amely csak a donor és a recipiens területét zsibbasztja el. Erről és a másik hajbeültetési technologiáról (DHI) ezen az oldalon tájékozódhatsz

follikuláris egység extrakciós férfi hajbeültetés

További előnyei a törökországi hajbeültetésnek, amelyek rendkívül vonzóvá tették azt:

Az európai országokban a műtét és a transzplantáció magas költségei miatt sokak számára nehéz eldönteni, hogy megengedhetik-e maguknak a hajátültetést vagy sem. A legtöbb törökországi klinika inkluzív csomagokat kínál pácienseinek. Ezek a csomagok tartalmazzák az összes szükséges gyógyszert, az összes transzfert és az ingyenes szállást. Nincsenek rejtett költségek, ami nem teszi fel a kérdést, hogy az emberek megengedhetik-e maguknak a transzplantációt vagy sem. Összehasonlítva a más országokban végzett hajátültetések költségével, a törökországi hajátültetések költsége a harmada vagy negyede. Ezek után nem csoda, hogy miért olyan népszerű a török hajátültetés.

EGY FONTOS GONDOLAT IDE KAPCSOLÓDÓAN: Rendkívül fontos, hogy előre tájékozódj a különböző klinikákról, mivel sajnos nem egy esetben előfordult már, hogy aki a saját szakállára utazott ki, az pórul járt, egészen konkrétan átverték. Ez sajnos annak a velejárója, ha egy ipar fellendül, akkor ott megjelennek a csalók is. 

Előfordult például, hogy nem kaptak szerződést vagy a transfer nem volt biztosítva, de olyanról is hallottunk, hogy az utazás nem volt beleszámolva az árba.

Mi éppen ezért javasoljuk, hogy ha törökországi hajbeültetés mellett döntesz, akkor válassz egy olyan megbízható közvetítő céget, mint a Gethair, akiknek óriási tapasztalata van itt és teljes körűen elintéznek helyetted mindent.

hajbeültetés törökországban kiutazással

Sőt, még a törökországi klinikák árai között is jelentős különbségek figyelhetőek meg, így itt is érdemes gyanakodni, ha valami túl szép (=olcsó) ahhoz, hogy jó legyen.

Álljon itt még két további faktor, amit érdemes figyelembe venni, ha az itteni klinikák között válogatsz: egyrészt érdemes megnézni az áron belül azt, hogy mit is tartalmaz pontosan? Lehet, hogy nem is csomag ajánlat, hanem csak a kezelés díját tüntették fel? Sok a rossz visszajelzés róluk? Nincs megfelelő ügyfélszolgálat? Mivel egy életre szóló döntést hozol, ezeket mind mérlegelni kell a beavatkozás előtt.

Ezek voltak a tények, adatok.

Most nézzük meg, hogy mit mondanak azok, akik már ténylegesen átestek egy törökországi hajbeültetés folyamatán?

A magyarországi Gethair csapata azzal foglalkozik, hogy leszervezi a hajtranszplantációra vágyóknak a teljes törökországi hajbeültetést az ingyenes tájékoztatástól egészen a hazaérkezésig meg kaphatsz tőlük mindent. Nézzünk meg néhány külföldi és hazai férfi véleményét az általuk szervezett utakról és klinikáról!

A hitelesség kedvéért képernyő képeket illesztünk be ide.

Google:

Ha még több véleményre vagy kíváncsi a Googleön, akkor KATT IDE!

Facebook

A Facebookon van egy csoport, ahol az emberek érdeklődhetnek a törökországi hajbeültetések kapcsán és megoszthatják élményeiket is. Ebből szemezgettünk most, de bátor szívvel ajánljuk, hogy lépj be Te is a csoportba, ahol felteheted konkrét kérdéseidet és az emberek őszintén leírják azt is, ha valamit nem találtak rendben!

Mivel a Gethair csapata igencsak komolyan veszi a munkáját, így több rövid videót is forgatott olyan férfiakkal/ról, akik az általuk szervezett törökországi hajbeültetésen vettek részt. YouTube csatornájukon megtalálod ezeket a videókat.

Ha ennél egy még átfogóbb első kézbeli élménybeszámolót szeretnél megnézni, akkor ajánlani tudjuk Keresztes Zsolt reklámfotós, videós szakember történetét, aki egy két részes emészthető hosszúságú, élvezetes videós dokumentum filmet forgatott élményeiről.

Hajbeültetés Törökországban | 4170 graft | Zsolt története | 1. rész

Hajbeültetés Törökországban | 4170 graft | Zsolt története | 2. rész

Miket mondanak leggyakrabban a törökországi hajbeültetésen átesett férfiak még?

A beavatkozás sikerességén érzett örömön túl a következő dolgokat szokták a leggyakrabban kiemelni a sikeres hajbeültetésen átesett férfiak:

  • olyan, mintha egy nyaraláson lettem volna
  • Isztambul csodalátos város, egyébként lehet, hogy sose jöttem volna el ide
  • a közvetítő cég tényleg mindenben nagyon jól szuperált
  • luxuskörülmények a szállodában

hajbeültetés után

Egy kis kitekintés

Érdekességképpen összeszedtük nektek a legfontosabb tudnivalókat a törökországi hajbeültetésről, ami az időtényezőket illeti:

Operációk száma több száz darab havonta Mikor térhetsz vissza a munkába? munkafüggő: akár azonnal a beavatkozás (hazautazás) után 3 nap után pl. irodai munka esetén
Operáció hossza 7-10 óra  Felépülés 36 óra (teljes felépülés 3-5 nap)
Érzéstelenítés helyi érzéstelenítés Az eredmények tartóssága örökre
Érzékenység hossza a beavatkozás közben, ill. utána pár hónapig (változó) Kórházi tartózkodás 1 nap*

*Legújabb rekord az egy napos műtétnél: 5170 beültetett graft.

Úgy gondoljuk, hogy szépen körbejártuk a törökországi férfi hajbeültetés témáját, de ha neked bármilyen véleményed vagy kérdésed van a témában, akkor bátran keress fel minket az alábbi elérhetőségeinken és azon leszünk, hogy a legjobb tudásunk szerint válaszoljunk neked!

Hajbeültetés Törökországban – Egy Facebook csoport, ahol felteheted a kérdéseidet és tapasztalt emberek fognak rá válaszolni, továbbá megnézheted mások történetét a témában.

Facebook oldal – a Férfihaj.hu hivatalos Facebook oldala

Instagram oldal – a Férfihaj.hu hivatalos Instagram oldala

Zárt Facebook csoportunk, ahol bármilyen kínos kérdést feltehetsz! 😉

És nem utolsó sorban a Gethair oldala, akiknek ezúton is köszönjük a támogatást a cikk elkészültéhez!