Hogyan növessz egészséges szakállat? 2. rész

Hogyan növessz egészséges szakállat? 2. rész

Az előző részben kifejtettük, hogy miért érdemes az általános egészségi állapotoddal törődni és a megfelelő szakállápolási termékek fontosságára is felhívtuk a figyelmet. Ha még nem olvastad el, akkor most mindenképp tedd meg! 🙂

Ebben a részben tovább megyünk az egészséges szakállnövesztés elsajátítása témakörében. Leírjuk, hogy

  • miért és hogyan érdemes megmosnod a szakálladat,
  • melyek a megfelelő szakállápolási eszközök és hogy
  • milyen vitamint érdemes szedned az egészséges szakállápoláshoz.

3. A szakáll mosása

Az egyik legjobb módja annak, hogy a szakállad teljes mértékben kibontakozzon, ha természetes sampont és kondicionálót használsz.

Egy minőségi sampon és kondicionáló segít felpuhítani a szakállat és teltebbé varázsolni azt. A 100%-ban természetes összetevőkből készült szakállmosó hidratálja a szakáll szőrzetet, így segít megállítani a töredezést és megakadályozza, hogy törékennyé váljon (tehát a megelőzésben is segít). Ha te is telt szakállat akarsz növeszteni, azt javasoljuk, hogy hetente legalább 2-3 alkalommal mosd meg a szakálladat.

4. A megfelelő ápoló eszközök használata

Az, hogy milyen típusú eszközöket használsz a szakállad ápolása során, nagyban befolyásolja, hogyan nő a szakállad. A természetes sörtékkel ellátott kefék (például a vaddisznószőr szakállkefe) használata például statikus és gubancolódásmentes bozótot biztosít, amely segít eltávolítani az elhalt szőrszálakat, hámlasztja a bőrt, és összességében elősegíti a szakáll jobb növekedését. Nagyon ajánljuk továbbá az egyenes élű formázó olló vagy egy erős fogazású fafésű használatát, amely nem akad bele a szőrszálakba és nem okoz foltos vonalakat.

TIPP: Ha bizonytalan vagy a szakállápolásban vagy még kezdő vagy a témában, akkor keress rá olyan videókra ahol lépésről lépésre elmagyarázzák a szakállápolás csínyját-bínyját.

5. A megfelelő vitaminok szedése

A napi vitaminok szedése nem csak a tested karbantartásában segít, hanem rendkívül jótékony hatással van a szakáll növekedésére is.

A legjobb vitaminok a szakáll növekedés elősegítésére a C-, A-, B3- és E-vitamin, mivel mindegyik segít javítani a bőr egészségét és tápláltságát, ami kevesebb töréshez vezethet. Kereshetsz olyan élelmiszereket, amelyekben ezek bármelyike magas arányban fordul elő, vagy szedhetsz kiegészítőket, multivitaminokat a mindennapi rutinod részeként.

Ha úgy gondolod, hogy az itt leírtak a segítségedre voltak egy egészségesebb és szebb szakáll növesztésében, akkor kövesd figyelemmel oldalunkat, mert jövő héten jövünk a következő (bejefező) cikkel a témában. Követheted Facebook oldalunkat is, ahol mindig értesülni fogsz, ha egy újabb hasznos cikket osztunk meg weboldalunkon!