Hogyan növessz egészséges szakállat? 1. rész

Hogyan növessz egészséges szakállat? 1. rész

Tudod, hogy mi az egyik leggyakoribb kérdés, ami elhangzik egy nem szakállas férfitól egy szakállas férfinak? 

“Hogyan csinálod, hogy ilyen jól néz ki a szakállad?” 🙂

Erre a kérdésre a válasz azonban már sokféle lehet…mi összeszedtük neked azokat az alapelveket, amelyekkel Te is gyönyörű, egészséges, sőt egyenesen irigylésre méltó szakállat növeszthetsz magadnak!

Egyesek számára a hosszú, telt szakáll növesztése természetes, másoknak pedig egy kicsit több munkát igényel. De minden férfi számára, aki dicsőséges arcszőrzetre vágyik, számos dolog van, amit tehet, hogy természetes módon, otthon is lenyűgöző szakállat növesszen.

Ha te is úgy gondolod, hogy egy menő szakállal még a nőknél is be tudsz vágódni, akkor neked bizony igazad van, legalábbis, ha lehet hinni a Journal of Evolutionary Biology 2016-os tanulmányának, ahol 8.500 nőt kérdeztek meg, hogy a szakállas vagy szakáll nélküli férfiak tetszenek-e nekik inkább. A felmérés elsöprő többségben a szakállas férfiakat preferálta. (Sőt, konkrétan minden résztvevő azt mondta, hogy minimum egy borosta “kell”. 🙂 )

Ezért összeállítottunk egy 7 fontos tippet tartalmazó listát, amely segít abban, hogy jobb és szexibb szakállat növessz.

Először is, néhány fontos dolog, amit a szakáll növekedéssel kapcsolatban érdemes megjegyezni.

Az öt legnagyobb tényező az egészséges szakállnövesztés szempontjából: 

  1. a genetika, 
  2. az életkor, 
  3. a táplálkozás, 
  4. valamint a haj és a (5.) bőr egészsége. 

Sajnos a kor és a genetika határozza meg, hogy hol és mennyi szőr nő az arcodon.

Tehát, ha vannak olyan foltok az arcodon, amelyeken jellemzően nem nő szőr, akkor a hajnövesztő kiegészítőkön és a mindennapos imádkozáson kívül nem sokat tehetsz. Ha azonban badass szakáll genetikával vagy megáldva, és olyan gyakori problémákkal küzdesz, mint a foltos, vékony szakáll vagy a száraz, viszkető, hámló bőr – ezek a dolgok korrigálhatók – erről később bővebben is szót ejtünk.

Oké, készen állsz a 7 bevált szakáll növekedési tippünkre?

1. Javítsd az általános egészségi állapotodat

Az egészséges szakáll növesztése belülről indul. Nagyon ajánljuk, hogy gyakorold az olyan egészséges szokásokat, mint a testmozgás és a táplálkozás, hogy minden szükséges tápanyagot “eljuttass a szakálladba”. Hidd el, láttunk már olyan pasikat, akik egyértelműen nem törődnek az egészségükkel, és a szakálluk ezt tükrözi. A rossz étrend, az alváshiány és a rossz higiénia mind-mind durva, egészségtelen szakállhoz vezethet. Nem azt mondjuk, hogy úgy kell kinézned, mint Arnold Schwarzenegger fénykorában,  de tegyél meg mindent azért, hogy aktív maradj.

2. Használd a megfelelő ápolási termékeket

A szakállnövesztés az első lépés, a szakáll karbantartása pedig talán a legfontosabb.

Az olyan termékek használata, mint a szakállolaj, segít hidratálni, pihentetni és kibontani a szőrzetet. Megszabadít a viszketéstől és a korpától, és ellazítja a szakálladat a könnyű fésülködéshez és keféléshez, így nem tépsz ki egyetlen szőrszálat sem.

Használj szakáll balzsamot is, hogy segítsen kisimítani és megerősíteni az arcszőrzeted. A balzsam segít összetartó formát adni a szakálladnak, és kevésbé valószínűsíti a szakadás veszélyét. Azt talán mondani se kell, hogy érdemes olyan termékeket használni, amelyek  teljesen természetes összetevőket tartalmaznak, ezáltal biztonságosan bedolgozhatók a szakállba és a bőrbe.

Ne maradj le a következő részről sem, ahol leírjuk a pro tippeket ahhoz, hogy tökéletes és egészséges szakállat tudj növeszteni! Erre egy jó módszer, ha követed Facebook oldalunkat, ahol mindig posztoljuk a legújabb cikkeinket.