Hogyan növessz egészséges szakállat? 3. rész

Hogyan növessz egészséges szakállat? 3. rész

Egy szép és egészséges szakáll nem “csak úgy lesz” és nem csak a jó genetikával megáldott személyek kiváltsága. Igenis sok mindent tehet az egyén azért, hogy irigylése méltó szakállja legyen.

Az első részben bemutattuk, hogy miért érdemes odafigyelned az általános egészségi állapotodra és melyek a megfelelő szakállápolási termékek. A második részben fény derült a szakáll megfelelő mosására, az ápoló eszközök használatára és nem utolsó sorban arról is szót ejtettünk, hogy melyek azok a vitaminok, amelyeknek fontos szerepük van egy egészséges szakáll táplálásban. És ezzel a cikkel el is érkeztünk az egészséges szakállnövesztés harmadik, egyben befejező részéhez.

Ebből a cikkből kiderül, hogy még a szakállad sem hálálja meg, ha nem alszol eleget (= sokat stresszelsz) és ha türelmetlen vagy.

Nem is szaporítjuk tovább a szót, íme az utolsó két tipp ahhoz, ha egészséges és szép szakállat akarsz magadnak:

6. Az alvás fontossága

Beszéltünk arról, hogy a haj és a bőr egészsége a legfontosabb, amikor a természetes szakállnövekedésről van szó, és ennek nagy része az alvás. Az egészséges alvási szokások mindig javasoltak, mivel ez az az idő, amikor a tested regenerálódik és kipiheni magát egy hosszú, kemény nap után.

Ha nyugtalanul alszol, az azt jelenti, hogy hagyod, hogy a stressz, a szorongás eluralkodjon rajtad, és a tested nem kap elég pihenést ahhoz, hogy egészségesebb állapotban legyen.

Nos, az ajánlott 6-8 óra alvás valóban segíthet a szakállnövekedésben. Ez olyasmi, amit sok férfi figyelmen kívül hagy, de ha minden este hagyod, hogy a tested megfelelően felfrissüljön, akkor a szakállad vastagabbá, hosszabbá és gyorsabban nő.

Utolsó tippünk talán nem lesz a legnépszerűbb, de attól még nem nagyon lehet kikerülni!

7. Légy türelmes

Tudjuk, hogy szeretnél holnap ezzel a képen látható telt, vastag szakállal ébredni, de ez nem fog megtörténni. Vannak férfiak, akiknek gyorsabban nő a szakálluk, mint másoknak, és 6-7 nap alatt észrevehető növekedést látnak, míg másoknak néhány hétig is eltarthat. Legyen türelmed a folyamathoz, mint a legtöbb nagyszerű dolog az életben, ez is időbe telik.

És már most figyelmeztetünk a kezdők számára a viszkető fázisra. Ahogy nő a szakállad, és egyre hosszabb lesz, úgy fogod vakargatni. Hogy segítsen leküzdeni a vakarózási késztetést – használj szakállolajat a bőr és a szőrzet ápolására, valamint egy vaddisznószőr kefét a hámlasztáshoz.

És végül, ha a szakálladat ápoltan tartod, és a folyamat során hetente megmosod, hamarabb lesz vonzó szakállad, mint gondolnád.

Reméljük, hogy hasznosnak találtad ezeket a szakállnövesztési tippeket. Figyelmedbe ajánljuk Facebook oldalunk kedvelését és követését is, hogy sose maradj le a legújabb cikkeinkről!