Hogyan kerüld el a bukósisak okozta elnyomódott frizurát?

Érdekes témát hozunk most el neked. Bár a rossz idő beköszöntével sokan elteszik a kerékpárt, vannak olyanok is szép számmal köztünk, akiket még a hideg idő sem rettent vissza attól, hogy kerékpárral közelekedjenek munkába, vagy éppen ahova kedvük tartja.

A kerékpározás neked is jó és a környezetnek is, ez tény. De mi a történik a hajaddal bicajozás közben? Tegyük fel, hogy felelősségteljes kerékpáros vagy és mindig viselsz sisakot, ha a nyeregbe pattansz. Őszinték leszünk: bár a fejedet megóvja a sérülésektől a sikak, a hajadnak viszont nem tesz jót. Persze nem a sisak használat ellen agitálunk – viseld mindig – hanem összeszedtünk neked pár tippet azért, hogy meg tudd oldani a sisak által okozott kárt a hajadban.

  1. Az egyszerűségre törekedj

Ha gyakran használsz bukósisakot, akkor érdemes a hajformádat egyszerű formára vágni, vagy kérd meg a borbélyodat, hogy adjon tippeket a deformációk elkerülésre.

  1. Lődd be szárazra a fürdőszobában

Ha esetleg a munkahelyeden van állandó hajszárító, akkor ne félj használni. Csak kezd el szárítani és az ujjaiddal lődd be a kívánt formára. Göndör hajnál érdemes visszacsavarni néhány fürtöt. Ha pedig hosszú frufrud van, amit különösen macerás kezelni, akkor sincs minden veszve, ugyanis lehet kapni kicsi, elemmel működő hajvasalókat, amelyeket könnyedén magaddal vihetsz bárhova és pillanatok alatt be tudod vele lőni a hajadat.

  1. Mozgás = izzadság

A testmozgás izzadsággal jár, ezért legyen nálad mindig egy apró törölköző, amivel fel tudod itatni a nedvességet. Ezután (a hajstílusodnak megfelelően) érdemes például tengeri sós sprével vagy száraz samponnal kezelni a hajadat. Ezek szintén nem foglalnak sok helyet.

  1. A víz csodája

Ez most az előző tipp mondhatni ellentéte lesz. Ha te jóval korábban érkezel a munkahelyre, mint a munkaidő kezdete, akkor csak nedvesítsd be kicsit a hajadat vízzel és az ujjaiddal a hajtövektől kezdve fésüld hátra a hajadat, ezáltal tüntetve el a sisak okozta benyomódásokat a hajadból.

  1. A különböző viseletekre való megoldások

Ha hosszú hajad van, akkor egyszerűen csak kösd lófarokba, kontyba vagy fond be. Ha viszont rövidebb a hajad, amiben van néhány hosszabb rész, akkor érdemes hátra simítva viselni a sisak alatt, ellenkező esetben be fogja nyomni a hajat.

  1. Vizes hajjal ne viselj sisakot

Hagyj egy kis időt a hajadnak, hogy megszáradjon mielőtt sisakot húznál rá.

Nemcsak az utólagos formázást nehezíti meg, de hosszú távon korpásodást és fejbőrproblémákat is okozhat.

  1. Az előkészületek is fontosak

A mosás és a kondicionálás kulcsfontosságú. Fontos, hogy a hajad tiszta legyen, és ne tapadjon az izzadságtól vagy a kétnapos hajápolási termékektől, mivel a sisak ezt a felhalmozódást felhasználva még csúnyábbat formál belőle. Mindig használj kondicionálót, hogy távol tartsd a kiszáradástól – különben összekuszálódhat, és nagyobb valószínűséggel ragad fel a hajad.

  1. Légy jóban a fodrászoddal

Ez egy nyilvánvaló dolog, de ha te rendszeresen kerékpározol, akkor érdemes gyakran ellátogatni hozzá, ugyanis hosszú távon csak a rövid vagy könnyen formázható hajstílust fogja megtűrni a sisak.

  1. Számít a méret

Most nem a haj, hanem a sisak méretére gondoltunk. Válassz olyat, ami nem túl szoros, belül sima és a formája neked kedvez.

Semmi sem hasonlítható a munkába való kerékpározás szabadságához, amikor az arcodon érzed a szelet, és olyan erősen hajtod a pedált, hogy majdnem bedurranak a vádlijaid. Ja, és még a bolygót is óvod közben! 😀

Ha meg akarsz szabadulni a titkos stressztől, amiről még beszélni sem jó, ami elveszi a biciklizés örömét néha, vagyis, hogy elrontja a séródat a sisak, akkor érdemes lesz megfogadnod a fent írt tanácsokat.

Ezek után már nem kell aggódnod, hogy csúnya hajjal kell megjelenned a munkában! 🙂