Fodros, göndör, kócos hajú férfiak figyelem!

Olvass tovább, ha nem akarsz többé vesződni a rakoncátlan fürtjeiddel!

Tényleg együtt kell élned a göndör, kócos hajjal mint férfi? Tényleg semmit sem tehetsz ellene?

Természetesen van rá megoldás, hogy szuper frizurát varázsolj magadnak bármikor, akkor is, ha elsőre kilátástalannak tűnik a küzdelem a göndör, mindig kócolódó hajaddal!

Ebben a cikkünkben megosztunk veled néhány bevált tippet arra vonatkozóan, hogy milyen egyszerű praktikákat alkalmazz, ha meg akarsz szabadulni a rakoncátlan tincsektől.

  1. Ne használj túl gyakran sampont

Talán furcsa lehet ez a tipp, de tény, hogy a túl gyakori samponhasználat miatt csökken a hajad fejbőröd által kiválasztott természetes olajtartalma. Ha megfosztod magadat ettől a természetes olajtól, akkor a hajad göndörré válik. Ha például eddig naponta vagy 2 naponta mostad samponnal a hajadat, kezdésnek vedd vissza heti három mosásra, majd nyugodtan heti egyre. Néhány hét múlva érezhető lesz a hatás.

  1. Tartsd nedvesen a hullámos hajadat

Használj olyan kondicionálót, amit rajta lehet hagyni hajmosás és szárítás után a hajadon. Ezek a fajta kondicionálók bezárják a vizet (és a környezet nedvességét), ami zuhanyzáskor éri a hajadat. Ne feledd, hogy nem szabad teljesen szárazra szárítani a hajadat! Tehát akkor kell felhelyezni a kondicionálót, amikor a fürtjeid még kissé nedvesek. A kondicionálót napi szinten érdemes használni, akkor is, amikor samponnal mostál hajat.

3. Langymeleg vízzel zuhanyozz

A közepesen meleg (langyos) víz a legmegfelelőbb a hajadnak zuhanyzáskor. Nem túl hideg, nem túl forró. A túl forró víz roncsolhatja a hajadat (igazából bármilyen meleg dolog negatívan hat rá, nem csak a víz), a túl hideg víz alatt állva belőni a sérónkat pedig valljuk be nem túl kellemes elfoglaltság. 🙂 A langyos víz lehetővé teszi az ujjaidnak zökkenőmentes végigfuttatását a fürtökön.

4. Ne támaszkodj túlságosan a gélekre

A legtöbb férfi hajápoló gélben, mint például a waxokban és pomádékban túl sok nem feltétlenül oda illő összetevő van, amelyek kiszárítják a hajadat, amint elmúlt azok hatása. Ha eddig sok ilyen terméket használtál, akkor érdemes lesz kicsit felborítani a rutinodat. Hagyj ki napokat, amikor nem használsz géleket. Az egyik legjobb mód a kócosság megszüntetésére ha cserélgeted a hajápolási termékeket, amelyeket használsz.

5. A hajkefét akár el is dobhatod

Ha hajkefével fésülöd a hajadat, akkor van egy rossz hírünk. Ezzel a módszerrel ugyanis egyenes úton haladsz a kócos, göndör haj felé. Ezek a sűrűn fogazott hajkefék ugyanis megfosztják a hajadtól a természetes olajokat, ezáltal roncsolva a hajat és a fejbőrt, sőt még a haj normál hullámszerkezetét és formáját is megbontják. 

Ha be akarod állítani a hajadat, akkor egyenes fésűt használj, ha pedig egyenes szálú a hajad, akkor nagy foktávolságú fésűt. Ha minden kötél szakad, akár még az ujjaiddal is be lehet lőni a frizkódat! 🙂 

Pro tipp: az ujjaiddal való fésülés a legjobb mód a göndörség megakadályozására! Ha nagyon makacsul kócolódik a hajad, akkor próbáld ki az ujjaiddal megfésülni azt!

Használd ezt az 5 tanácsot a mindennapokban, hogy megszabadulj a nem kívánt göndörségtől és kócosságtól!