Hogyan készíts magadnak tökéletes undercut hajvágást otthon?

Pár lépésben megmutatjuk az undercut hajvágás rejtelmeit. Hogy tudsz egyszerűen megnyerő, divatos frizurát készíteni magadnak otthon.

Még most is rendkívül kedvelt férfi hajstílus az úgynevezett undercut vágás, vagyis, amikor a halánték feletti hajrész jelentősen hosszabb, mint az az alatt tálalható részek.

férfi undercut hajvágás
undercut hajvágás

Nem kell fodrászhoz menned ezért a megjelenésért! Otthon, akár magadnak is el tudod készíteni!

Íme a lépések:

 1. Válaszd ki a megfelelő hajvágót a saját hajadhoz, ugyanis egy jó hajvágógép nélkül a férfiak hajvágása nehéz lehet (de persze anélkül sem lehetetlen). 🙂 Ideális esetben olyan géppel dolgozz, ami egy hosszúságú vágóélel rendelkezik. De ha átmenetet és/vagy árnyalni szeretnél tenni a hajadba, akkor olyan gépre lesz szükséged, amely lehetővé teszi a hossz beállítását.

A férfiak számára ideális hajvágó olyan, ami kiváló minőségű és tartós, mivel gyakran szükséges igazítani a hajat. Minden új gép esetében érdemes tesztvágásokat végezni a különböző hosszúságú fejekkel.

férfi undercut hajvágás
férfi undercut hajvágás

Most pedig a lényeg:

 1. Határozd meg azokat a területeket, ahonnan vágni szeretnél, ez esetben a halánték környékére kell nagyon ügyelni. A halánték részek a hajvonal sarkai is egyben, ahol a haj vonala görbül és elvékonyodik, egyúttal egy fontos vonalvezető is, amikor a férfi undercut vágást készíted.
 2. Keresd meg a hajvonalad külső éleit jobb és baloldalt is. Ha észreveszed a hajvonalad felfelé tartó szögét, akkor megtaláltad a halánték felső részét.
 3. Most képzeld el, hogy szétválasztod a 4. pontban leírt vonalnál a hajadat. Ez a legfontosabb rész, hiszen itt válik majd el a hosszú és rövid haj.
  1. Ekkor húzz egy képzeletbeli vonalat vízszintesen, ami keresztül megy a bal és a jobb halánték vonalaidon. Ha ezen a vonalon végigvágsz, felül hosszúra hagyva, alul pedig rövidre vágva, már el is érted a színvonalas férfi undercut vágást.
  2. Ha még merészebb akarsz lenni, akkor szétválaszthatod a hajadat a parietális gerincnél is (ez a halánték és a fejbúb közötti rész) vagy a fejed felső sarkában.
 4. Tehát, ha képzeletben megvan, hogy hol akarod szétválasztani a hajadat, akkor a valóságban is válaszd szét, ez segíteni fog, hogy jobban lásd, amikor vágni fogod. Ha túl hosszú vagy makacs a hajad és nem akar szétválasztva maradni, akkor spricceld le vízzel vagy egyéb készítménnyel, ami a helyén tartja, amíg levágod.
 5. Most már elkezdheted vágni a hajadat. Akár géppel, akár ollóval vágod mindenképpen javasolt fésűt is használni. Ekkor a fésűvel emelt fel kicsit a hajadat az általad megfelelőnek vélt hosszúságúra és csúsztasd végig rajta a fésű külső oldalán a hajvágógépet vagy nyírd végig ollóval. Ez a technika segíteni fog, hogy átmenetes legyen a hajad.
 6. Most már csak a végső simítások maradtak:
  1. Formázd meg a haj felső részét is. Ha 10-15 centinél hosszabb a felső rész, akkor lejjebb kell vágni, hogy igazi undercut vágásról beszélhessünk.
  2. Takarítsd le a felesleges dolgokat! Ha látsz kilógó hajszálakat vagy bármi egyebet ami nem tetszik, akkor azokat vágd méretre, illetve a pajesz részt is ilyenkor érdemes levágni olyan méretűre, ami illeszkedik a végső frizurádhoz.
  3. Formázd kedved szerint: például pomádéval simítsd hátra, waxxal állítsd fel középen vagy csak egyszerűen fésüld oldalra!
undercut hajvágás férfiaknak

TIPP: Ha jobb vagy bal oldalra fésülve akarod hordani ezt a hajkoronát, akkor érdemes meghagyni az ellentétes oldalon egy kicsit hosszabbra a hajat ott, ahol szétválasztod a hajadat vágásnál.

Próbáld ki és küldj be egy képet Facebook oldalunkra, hogy hogy sikerült! 🙂