Divatos férfi hajvágások szakállal 1. rész

Divatos férfi hajvágások szakállal 1. rész

A férfi frizuradivat merész, éles elemeket ötvöz a klasszikus sziluettekkel és formákkal, hogy olyan divatos stílusokat hozzon létre, amelyek feldobják a megjelenésedet. 

Az alábbiakban a legmenőbb, legtrendibb szakállas férfi frizurákat hozzuk el neked.

Te melyik kombinációt tudod elképzelni magadon? 

Taper oldalra húzott frufruval és teljes, közepes szakállal

Taper oldalra húzott frufruval és teljes, közepes szakállal

Ahogy fent, úgy lent a szabály ennél a szép kúpos és telt szakáll kombinációnál. A hajvágás felül hosszabb, körülbelül 7-8 cm hosszú legyen (elég ahhoz, hogy a frufrut hátra söpörhesd és hátrafelé vigye).

Oldalt, ahol a fej kezd ívbe fordulni, a hossz elkezd lefelé keskenyedni, hogy az oldalsó és hátsó rész rövid és rendezett maradjon. A szakáll hasonló mintázatú, a leghosszabb pont középen a fenti frufrut tükrözi, az oldalakon pedig a hossza csökken. 

Középen ejtett, egyszerű (kopasz) átmenet és a Garibaldi szakáll

Középen ejtett, egyszerű átmenet és a Garibaldi szakáll

Az egyszerű (kopasz) átmenet bármilyen hosszúsággal kezdődhet, amíg a végén a bőrig borotválják (általában nullás géppel) a legrövidebb ponton. 

Ez az átmenet nagyon népszerű a szakállakkal való párosításkor, mert érdekes kontrasztot alkotnak. A frizurát itt könnyen elnyomhatja a szakáll, annak rövidsége miatt.

De a tiszta, jól elegyített átmenet megakadályozza, hogy a szakáll ellopja a reflektorfényt. A klasszikus Garibaldi szakáll stílus tökéletesen illik a közepesen kopasz átmenethez, köszönhetően a lekerekített szögletes alsó ívnek és a vékony bajusznak.

Lezser fésűs átmenet és beeső átmenetes szakáll

Lezser fésűs átmenet és beeső átmenetes szakáll

Ha nem szeretnél precíz, tiszta átmenetet tartani, próbálkozhatsz egy laza ereszkedő vágással is. Ez a hosszabb hajvágás nem teszi szabaddá a fejbőrödet, és a hajadat rendben és visszafogottan tartja oldalról és hátulról.

Önmagában is szép, de a beeső átmentes szakáll igazán ragyogóvá teszi ezt a frizurát. Azért működik, mert a átmenet alsó része belefolyik a beeső átmenetes szakáll felső részébe.

Egy kis mennyiségű hajhab a nedves hajba a levegőn való szárítás vagy a hajszárítóval történő szárítás előtt elég ahhoz, hogy a vágás stílusát megtartsd. Egy kis szakállolaj és fésülködés pedig gondoskodik arról, hogy a szakáll is szépen nézzen ki. 

Határozott repedezett átmenet és teljes szakáll

Határozott repedezett átmenet és teljes szakáll

Ez a kirobbanó átmenet sok szempontból a tiszta és jól elegyített fade ellentéte, gyakorlatilag úgy néz ki, mintha meg lenne repedezve a frizura (persze nem úgy, mint egy málló vakolat 😀 ). Nincsenek elmosódott átmenetek a hosszúságok között.

Ehelyett ez a hajvágás egy lágy, de határozott vonallal választja el a fül körüli rövidebb részt az oldalsó hosszabb hajszálaktól. Ez az innovatív átmenet egy telt, rövid szakállal és bozontos, kócos hajjal a tetején mutat jól. 

Írd meg kommentben, hogy neked melyik jött be a legjobban!

Férfihaj Facebook

Férfihaj Instagram

Kövess minket közösségi média csatornáinkon, hogy első kézből értesülj a legújabb trendekről, technikákról. A későbbiekben még több menő szakáll és haj kombinációt fogunk bemutatni blogunkban!