Divatos férfi hajvágások szakállal 2. rész

Divatos férfi hajvágások szakállal 2. rész

Az előző részben megismertettünk veletek négy olyan férfi haj -és szakállstílust, amelyek rendkívül jól mutatnak együtt.

Ebben a részben további trendi, tetszetős kombókról olvashattok!

Kúpos frufru és kiterjesztett kecskeszakáll (és szétválasztott bajusz)

A kúpos vágásoknak nem kell unalmasnak lenniük. Ad egy kis csavart, ha a felső elülső részét néhány centivel hosszabbra hagyod, mint a felső többi részét, és így formázod a fürtöt.

A ún. quiffet többféleképpen is formázhatod, de nagyon klassz, ahogyan ebben a példában a quiffet úgy alakították ki, hogy tükrözze a meghosszabbított kecskeszakállának állrészét. A szétválasztott bajusz segíthet vizuálisan meghosszabbítani egy kerek vagy szögletes arcot is. 

Középen elválasztott kúpos haj és teljes szakáll

A hátul lejjebb eső fésűs fade (átmenet) vagy taper (kúpos) választása nagyszerű lehetőség, ha teljes szakállt viselsz vagy növesztesz. Ez a hajvágás határozott oldalválasztékkal rendelkezik, és a haj hátul és oldalt fokozatosan rövidül.

A fokozatosan előjövő teljes szakáll jól mutat ezzel a típusú hajvágással, mert vagány vizuális hatása van. Felül a hosszú haj rövidebbé válik, és a rövid oldalra szűkül. A szakáll átmenetes, mintha a hajvágás megfordított képe lenne. 

Egy kis technikai infó: a fade és a taper látszólag hasonló egymáshoz, nézzük meg mi a különbség:

A kúpos hajvágás fokozatosan változtatja meg a haj hosszát, jellemzően a fej tetején kezdődik hosszabban, és a tarkó és a fej oldala felé haladva egyre rövidebb lesz a természetes hajvonalig. A kúpos hajvágás hossza változhat. Lehet nagyon hosszú a taper (a haj hosszabb) vagy rövid a taper (a haj közelebb kerül a bőrhöz).

Hátrafésült pompadúr és hosszú Garibaldi szakáll

Ha hosszú szakállad van, szükséged van egy epikus frizurára, hogy az arcod kiegyensúlyozottnak tűnjön. Minden a szakáll és a haj arányának megfelelő fenntartásáról szól. Egy ilyen frizura és egy hosszú Garibaldi szakáll mellett a kulcs az, hogy a hajadat rendben tartsd.

Kényelmesen használj egy kis viaszt vagy pomádét a pompadúr formázásához, hogy a helyén maradjon. Az oldalsó és hátsó részeket tartsd rövidre vágva és szépen szűkülőre, hogy ne válj teljesen vademberivé (hacsak nem erre vágysz 😀 ). 

Tetszettek ezek a haj és szakáll párosok? Akkor küldd el egy ismerősödnek ezt a cikket és kövess minket közösségi média csatornáinkon, hogy ne maradj le a legújabb cikkekről!

Férfihaj Facebook

Férfihaj Instagram