Hogyan befolyásolja az arcszőrzet a hajvágást?

Hogyan befolyásolja az arcszőrzet a hajvágást?

Megvan az a pillanat a filmekben, amikor a menekülő főszereplő felvesz egy baseball sapkát és egy napszemüveget, hogy álcázza magát? Vagy, amikor átfesti a haját és álszakállat ragaszt magának, hogy ne ismerjék fel? Ilyenkor arra gondolhat a néző, hogy “Ugyan már! Ezzel nem csapsz be senkit, szinte ugyanúgy nézel ki, alig változott valami – nem hiszem el, hogy nem ismernek fel…”

Nos, a most következő cikkünkben valami hasonlót fogunk bemutatni. Azt fogjuk megvizsgálni, hogy az arcszőrzet hogyan befolyásolja a kinézetet, egészen pontosan, hogy a (szinte) egyforma hajviselet mellett milyen mértékben változik meg egy ember kinézete a különböző szakállak viselésekor.

Befolyásolja az arcszőrzet a hajvágást?

Az arcszőrzet meghatározhatja vagy megtörheti a frizurát. Az alábbiakban vizuális szemléltetjük, hogy a különböző szakállak hogyan változtathatják meg teljesen egy hajvágás kinézetét.

A modell hajviseletének és stílusának változása nagyon csekély mindhárom kép között, de a szakálla drámaian megváltozik. Az alábbiakban láthatod, hogy mennyire más lesz az összkép.

Az ápolt szakáll és bajusz tökéletesen kiegyensúlyozottá teszi és kiegészíti az első képen látható hosszú, kúpos frizurával az összképet.  

A második fotón azonban, a kócos borostás szakállal, kicsit idősebbnek tűnik, és határozottabb az állkapocsvonala. Most már láthatjuk, hogy az első fotón látható szakáll egy kis kerekdedséget adott az arcának, hogy kellemes ovális formát hozzon létre. 

Az utolsó fotón láthatjuk, hogy a teljes szakáll és a bajusz hogyan változtatja meg drámaian az összképet. Az arc formája a képzeletre van bízva, mivel a hosszú szakáll és a bajusz az arctól lefelé mindent eltakar. 

Fentebb látható, hogy a szakáll stílusának megváltoztatása teljesen megváltoztatja az arcformát. Az első fotón, ahol a modell alapvetően teljes szakállat és összefüggő bajuszt visel, az arcformája oválisnak és hosszúkásnak tűnik. 

Amikor azonban a császári szakállstílust viseli göndör bajusszal, az arca keskenyebb, hegyesebb formát ölt az állkapocsvonalnál, inkább szív alakú arcot formázva. 

Ebből a példacsoportból levonhatunk néhány következtetést. Most már láthattad, hogy az arcszőrzeted stílusa megváltoztathatja és meg is változtatja az általános megjelenésedet. Azt is láttad, hogy a szakáll segíthet “átformálni” az arcodat, ha nem tetszik a természetes ovális, kerek, szögletes vagy szív alakú arcformád. 

Bármilyen stílust is választasz, csak arra kell ügyelned, hogy a frizuráddal együtt, és ne ellene működjön. 

A későbbiekben fogunk hozni néhány példát a legtrendibb hajvágás/szakáll kombókra, és megtárgyaljuk a vonzó kombináció létrehozásának alapjait. 

Érdekel a tudatos férfi haj és szakállápolás? Kövess minket közösségi média csatornáinkon, hogy első kézből értesülj a legújabb trendekről, technikákról. 

Férfihaj Facebook

Férfihaj Instagram