A tökéletes férfi frizura az életkorodnak megfelelően

Legutóbbi posztunkban azt a témát feszegettük, hogy Miért kopaszodnak meg a férfiak?

Ha nem is izgalmas, de mindenképpen fontos téma a férfiak kopaszodása. Ennek mondhatni folytatásaként hozzuk most nektek a 2022-es év első blogbejegyzését a Férfihaj.hu oldalon, aminek a témája az életkornak “megfelelő” hajviselet. De inkább fogalmazzunk úgy, hogy az életkorhoz javasolt hajviselet témáját járjuk körül, hiszen az, hogy ki mennyi idősnek néz ki, mennyi idősnek érzi magát és hogy valójában hány éves, az, mint tudjuk három különböző dolog. 🙂 

Arra már a fent említett blogbejegyzésünk végén is említés szintjén kitértünk, hogy a kopaszodás a korral is járhat és lehet méltósággal is viselni a hajatlan fejtetőt..ám mi a helyzet akkor, ha nem kell a kopaszodás rémével együtt élnünk? 

Hogyan érdemes viselni hajunkat, ha…

1. …tinédzserek vagyunk

Minden generációnak megvannak a maguk bizarr hajviseletei, amik az előző generáció szemében hajmeresztőek (szóvicc szándékos 😉 ) – azt azonban hajlamosak elfelejteni az idősebb generáció tagjai, hogy az ő idejükben is voltak furábbnál furább hajkoronák divatban.

Nincs ezzel semmi baj. A fiatal felnőttkor a kísérletezésre való, amibe beletartozik az is, hogy különböző hajviseleteket próbál ki az ember.

Amit mi ajánlani tudunk tiniknek hajviselet terén az az ún. blowout frizura.

Első ránézésre olyan, mintha most kócolta volna össze a szél, a bámészkodók nem is sejtik, hogy ez gondos munka eredménye. A blowoutot úgy érjük el, hogy a hajad hátulját és oldalát a fejbőrtől 1 cm-re a hajkoronától keskenyítjük.

A haj tetején legalább két-három centi hosszúnak kell lennie, de ha ennél hosszabb, akkor még inkább egyedivé tehető.

2. …a 20-as éveinkben járunk

A tökéletes férfi frizura a 20-as éveidre: A rövid vágott haj.

A man-bun-nal ellentétben a rövid vágott haj egy igazán praktikus stílus, ami nem lesz útban, ha sportolsz. Egy kicsit megbolondítva az idősebb korosztálynak is kiváló frizura lehet belőle.

További előnye, hogy ezt a frizurát még mindig tudod formázni, és az egyik legjobb tulajdonsága, hogy az egyetemen vagy az első munkahelyeden sem fog rosszul mutatni.

Hátul és oldalt alacsonyra vagy közepesre vágd/vágasd, amely természetes módon megy át a fejed tetején lévő hajba. Tetszéstől függően 2,5-7,5 centi maradjon meg a tetején. Minél több hajad van, annál több a formáznivaló. Ezzel szemben minél rövidebb a vágás, annál kevesebb karbantartást igényel reggelente.

3. … a 30-as éveinkben járunk

A tökéletes férfi frizura a 30-as éveidre: Az oldalsó rész

Gondolj úgy az oldal elválasztásra, mint a rövid vágott haj felnőtt változatára. Ugyanazzal a három centis hajjal a tetején is meg tudod csinálni, így nem elég hosszú ahhoz, hogy felfedje azt a kis elvékonyodást, amit ebben a korban már észrevehetsz.

Formázd meg a hajadat egyszer reggel, aztán élvezd a nap hátralévő részét anélkül, hogy aggódnod kellene. Ez a vágás jól néz ki és professzionális, de funkcionális is egyben.

4. … a 40-es éveinkben vagy a fölött járunk

Ebben a korban nyer értelmet az, hogy a 30-as évekre miért a fenti hajstílust javasoltuk (nem pedig a 40-esre): Ha te is azok közé a férfiak közé tartozol, akik akut kopaszodásban szenvednek, akkor egyszerűen fogadd el a tényt és borotváld le a fejedet. Egyébként tanulmányok szerint a csupasz fejű férfiak dominánsabbnak és férfiasabbnak tűnnek, mint mások.

Mit javaslunk egy ritkuló hajú férfinak?

A tökéletes férfi frizura a negyvenes éveidre: Cézár-vágás

Egy pro tipp: a frizurának szándékosnak kell tűnnie!

A Caesar-vágás egy rövid stílus, amely nem igényel hosszú, hullámos hajfürtöket, és elrejti a kis kopasz foltot, ami ebben a korban már jó eséllyel megjelenik a fejeden.

Hogyan készül ez a hajvágás?

A strukturált, formális megjelenés érdekében kérheted a fodrászodtól, hogy a hátsó és az oldalsó részek keskenyebbek legyenek, kb. 1,5 cm vagy annál kevesebbel. Egy kötetlenebb megjelenéshez tartsd a hajadat mindenhol egyforma hosszúra.

A hajhossz a hajad tetején legyen 1,5-3,5 cm, így rövid marad, de még mindig marad némi haj, amit formázhatsz.

Mit gondolsz a haj és az életkor összefüggéséről? Írd meg nekünk véleményedet Facebookon!