A megoldás minden férfi ápolási problémára 1. rész

Bár már több másik cikkünkben volt szó a hajápolás egy-egy szegmenséről, úgy gondoltuk az év eleje kiváló alkalom arra, hogy felelevenítsük a tavaly tanultakat és, hogy egy komolyabb összefoglalót hozzunk neked, ami nem csak a férfi haj ápolásáról szól, hanem az egy olyan összefoglalót hoztunk el most, ami minden gyakori férfi higiéniai kérdésedre választ fog adni.

Ebben a cikkben szó lesz a korpásodás, száraz haj, göndörség és szemöldök kezeléséről is. A következőben pedig rátérünk a kényesebb témákra…

Nézzünk szembe a tényekkel. Mindannyiunknak vannak kínos ápolási kérdései és problémái. De ne félj – van megoldásunk! Sok ilyen férfi ápolási probléma valójában gyorsan és hatékonyan megoldható. Kövesd az alábbi egyszerű tippeket, hogy egyszer és mindenkorra megszüntesd a kínos ápolási problémákat.

Korpásodás és száraz fejbőr

A korpásodás könnyen az egyik legfeltűnőbb és legproblémásabb ápolási probléma a férfiaknál. Nehéz elrejteni a pelyheket, és sajnos a korpásodással küzdőknek rossz hírét keltik. Ez az egész “csak egy esélyed van arra, hogy jó benyomást kelts” dolog eléggé igaz.

Szerencsére ez egy viszonylag könnyen orvosolható probléma. Egy nagyszerű korpásodás elleni samponkezelés férfiaknak, például olyan egy olyan készítmény, amely kőszénkátrányt tartalmaz, a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a pelyhek megszüntetésének. Csak mosd meg rendszeresen, és nézd, ahogy a pelyhek eltűnnek. Párosítsd egy nagyszerű kondicionálóval, és a korpának esélye sem lesz.

Száraz, törékeny haj

A hajunk a nap folyamán nagy igénybevételen megy keresztül. Az olyan elemek, mint a szél, az eső és különösen a hőség nemcsak komoly károkat okozhatnak, hanem megfosztják a hajadat az alapvető olajoktól és tápanyagoktól, így száraz, törékeny lesz a hajad, ami határozottan nem kívánatos jelenség. Egy csodálatos kondicionáló és egy hidratáló sampon beépítése az ápolási rutinodba a legjobb módja annak, hogy helyreállítsd hajad természetes egyensúlyát, és ellásd a hajadat a szükséges vitaminokkal és tápanyagokkal, hogy egészséges és erős maradjon. Meglepő módon (vagy sajnos) a férfiak többet samponoznak, mint kondicionálnak, pedig pont fordítva kellene lennie, hiszen a kondicionálás rendkívül fontos a nagyszerű férfi hajhoz!

Hiányzik a haj volumene?

A lapos, élettelen hajtincsek szinte lehetetlenné tehetik a kívánt frizura elérését. Nem csak ez, de a nagyszerű volumen és textúra elengedhetetlen, ha egészségesnek tűnő frizuráról van szó. Szerencsére a megoldás itt sem nehéz. Használj egy jó minőségű előformázót,  ami berobbantja a hajad volumenét és textúráját. Emellett hidratáló anyaggal lesz feltöltve, hogy megakadályozza, hogy dús fürtjeid kiszáradjanak. Ha igazán fel akarja dobni a volument, párosítsd ezt egy hihetetlen volumenű samponnal, hogy egyszer és mindenkorra búcsút mondhass a lapos, élettelen hajnak. Jó választás lehet például olyan, amiben biotin és rizsprotein van.

Göndör haj

A göndör haj akkor keletkezik, ha a hajszálak hámrétege túlságosan kiszárad. Amikor a kutikula kiszárad, a külső réteg több levegőt enged be a hajszálakba. A száraz haj nedvességet von el a párás levegőből, amitől megduzzad, göndörödik és madárfészekhez hasonlít a fején. De szerencsére van egy tuti módszer arra, hogy megszelídítsd a fékezhetetlen fenevadat, vagyis a göndör hajat. A válasz az argánolaj.

Az argánolaj tele van védő antioxidánsokkal, zsírsavakkal és E-vitaminnal, amelyek a dehidratált hajszálaknak adhatnak egy nagyon szükséges lökést. Különösen előnyös, ha göndör, durva vagy vastag hajad van, de minden hajtípusnál csodálatosan működik.

Egybenőtt szemöldök és bozontos szemöldök

Az emberek észreveszik a szemöldöködet és nem tartják esztétikusnak, ha valakinek össze vannak nőve a szemöldökei. Ha nálad is ez a helyzet áll fenn, akkor itt az ideje, hogy egy csipesszel visszaszedd őket. Ennyire egyszerű…

Ha bozontos szemöldököd van, egy nagyszerű ápoló ollókészlet használatával hamar véget vethetsz ennek a problémának. Egyszerűen keféld ki a szemöldöködet, válaszd ki a kívánt formát, és vágd le mindazt, ami kilóg. A legfontosabb dolog, amit ne felejts el, hogy ne vidd túlzásba. A szemöldöknek sokkal tovább tart visszanőni, és határozottan sokkal feltűnőbb, ha eltűnik. Szánj rá időt, és legyél biztos a vágásokban. Ha egyszer eltűnt, akkor egy jó időre eltűnik.

De ez még csak a jéghegy csúcsa…a következő részben olyan, már-már kínosnak is mondható témákba fogunk belenyúlni, amiről az ember még a legjobb barátjával sem szívesen beszél. Egy kis ízelítő a következő részből:

  • Pattanások, mitesszerek és bőrápolás
  • Hosszú orr- és fülszőrzet
  • Borotválkozási problémák 
  • Viszkető szakáll
  • Rossz testszag
  • Kellemetlen köröm/manikűr férfiaknak
  • Durva lábak és bőrkeményedések 

Hasznosnak találtad a témát? Oszd meg másokkal is és kövess minket Facebook oldalunkon, hogy ne maradj le további friss tartalmainkról sem!