Ezek a legjobb körszakáll stílusok


A férfi körszakáll stílusok vagyis a szakálldivat hatalmas újjáéledésével ez a klasszikus szakálltípus is visszatért a köztudatba. Népszerűségének oka, hogy a körszakállat rengeteg módon lehet viselni, és szinte bárki megtalálhatja stílusához és arcához illőt. A jól választott körszakáll pedig igazán férfias, stílusos és magabiztos megjelenést kölcsönöz. 

Ahhoz, hogy neked is jól álljon csak annyit kell tenned, hogy megtalálod a megfelelő kőrszakáll típust. Cikkünkben ebben segítünk, bemutatva a kőr- vagy ahogy egyesek hívják a kecskeszakáll megfelelő fajtáját. Ha valaha is gondoltál arra, hogy kipróbáld az arcszőrzet ezen típusát, akkor itt az alkalom! 

Van Dyke szakáll

van dyke körszakáll
Van Dyke körszakáll stílus

A Van Dyke szakáll a nevét a 17. századi művésztől, Anthony van Dyke-tól kapta. Jellemzően egy francia bajuszt, egy kis kecskeszakállhoz kapcsolódó egyenesített pamacsot tartalmaz, amihez feltétlenül csupaszra borotvált arc társul. (Hívják még muskétás szakállnak is)

Kiterjesztett körszakáll

kiterjesztett körszakáll stílus
kiterjesztett körszakáll stílus

Míg a hagyományos körszakállnak csak az állig húzódik, a kiterjesztett változat ezen túlnyúlik és kifelé szélesedik az állkapocs egy része körül. Alapfeltétele a dús szőrzet, melyet a száj és az áll között sem borotválunk.

Teljes körszakáll

teljes körszakáll
teljes körszakáll

Ez a fajta körszakáll a száj és az áll vonalában egyenesen meghagyva veszi körül a szájat és a bajusz, a kecskeszakáll és a száj alatti szőrzet teljesen eggyé válik. A legklasszikusabb körszakáll stílus, melyet fazonírozni nem, vagy csak minimálisan szokás. Leginkább a 40 fölötti korosztályhoz illik.

Horgony szakáll

horgony szakáll
horgony szakáll

A horgony az ajaktól az álláig egy hajcsíkot tartalmaz, amely az állkapocs mentén kifelé nyúlik, így egy horoghoz hasonlít. A horgony alaposan fazonírozott stílus, melynek több változata van. Klasszikus esetben széles egyenes csíkkal rendelkezik, de ez változhat. Robet Dowey Jr jellegzetes viselete, a “vasember szakáll” is a horgony stílus egyedi változata.

A leszállópálya

leszállópálya körszakállleszálló
leszállópálya stílusú körszakáll

A leszállópálya (angolul landing strip beard) vékony, egyenesített és egységes szélességű csíkokból álló hetyke szakáll.

Körborosta

körborosta,körszakáll
körborosta

Ha borostás arcból formázzuk a körszakállt, akkor kapjuk a körborostát. 2-3 napos szakállból érdemes csinálni, feltétele a dús szőrzet és a tökéletesen simára borotvált arc. Laza, de igényes megjelenést kölcsönöz.

Éles körszakáll stílus

éles körszakáll
éles körszakáll

Egyenes élekkel és határozott körvonallal borotvált körszakáll, mely tökéletesen éles kontrasztot mutat. Mindig alaposan fazonírozott és nem tartalmaz kiálló szőrszálakat és csak hasonlóan gondozott frizurával áll jól.

Balbo szakáll

balbo körszakáll
Balbo szakáll

Egy ápolt, szabályosra nyírt bajuszból, valamint a szájvonal alatt fordított T alakot öltő formára vágott szakállból áll. Érdekesség, hogy a mapaság divatossá váló szakállstílus nevét az olasz fasiszta politikusról, Italo Balboról kapta.

Körszakáll bajusszal és pamaccsal

körszakáll bajusszal
körszakáll bajusszal és pamaccsal

Ebben a fajta körszakállban a bajusz, a pamacs és a kecskeszakáll 3 teljesen elkülönülő részre tagolódik. Fiatalos, vidám külsőt kölcsönöz. Leginkább művészlelkeknek ajánlott.

Körszakáll csíkszakállal

körszakáll csíkszakállal
körszakáll csíkszakállal

A rövid körszakáll egy vékony az arc körvonalán helyezkedő csíkszakállban folytatódik. Szigorú külsőt kölcsönöz és határozott élt ad az arcnak, viszont folyamatos, akár napi szintű ápolást igényel.

Lényegében ennyi fő stílusa van a körszakállnak. Ha érdekel a viselet ápolása és kialakítása akkor olvasd el a Körszakáll – Minden amit tudni szeretnél, de nem merted megkérdezni című írásunkat is!