Azonnal dúsabb haj? A hajrost segíthet!

Kit korábban, kit később, de a hajritkulás legtöbbünket érint életünk valamely szakaszától kezdve. Bár vannak akik büszkén vállalják egyre kopaszabb homlokukat, sokan bármit megtennénk az újra dús hajkoronáért. A megoldás azonban nem egyszerű, hiszen a sokat ígérő kozmetikumok és étrend-kiegészítők többsége valójában teljesen hatástalan. Ha mégis találunk egy megoldást az is lassú hónapok alatt fog működni, hiszen azonnali megoldás nem létezik. Vagy mégis?

A Hair fiber azaz a hajrost termékekkel először néhány éve találkoztam. Minden néhány lélegzetelállító Youtube videóval kezdődött, amiben a készítmények használói pár perces és szó szerint lélegzetelállító átváltozásokat mutattak be. Ez csak mese – gondoltam magamban, aztán amikor hazákban is megjelent a Toppik hair fiber terméke azonnal kipróbáltam és azt kell hogy mondjam: megérte! A Toppik hajrost tényleg azonnal dús, természetes haj hatását kelti. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük mi is az a hajrost!

Elképesztő, azonnali hajdúsítás – ezt ígéri a hair fiber technológia.

Mi az a hajrost?

A hajrostok apró megfestett keratin rostszálak, melynek anyaga szerves keratinból épül fel, éppúgy, mint hajszálaink. Általában természetes anyagból, valamilyen állati szőrből állítják elő és kéntartalmú fehérjékkel dúsítják. Az apró púder állagú részecskék elektrosztatikus töltésüknél fogva rögzülnek a meglévő hajszálakhoz, legyen az erőteljes pigmentált hajszál, vagy apró vékony szőrpihe. A mikronizált keratinok meglepően erősen képesek a hajszálakhoz tapadni és egymással is kötnek, ami dúsabb hatást kölcsönöz viselőjének, és jelentősen csökkenti vagy teljesen elfedi a ritkásabb részeket. Az eredmény a még közelről is meglepően dús haj!

A hajrost termékek körül az egyik legismertebb márka a Toppik. Ez USA-beli cég világszínvonalú hajdúsító termékeket készít, kifejezetten a hajrost technológiára specializálva. Nem hiába titkos csodafegyvere számos modellnek és filmszárnak, de hazánkban is használják top stylistok, klienseik makuláltan megjelenéséhez.

hajdúsító termékkel kezelt haj előtte és utána

Erre figyelj a hajrost használatakor!

A hajrost használata rendkívül egyszerű. A tároló tartályban levő milliónyi apró keratin szálacskát csak a problémás részre kell szórni, vagy az adagolópumpával ráfújni. A rostok másodpercek alatt elrendeződnek, ezután könnyedén fésülhetővé válnak. Az így dúsított haj jól kezelhető a rostok nem esnek le még akkor sem ha bele túrsz, vagy a szél fújja, de nyugodtan fixálhatod hajlakkal is, vagy rögzítő spray-el. Az enyhébb csapadék sem fogja lemosni, egyedül a nagyobb mennyiségű víztől kell óvakodni.

Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd kipróbálni, a Toppik Hungary webáruházából megrendelheted a terméket. A használat mellé – saját tapasztalataim alapján – az alábbi tanácsokat érdemes megfogadnod.

  • Ügyelj a megfelelő színválasztásra! Bár sokféle természetes hajszínhez kapható, ha mégsem találod meg az igazit érdemes a két legközelebb álló színből keverned.
  • Teljesen kopasz területen nem képes megtapadni, erre ne is számíts! Ritka, vagy gyenge szálú hajjal csodát művel, de a megkopott Mickey egered nem tudja pótolni.
  • Ne told túl! Ha túl sokat használsz előfordulhat, hogy pici csomókká áll össze. Inkább applikáld több részletben, közben fésüld át, így jól látod hogy szükséges-e még.
  • Használatánál ügyelj arra, hogy a haj közé kerüljön és ne a fejbőrön üljön meg. Ellenkező esetben a hatás kevésbé lesz természetes és hosszú távon a fejbőrt is irritálhatja.
  • Estére ne hagyd magadon! A hajrostokat lefekvés előtt érdemes lemosni és következő reggel újra alkalmazhatod.
  • Profi tipp: Úgy tapasztaltam, hogy ha felhelyezés előtt frissen mosott hajra egy nagyon kevés hajolajat kenek (tényleg csak egy borsszemnyit), majd azt megszárítom akkor a hajrost még stabilabban tapad és az elrendeződése is jobb. Érdemes kipróbálnod.

Fontos tudnod, hogy a kopaszodásra nincs gyógymód, így azt a hajrost alapú hajporok, így a Toppik sem fogja meggátolni! Viszont amíg az adott területen van hajad, addig jelentősen dúsabbá varázsolhatod ezzel a termékkel.

Cikkünket a Toppik Hungary támogatta.