Ikonikus szakállak a filmek és sorozatok világából

Közkedvelt szakállviseletek 2000 utáni filmekből és sorozatokból

A különböző filmek és sorozatok óriási hatást gyakoroltak és gyakorolnak a divatra, stílusra. Bár “az egyszerű halandóknak” nem minden ikonikus szakáll vitelezhető ki egykönnyen a mindennapokban, hiszen a legtöbbünknek nem áll a rendelkezésére egy egész stáb, hogy mindig tökéletes hajat vagy ez esetben szakállat rittyensen nekünk.

De ennek az írásnak nem is az a célja, hogy afféle “csináld magad” tippeket adjon a médiában látott és sokszor irigyelt szakállak kialakításához. Egyszerűen csak SAJÁT listát állítottunk össze arról, hogy szerintünk mely szakállak voltak bizonyos szempontokból nagyon meghatározóak. (Ha te máshogy látod, írj kommentet Facebook oldalunkra! 🙂 )

Mivel óriási választék van az ikonikus filmes szakállakból, így mi most csak a 2000-es év után megjelent műsorokból válogattunk ki ötöt, és mivel egy ilyen témában nem érdemes (szerintünk) rangsort állítani, ezért a sorrendnek sincs jelentősége, így nevezzük csak egyszerűen listának, íme:

  • Jason Momoa

Hol látni ezt a szakállt: Trónok harca.

Melyik szerepében viselte: Khal Drogo

Szakáll: Fonott és gyönyörű

Miért ikonikus: Ha még a Dothraki hadvezérnek is volt ideje egy tökéletes stílusú szakáll fenntartására, akkor neked sem lehet kifogásod az arcszőrzeted ápolására. Emellett még hangsúlyosabbá, ádázábbá tette a marcona harcos arcvonásait.


  • Sir Ian McKellen

Hol látni ezt a szakállt: A Gyűrűk Ura trilógia; A Hobbit trilógia.

Melyik szerepében viselte: Gandalf, a varázsló

Szakáll: Ha szürke, akkor hosszú, rakoncátlan, bozontos. Amikor fehér, akkor még mindig hosszú, de már kevésbé rakoncátlan.

Miért ikonikus: Gandalf szakálla ikonikus, mert valóban, ha meglátsz egy ilyet, akkor egyből “A varázsló” archetípus szakálla jut róla eszedbe. Tudod, hogy bármi történik, ez a szakáll ugyanilyen marad.


  • Bryan Cranston

Hol látni ezt a szakállát: Breaking Bad.

Szakáll: Klasszikus kecskeszakáll

Melyik szerepében viselte: Walter White

Miért ikonikus: A szelíd tanárból lett drogbáró története sokak képzeletét megragadta annak idején. És amikor a tanár belebújt alteregója, Heisenberg bőrébe – lecserélve a bajuszt kecskeszakállra, ez a letisztult, mégis valamiért fenyegető szakáll egy erős szimbólum maradt a sorozat végéig.


  • Hugh Jackman

Hol látni ezt a szakállt: Az X-Men filmek.

Melyik szerepében viselte: Farkas/Rozsomák (Wolverine)Szakáll: oldalt felvágott

Miért ikonikus: Ki jut eszedbe először, ha egy igazán tökös, öntörvényű keménylegényre kell gondolni a szuperhősök világából? Elég valószínű, hogy erre a csávóra és arcszőrzetére!

Úgy értjük, ha egy állatról neveztek el, akkor a bundádnak, vagyis…. az arcszőrzetednek követnie kell a példáját. 🙂


  • Chris Hemsworth

Hol látni ezt a szakállt: Thor: Ragnarok

Melyik szerepében viselte: Thor

Szakáll: valahol a borosta és a full beard között

Miért ikonikus: Valahogy elhiszed neki, hogy elég, ha két-három évente kicsit átmegy rajta egy szakállvágóval és simán rendben tudja tartani.

Továbbá ezzel a szerepével bebizonyította, hogy egy skandináv istennek nem feltétlenül kell hosszú szakállúnak lennie azért, hogy komolyan vegyék őt. 🙂


  • Robert Downey Jr.

Hol látni ezt a szakállt: Marvel filmek

Melyik szerepében viselte: Tony Stark vagyis a Vasember

Szakáll: Balbo

Miért ikonikus: Teljesen összenőtt a sokak által kedvelt karakterrel ez a szakállviselet. Kb. 10 év alatt rengeteget lehetett látni nem csak a filmvásznon ezzel a szakállal.

A való életben is elég pimasz színész arcához különösen jól illik ez a fazon. Ugyanis egy rendkívül sármos, ugyanakkor szemtelen karakterről árulkodik – vagy pont ezért gondoljuk ezt, mert a filmes karaktere ilyen volt? 🙂


Neked is van olyan kedvenc, ikonikus szakállal rendelkező karaktered, akit szívesen látnál egy ilyen listában? Írd meg nekünk kommentben, és lehet, hogy legközelebb bekerül! 🙂

Addig is kövess minket az ehhez hasonló írásokért!