Hogyan fújjuk ki az orrunkat, ha bajuszunk van?

Abban egyetérthetünk, hogy az orrfújás egy elég khmm..kellemetlen dolog, ha a bajuszt viselünk.

A bajusz férfiasságot és magabiztosságot ad… egészen addig, amíg el nem áztatja egy kiadós adag orrváladék. Akkor már inkább az ellenkezője igaz. 

Bár végső megoldást nem igazán tudunk nyújtani a témában, azért az influenza szezonra elhoztunk nektek 5 tippet, amivel megkönnyíthetjük az orrfújás okozta kellemetlenségeket.

Szóval, ha neked is bajuszod van és gyakran kell orrot fújnod, akkor most figyelj!

1. Húzódj félre

Először is érdemes lehet félrevonulni, mivel semmi jó nem származhat abból, ha látják a folyamatot. Igazából nem csak magadnak, de másoknak is szívességet teszel, ha nem látják. 🙂  A diszkréció nagyon fontos, hiszen mire előveszed a zsebkendőt, a bajuszod már sok mindent megtartott. Senki sem szereti ezt látni. 

2. Használj textil zsebkendőt

Valóban kényelmesebb és higiénikusabb a papírzsebkendő használata, de a bajuszt viselők esetében nem biztos, hogy a papírzsebkendő a jó megoldás, ugyanis a papírzsebkendő használata közben apró papírcafatok maradhatnak a bajszodon.

3. Takard el a bajuszodat

Ez a pont már rátér arra, hogyan tudod konkrétan tisztán tartani a bajuszodat orrfújás közben. Ne csak egy kis részét használd a zsebkendőnek (legyen szó akár textil, akár papír zsebkendőről), hanem takard be vele az egész bajuszodat, mintha egy védőponyvát húznál fel rá. Ezután már csak az óvodás korodban megtanult “egyik orrlyuk – másik orrlyuk” módszert kell használnod, hogy tisztán tarsd bajuszodat.

4. Legyen nálad egy fésű

Mármint egy bajuszfésű, létezik zsebfésű is, ami tökéletes a célra. Sajnos elég nagy esély van rá, hogy az első három lépés betartásának ellenére sem lesz teljesen tiszta az orrfújás végére a bajuszod. Ilyenkor jön jól a kis fésű, amivel alaposan meg tudod tisztítani orrfúlyás után a bajuszodat.

5. Bajusz mosás

Ha Te a szerencsések között vagy és sikerült elkerülni az elkerülhetetlent, vagyis, hogy tiszta maradt a bajuszod, akkor ezzel dicsekedj el zárt Facebook csoportunkban. Ha nem, akkor marad a végső megoldás: meg kell mosni. Nyilván a sima csapvíz is jó, de nap végén mindenképpen ápold le egy jó minőségű szakállápoló szerrel.

Hasonló tartalmakért ide érdemes ellátogatni:

Facebook oldal

Instagram oldal

Facebook csoport