A választás szabadsága, avagy miért ennyire menő megint a szakáll?

Az elmúlt évtizedben akkora népszerűségre tett (újra) szert a férfiak körében a szakállviselés, hogy sok újságíró és blogger is foglalkozott a témával és megpróbálták megfejteni, hogy miért lett újra nagyon népszerű az arcszőrzet.

Először mindenki azt gondolta, hogy a szakáll-trend csak egy kérész életű fellángolás lesz a férfiak körében, ami pár év alatt elszublimál. Néhányan a IPA, APA ivó hipsterekre mutogattak, mások azt gondolták, hogy ez a trend arról szól, hogy a férfiak visszavágnak a férfiasságról alkotott változó felfogásnak.

Ezek persze lehetnek rész igazságok, amik mellett millió egyéb ok is megtalálható.

De miért is növesztünk szakállat, bajuszt - sőt miért tesszük ezeket számtalan stílusban?

miért növesztünk szakállat

Van egy olyan ok, amire talán kevesen gondolnak, egy pofon egyszerű ok: azért, mert megtehetjük! Mert van választásunk, ha akarunk szakállat növesztünk, ha akarunk nem növesztünk!

Ha belegondolunk az élet nem más, mint döntések sorozata, és a szakállnövesztés sem más, mint hogy gyakorold a szabad döntéshozatalt, ami által befolyásolhatod az életedet. Márpedig a jó dolgok akkor fognak veled történni, ha olyan döntéseket hozol, ami építi a magabiztosságodat.

Szóval, ha legközelebb éppen a szakálladat vagy bajuszodat fésülöd, akkor gondolj egy percig arra, hogy valójában te most a választás szabadságának a megvalósulását ápolod éppen. 🙂 

 

szakáll trend

Kövess be minket hasonló tartalmakért:

Zárt  Facebook csoport

Facebook oldal

Insta oldal