A tökéletes férfi hajápolás nyáron: Tippek és trükkök

A nyár az önfeledt boldogság évszavaka. Nyaráslá, hűsölés a víz mellett, hideg italok szürcsölése, éjszakába nyúló baráti italozások időszaka ez.

Ami el tudja rontani ezt az önfeledt szabadság érzését az a tikkasztó hőség. Ez ráadásul nem csak a közérzetünkre lehet hatással, hanem sajnos a hajunk is megtépázódhat – még ha nem is a szó szoros értelmében.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hasznos hajápolási tippet és trükköt, amelyek segíthetnek a férfiaknak megőrizni hajuk egészségét a nyári hónapokban.

A hajunk ápolása sosem egyszerű feladat, különösen igaz ez a nyári időszakban, amikor a legkülönfélébb időjárási viszonyokhoz kell(ene) alkalmazkodnia hajunknak. Mint például a tartós hőség, magas páratartalom, klimatizált helyiségek.

Az erős napsugárzás nem csak a bőrünket, hanem a hajunkat is károsíthatja, ha nem figyelünk oda kellőképpen. Sőt, van egy nem várt mellékhatása is a magas hőmérsékletnek és páratartalomnak: a korpásodás, ugyanis a fejbőrön felgyülemlett izzadság a korpa kialakulásának egyik okozója. A nagy melegben továbbá hajunk gyorsan kiszáradhat, ezért fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk nyáron hajunk védelmére.

Hogyan védjük hajunkat a hőségben?

NAPVÉDELEM

Az első és legfontosabb tippünk a haj védelme érdekében a tartós melegben az, hogy védjük fejünket a naptól. Ez pofon egyszerű: csak viseljünk sapkát, kalapot, baseball sapkát, hogy védjük fejünket. Ha ezt valamiért nem akarjuk, akkor alternatívaként válaszhatunk speciális hajápolási termékeket is, amelyek védenek az UV sugárzás ellen, így segítenek megóvni hajunkat a káros napsugaraktól.

HIDRATÁLÁS

Második – hasonlóan fontos – tippünk is nagyon egyszerű: igyunk sok folyadékot! Nem csak szervezetünk, de hajunk is hajlamosabb a kiszáradásra a nagy melegben, így a hidratálás elengedhetetlen a hőségben. De hidratálás alatt nem csak a víz ivást értjük, hanem, hogy használjunk ilyenkor gyakrabban hidratáló hajápolási termékeket, például hajpakolást vagy sampont. Ezek segítenek ptolni a hajunk természetes olajait, továbbá segítenek megőrizni annak fényét és rugalmasságát.

GYAKORIBB HAJMOSÁS

Harmadik tippünk sem bonyolult. Mossunk gyakrabban hajat! Mivel nyáron többet izzadunk ezért ebben az évszakban gyakrabban kell hajat mosni unk nagyobb szennyeződésnek is izzadság nak van kitéve ezért gyorsabban felgyülemlenek a fejbőrön is a haj van ez irritációt és korpásodás okozhat. Ugyanakkor túl gyakran se mosunk hajat mert ezzel pedig szintén kizárhatjuk a fejbőrt és a hajunkat a legjobb ha minden másnap most tudnám hajunkat és használjunk enyhe hidratáló sampont minden alkalommal.

EGÉSZSÉGES ÉTREND

Negyedik tippünk az egészséges táplálkozás ban rejlik ebben az évszakban könnyen hozzáférhető a rengeteg friss zöldség és gyümölcs ezenkívül együnk teljes kiőrlésű gabonát fehérjében gazdag ételeket és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű víz beviteléről sem amit már korábban is említettünk. Továbbá a haj megőrzésén haj egészségének megőrzésének érdekében érdemes a hajnövekedést serkentő élelmiszereket beépíteni a diétán van.

Hogy milyen ételeket érdemes fogyasztanod az egészséges hajért, ide kattints!

HAJÁPOLÁSI RUTIN

Ötödik és egyben utolsó tippünk ami tulajdonképpen egy hajápolási rutin elsajátítása kialakítása. Válasszuk ki a hajtípusodnak megfelelő hajápolási termékeket és ezek mentén alakítsunk ki állandó hajápolási rutint. Természetesen nem elég csak kialakítani a rutint hanem ezt következetesen be is kell tartani.

A hajápolási termékek kiválasztásánál figyelembe kell vennünk hajunk típusát és állapotát. Ugyanis nem mindegy hogy az zsíros, száraz, normál vagy vékony esetleg vastagszálú hajról beszélünk-e hiszen mindegyik hajtípus más és más ápolást igényel.

A férfi hajápolási rutin kialakításáról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Amint az a fentiekben egyértelműen kiderült a nyári hajápolás nem nehéz feladat. Néhány alapvető lépéssel egyszerűen karbantartható. A nehézség benne csupán annyi, hogy ezeket rendszeresen minden nap meg kell csinálni. Az olyan egyszerű dolgokkal, mint a napvédelem, hidratálás, gyakori hajmosás, egészséges étrend és a megfelelő hajápolási rutin kialakítással könnyen átvészelhetjük az izzó forró nyári hónapokat. 

Ezzel a cikkel ösztönzünk minden férfit, hogy alkalmazzák ezeket tippeket és gondoskodjanak a hajukról és fejbőrükről a nyári hónapokban, így a nyaralás melett a hajad is álomszerű lesz!

Kövess minket hasonló hasznos tartalmakért közösségi média felületeinken:

Insta

Facebook zárt csoport

Facebook oldal