A legjobb 5 hajviselet kopaszodó férfiaknak

Ahogy a férfiak öregednek, a hajhullás egyre gyakoribbá válik. Ennek oka lehet genetika, stressz vagy egyszerűen az öregedés. Bár ez frusztráló és ijesztő tapasztalat lehet, rengeteg frizura létezik kopaszodó férfiak számára, amelyek segíthetnek nekik stílusosan és magabiztosan kinézni.

Ebben a cikkben 5 ilyen férfi hajat fogunk közelebbről megvizsgálni, amelyek jól állnak akkor is, ha téged is elért a kopaszodás. 

1. A nullás vágás

Egy alacsony karbantartási igényű stílus a tiszta és kifinomult megjelenésért.

nullás férfi hajvágás

A kopaszodó férfiak egyik legnépszerűbb frizurája a buzz cut, magyarul leginkább “nullás” vágásként szoktuk emlegetni. Míg az angol kifejezés a gép hangjára utal, addig a magyar szófordulat arra vonatkozik, hogy a hajvágó gépet a legalacsonyabb, vagyis a nulladik fokozatra állítjuk ennél a vágásnál.

Ez egy egyszerű és kevés karbantartást igénylő stílus, amely nagyot tud szólni. Ennél a vágásnál a hajat nagyon rövidre vágják, általában 1-es vagy 2-es védővel a hajvágógépen. (Persze az igazi nullás hajat az jelenti, amikor védőfésűk nélkül használjuk a hajvágó gépet, de igazából az 1-es vagy 2-es állásra is szokszor a “nullás” kifejezést használjuk.) 

Ez a vágás tökéletes azok számára, akik tiszta és kifinomult megjelenésre vágynak. Azoknak is nagyszerű választás, akiknél most kezdődik a hajhullás, és rövidre szeretnék vágni a hajukat.

2. Kefehaj

Klasszikus stílus a tiszta és professzionális megjelenéshez.

kefehaj

A kefehaj egy másik népszerű frizura, amely tökéletes a kopaszodó férfiak számára. Ez a hagyományos katonai vágás egy változata, és jellemző rá, hogy oldalt és hátul rövid a haj, a tetején pedig kissé hosszabb a haj. A kefehaj tökéletes azok számára, akik tiszta és professzionális megjelenésre vágynak. Azoknak is nagyszerű választás, akiknek hátráló hajvonaluk van, vagy ritkuló hajuk van a fejük tetején.

3. Borotvált fej

Merész és magabiztos megjelenés a jelentős hajhullással küzdők számára.

férfi fej borotválkozás közben

Azok számára, akik jelentős hajhullással küzdenek, a borotvált fej lehet a legjobb megoldás. Ez egy merész és magabiztos megjelenés, amely akár egy kijelentést is takarhat (például: “Látod, én elfogadtam, hogy kopaszodom – nem siránkozok felette”).

A borotvált fejjel nem kell aggódni a haj formázása vagy karbantartása miatt. Ez egy nagyszerű módja annak is, hogy elfogadja valaki a kopaszságát, és megmutassa arcvonásait. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a borotvált fej rendszeres karbantartást igényel, hogy tiszta és sima maradjon.

4. Átfésült férfi haj

Stílusos megoldás azok számára, akik még nem állnak készen a nullás vagy a borotvált hajra.

átfésült férfi haj

Bár a fésülködést sok férfi csak macerának tartja, valójában nagyszerű lehetőség lehet a kopaszodó férfiak számára, ha helyesen csinálják. Az ún. átfésült haj esetében az oldalsó hajat hosszabbra hagyjuk, a felső hajat pedig átfésüljük, hogy elfedje a kopaszodó területet. Fontos, hogy a haj természetesnek tűnő módon legyen formázva, és hogy a felső hajszálak ne legyenek túl hosszúak vagy túl rövidek. A fésülködéses frizura nagyszerű megoldás lehet azok számára, akik még nem állnak készen arra, hogy vállalják a nullás hajvágást vagy a borotvált fejet.

5. Oldalt elválasztott férfi haj

Sokoldalú és adaptálható klasszikus frizura különböző arcformákhoz és hajtípusokhoz.

oldalt elválasztott férfi haj

Az oldalválasztó egy klasszikus frizura, amely jól működhet kopaszodó férfiak számára. Ez egy sokoldalú stílus, amely a különböző arcformákhoz és hajtípusokhoz igazítható. Az oldalválasztásnál a hajat az egyik oldalra fésüljük, és egy fésűvel alakítjuk ki a részt. Fontos, hogy az oldalsó hajszálak ne legyenek túl hosszúak, mivel ez feltűnőbbé teheti a kopaszodó területet. A fő különbség ez és az átfésült haj között, hogy itt élesen választjuk el a hajat egy csíkban.

Összefoglalva, rengeteg frizura létezik kopaszodó férfiak számára, amelyek segíthetnek nekik stílusosan és magabiztosan kinézni. Mi itt csak öt darabot emeltünk ki, amit szerintünk egyszerű megvalósítani, még akár otthon is.

Ha kopaszodással küzdesz, akkor is a legfontosabb, hogy olyan stílust válassz, amely illik az arcformádhoz és a hajtípusodhoz. A megfelelő vágással és formázással sokat tehetsz azért, hogy jobban érezd magadat a kopaszságod miatt, és a lehető legjobban nézzél ki. Ne feledd azonban, hogy a végső célként inkább azt tűzd ki magad elé, hogy megbékélj kopaszságoddal. De ha úgy érzed, hogy ez nem megy, akkor még mindig ott van a hajbeültetés, mint lehetőség.

Erről weboldalunkon már többször is írtunk:

csak, hogy néhányat emeljünk ki, de ITT megtalálod a teljes listát, amit a témában írtunk.

Napi tippekért kövesd közösségi média csatornáinkat, vagy lépj be zárt Facebook csoportunkba, ahol a tagok véleményét is kikérheted a témában.

Facebook oldal

Instagram oldal