A hajhossz és a haj súlyának fontossága a férfi hajvágásnál

A hajhossz és a haj súlyának fontossága a férfi hajvágásnál

Épp a fodrásznál jársz…ismerős a következő mondatok közül valamelyik?

  • Csak menj át rajta gyorsan géppel…
  • Mindegy milyen lesz, vágd le jó rövidre, nem szeretek gyakran járni, nincs is rá időm…
  • Teljesen rád bízom, hogy milyen lesz, de én rövidre vágva szeretem, mert azt könnyű karbantartani…

Ha ezek közül valamelyik igaz rád, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket, meglepőnek fogod találni az itt leírtakat!

Ellentétben azzal, amit a fodrászod mondhat, a hosszabbra hagyott haj valójában alacsonyabb karbantartást jelent. Alább olvashatod, hogy miért is írjuk ezt:

Alacsonyabb karbantartási igényű hajat szeretnél. Olyan hajat, ami sok munka nélkül működik. Ezért azt gondolod (és a fodrászod), hogy ez azt jelenti, hogy rövid hajra van szükséged mindenhol. 

Ez az a híres mondat: “Csak vágd le az egészet. Azt akarom, hogy könnyű legyen.” Valójában, ha van némi hossz, és ezért van némi súlya, sokkal könnyebben kezelhetővé teszi a hajat. Ha a hajad a megfelelő helyeken hosszabb, akkor lefekszik, és ritkábban lesz szükséged hajvágásra. Ez azt is jelenti, hogy könnyedén formázhatod, mert nem kell aggódnod amiatt, hogy a hajad rosszul viselkedik.

Talán az jár most a fejedben, hogy “ez mind szép és jó, de én akkor sem akarok a hosszú hajjal foglalkozni”. Tisztázzuk, hogy amikor azt mondjuk, hosszúság, ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy hosszú hajat javasolunk mindenhol – csak a megfelelő helyeken. Hát nem fárasztó, hogy azt az egy hetes frizurát hajformázó termékkel kell bepaszírozni, hogy viselkedjen? Nem frusztráló, hogy a zsúfolt időbeosztásodban időt kell találnod arra, hogy hetekkel a vágás után újra levágasd? A hossz és a súly döntő fontosságú az alacsonyabb karbantartási igényű haj eléréséhez. A kéthetente történő hajvágás ördögi ciklusa itt véget ér.

Ez a módszer olyan frizurát hagy maga után, amely az első napon és az azt követő minden nap működik. Soha nem lesz szükséged hajvágásra, hogy rendbe hozd a túl rövidre vágás után keletkező rakoncátlan hajat. (Mármint persze hajat vágatni ezután is kell, csak sokkal ritkábban!) Ez a megközelítés segít abban, hogy sokkal tovább bírd egyetlen hajvágással, és lehetővé teszi, hogy az időt, amit normális esetben egy újabb hajvágásra kellene fordítani, másra használhasd.

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Oszd meg ismerősöddel és kövesd Facebook oldalunkat, hogy sose maradj le a legújabb írásainkról!