Változó időjárás – változó hajviselet? Mit csinálj hajaddal hőségben? 2. rész

Változó időjárás – változó hajviselet? Mit csinálj hajaddal hőségben? 2. rész

A nagy, tartós hőség sokakat megvisel. Ebben a két részes cikksorozatban egy kevésbé ismert vonatkozását nézzük meg a kánikulának, nevezetesen a férfi hajra gyakorolt hatását.

Az előző részben elmondtuk, hogy ilyen időben miért göndörödik be a haj és, hogy mit lehet ez ellen tenni.

Most pedig arra derül fény, hogy milyen hosszú hajat érdemes választani, hogyan érdemes mosni és szárítani a férfi hajat, illetve milyen hajászati termékeket érdemes elkerülni a nagy hőségben.

Nyáron csak rövidebbet kéne vennem?

Bár a rövidebb haj nyáron, nyilvánvaló okokból, kevésbé valószínű, hogy forró és zavaró lesz – a szellős hajvágás nem feltétlenül megoldás a problémáidra. 

Ha olyan vagy, aki kalapot visel, valójában jobb lehet, ha hosszúra hagyod. Könnyebb visszatolni és elkerülni a “kalapos hajat”, ha több hosszal lehet játszani, és szexibbnek is tűnik, ha a sapka alól kilógó haj látszik – gondoljunk csak az 1990-es évek Brad Pittjére.

Hogyan változtassanak a férfiak a hajmosáson hőhullám idején?

Mivel a melegebb, nyári hónapokban többet fogsz izzadni, előfordulhat, hogy már csak az alapvető higiénia fenntartása érdekében is minden nap hajat kell mosnod. Bár a száraz hajra hajlamosak számára nem mindig ez az ideális megoldás, az egészséges fejbőr fenntartásához szükség lesz rá. 

A megoldás az, hogy a töveket súroljuk, anélkül, hogy a végeket is dörzsölnénk. Mosás közben egyszerűen a samponos öblítést engedd át a hajvégeken.

Hogyan szárítsák a férfiak a hajukat?

Tekintettel arra, hogy a páratartalom idején azok szenvednek a legjobban a göndörödő hajtól, akiknek egyébként is göndörebbek a tincseik, kerüld a hajszárító használatát. Kivéve, ha kefével párosítod, és úgy dolgozol a kisimításon. Ha hozzászoktál, ez jól működhet, de bevallottan sokkal több erőfeszítést igényel, mint amennyit sok férfi hajlandó beletenni. Befejezésül használj fixáló spray-t, hogy távol tartsd a nedvességet.

Milyen hajformázó termék a legjobb, hogy elkerüld a zsíros hajat nyáron?

férfi haj hőségben és utazáskor
férfi haj hőségben és utazáskor

Ha egy kicsit kevesebbet használod a szokásos, erősebb hajformázó terméket, az biztosan jó kezdet lesz. Így a termék sokkal nagyobb valószínűséggel rakódik fel és teszi zsírossá a hajat, ha a keverékhez izzadság is társul. Ideális esetben olyan terméket szeretnél, amely valóban felszívja a zsírt, például egy száraz sampont vagy egy hajport. További jó hír a nyári utazások miatt, hogy ezek általában apró flakonokban vannak, ami azt jelenti, hogy a zsebedben magaddal tudod csempészni.

Kövess minket közösségi média csatornáinkon is!

Férfihaj Facebook

Férfihaj Instagram

Ha kíváncsi vagy még több férfi haj és szakáll kombinációra, akkor kövess minket közösségi média csatornáinkon, hogy első kézből értesülj a legújabb trendekről, technikákról.