Változó időjárás – változó hajviselet? Mit csinálj a hajaddal hőségben? 1. rész

Változó időjárás – változó hajviselet? Mit csinálj a hajaddal hőségben? 1. rész

A sokak által megvetett hőség egy másik, keveset vizsgált hatása: mit tesz a férfi hajjal a hőség?

Tudtad, hogy az emelkedő hőmérséklet miatt a nagyobb frizurával rendelkező férfiak haja könnyebben zsírosodik, továbbá nagyobb a kockázata a fodrosodás és a lötyögő hajcsomók kialakulásának?

Olvasd el tippeinket, hogy a Te hajad is hőálló legyen! 🙂 

Hogyan formázzuk és ápoljuk a hajunkat hőhullámban?

A napsütéses napok minden előnye ellenére a hőhullám sokkal több akadályt gördít a férfi hajviselet elé, mint az enyhébb hőmérséklet, amihez ebben az országban hozzászoktunk. A káros UV-sugaraktól kezdve a göndörséget okozó nedvességig, a megszokott hajformázó termékek nem biztos, hogy olyan jól szolgálnak, amikor a hőmérséklet 20 C fok tetejére vagy azon túlra emelkedik.

Sok férfi számára a nyáron kezelhetetlen hajra a válasz az volt, hogy júniustól szeptemberig egyszerűen rövidebb frizurát választott. Nemcsak, hogy a buzzcut vagy a fade tűnik a leghűvösebb frizurának, amit egy férfi viselhet, de viszonylag kevés karbantartást is igényelnek, és nem kell aprólékosan átdolgozni őket, amikor a melegebb időjárás miatt a hajad és a fejbőröd állapota veszélybe kerül. 

Buzzcut hajvágás
Fade hajvágás

Ettől függetlenül a rövidebb frizurákat korlátozónak találjuk. Ezért fogadd szakértői tanácsainkat, amelyeket a férfi haj mosásakor, szárításakor és formázásakor lehet elvégezni, és amelyekkel a fejfedőd hibátlanul és könnyen kezelhetően fog kinézni. 

Mitől göndörödik a haj a meleg, párás időben?

A haj melegebb időben a túl sok nedvesség miatt göndörödik, amely utat tör magának a hajszálakba, és a benne lévő fehérjékhez kötődik. A hullámos hajú emberek hajlamosabbak a begöndörödésre.

Emlékeztek a legendásan vicces jelenetre a Jóbarátok c. sorozatból, amikor Monica a párás Barbadoson nyaral és hát…álljon itt inkább egy kép az eredményről:

Monica haja a barbadosi párás, meleg környezetben – Jóbarátok c. sorozat

Ha ismered a szóban forgó epizódot, akkor biztosan örülni fogsz, hogy a megoldás nem egy kagylóval befont haj lesz. 🙂 A megelőzéshez rögzítő spray-re vagy mattító agyagra lesz szükséged. Ezek gátat képeznek a haj tetején, így a nedvesség nem talál utat befelé.


Ha érdekelnek további tippeink a hőség és a férfi hajviselet kapcsán, akkor kövess minket közösségi média felületeinken, hogy sose maradj le a legújabb cikkekről.

Jövő héten ugyanekkor jövünk a folytatással, ahol még több praktikát árulunk el, hogy hogyan kezelheted hajadat hőség idején!

Neked vannak házi praktikáid, amikkel a nyári hajviselet egyszerűbb, elviselhetőbb lesz férfiként? Írd meg kommentben:

Férfihaj Facebook

Férfihaj Instagram