Válj a szakállolaj használatának mesterévé!

Minden szakállnak megvan a maga története. Akár sűrű, akár puhább, mint az átlag vagy éppen foltosan növő szakállról van szó, vannak bevált technikák, amelyek segítenek elérni a kívánt eredményt a szakállolaj használatával. Ebben az útmutatóban megtalálod a válaszokat a szakállolaj alkalmazásával kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre és okos tippeket is adunk a szakállmosás négy legtrükkösebb hibájának elkerülésére.

Hogyan alkalmazzuk a szakállolajat a dúsabb, rendezettebb, hidratáltabb és texturáltabb szakállért?

nagy férfi szakáll
 1. Kezdjük azzal, hogy lemossuk a szakállból a szennyeződéseket, majd meleg vízzel átöblítjük, hogy megpuhítsuk a szakállat az olaj könnyebb felszívódása érdekében. Fontos tudni, hogy a víz gátolja a szakállolaj felszívódását, ezért mindig töröld szárazra a szakállad egy törülközővel az öblítés után. 
 2. Egy pipettával vegyél 2 csepp szakállolajat (2-5 centiméteres szakáll esetén) vagy 3-4 cseppet (hosszabb szakáll esetén). Fontos megjegyezni, hogy a túl sok olaj nem befolyásolja az eredményt, ugyanakkor fölösleges, mert ezzel pazaroljuk a szakállápoló terméket. 
 3. Dörzsöld össze a kezeidet, hogy egyenletesen eloszlasd az olajat, majd alkalmazd a szakálladon, a gyökerektől kifelé.

A szakállolaj használatának előnyei közé tartozik a szőrtüsző-gyulladás megelőzése, a szakáll puhítása, a hidratálás, a hámlás megelőzése, a kellemes illat, valamint a viszketés csökkentése.

Végül is, a szakállolaj alkalmazása nem rakétatudomány. Valójában az eredmények elérése az egyszerűségen alapul. Kövesd az útmutatót, próbáld ki, és oszd meg a tapasztalataidat a hozzászólásokban.

Gyakran ismételt kérdések a szakállolaj használatáról:

mit kell tudni a szakállolajról
 • Meddig kell fennhagyni a szakállolajat?
 • Lehet túl sok szakállolajat használni?
 • Mennyi szakállolajat kell használnom?
 • Hogyan kell mosakodni a szakállolaj használata után?

1. Meddig kell fennhagyni a szakállolajat?

A szakállolajat általában egész napra hagyják a szakállban. Ez segít a szakállnak hidratált és egészséges maradni. Az olajat reggelente érdemes felvinni, miután megmostad és megszárítottad a szakállad.

2. Lehet túl sok szakállolajat használni?

Igen, lehetséges túlzásba vinni a szakállolaj használatát. Ha túl sok olajat használsz, a szakállad zsírosnak és ragadósnak érezheti magát. Emellett pazarlás is, mivel a szakállad csak bizonyos mennyiségű olajat tud felszívni. (Ugyanakkor ártani nem tudsz vele magadnak.)

3. Mennyi szakállolajat kell használnom?

A szakáll hossza és sűrűsége határozza meg, hogy mennyi szakállolajra van szükség. Rövid, 2-5 centis szakáll esetén általában 2 csepp olaj elegendő. Hosszabb szakáll esetén 3-4 csepp olajat használj.

Egy másik mérési lehetőség az, hogy asszerint adagolod a szakállolajat, hogy milyen régóta növeszted szakálladat.

1-2 hónapja: 1-3 csepp

3-5 hónapja: 3-5 csepp

6-9 hónapja: 4-6 csepp

10-12 hónapja: 5-10 csepp

4. Hogyan kell mosakodni a szakállolaj használata után?

A szakállolajat nem szükséges lemosni, mivel a bőr és a szakállszőrszálak felszívják. Ha mégis úgy érzed, hogy le kell mosnod, használj szakállmosót vagy enyhe arclemosót, majd töröld szárazra a szakállad. Ne felejtsd el, hogy a szakállmosás után újra kell alkalmazni a szakállolajat a szakáll hidratálásához.

Nézzük meg

a szakállmosás négy legtrükkösebb hibáit és azok elkerülésének módjait:

szakállmosás
 1. Rossz tisztálkódószerek használata: A legtöbb fürdőszappan és hajsampon kemény vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek károsak lehetnek az érzékeny arcbőrre. Kerüld ezeket a termékeket. Ehelyett válassz speciálisan gyártott szakáll- és arcmosó termékeket, amelyek análkül távolítják el a szennyeződéseket, hogy megváltoztatnák a szakállad PH-szintjét.
 2. Rossz időzítés: A szakállolajat mindig közvetlenül a mosás után kell felvinni. Ekkor a legpuhább a szakállad, és az olaj mélyebben zárhatja be a nedvességet, ami jobb eredményhez vezet.
 3. Rossz vízhőmérséklet használata: A hideg víz nem nyitja ki a pórusokat az olaj befogadására, a túl forró víz pedig fertőzésveszélynek teszi ki a bőrt. Tehát igen, fontos tudni, milyen vízhőmérsékletet használjunk és hogyan. A tanácsunk a langyos víz használata.
 4. Durva törölközés: A szakállad szárításának legjobb módja a mosás után, ha finoman megdörzsölöd egy törölközővel. Miért? Ha keményen dörzsölöd, lehúzod a bőröd védőrétegét, ami fehérje- és zsírsavból áll. Ez irritációt okozhat.

Tetszett ez a cikk a szakállolaj használatáról?

Akkor küldd el egy ismerősödnek, aki fontosnak tartja a szakállápolást!

További okosságokért pedig kövess minket:

Facebook oldal

Facebook zárt csoport

Insta oldal