Téli hajápolási tippek férfiaknak

Ha azt akarod, hogy a hajad télen is ugyanaolyan tökéletes maradjon, mint az év többi időszakában, akkor ilyenkor nagyobb odafigyelésre lesz szükséged. A hideg, téli időszak ugyanis jobban megviseli a hajadat és a bőrödet, így érdemes megérteni a téli hajápolás fontosságát!

Most adunk neked 5 egyszerűen alkalmazható tippet, hogy a hideg időjárás ne végezzen pusztítást a hajadon! 🙂

Hajápolási tippek férfiaknak a téli időszakra

  1. Már megint az étrend

télen nagyon figyeljünk az étkezésre

Biztosan sokszor hallottad már, hogy a kiegyensúlyozott étrend mennyire fontos. De azt lehet, hogy nem hallottad még, hogy az étrended a hajadra is hatással van. Mivel télen akarva-akaratlanul is kissé megváltozik a táplálkozási szokásod, ezért ilyenkor még inkább érdemes figyelned a arra, hogy mit eszel, hogy bevidd a megfelelő mennyiségű és minőségű makro- és mikro tápanyagokat.

Igyál sok vizet, és mellőzzd a cukros nassolnivalókat és a gyorskaját, inkább a teljes értékű ételekre, gyümölcsökre és zöldségekre koncentrálj, és növeld a C-, A- és E-vitamin bevitelét. Emellett próbáld meg beépíteni az olívaolajat az étrendedbe. Nem véletlenül olyan fontos alapanyaga a mediterrán étrendnek, és akár közvetlenül, akár étrend-kiegészítőkön keresztül is fogyaszthatod. Az olajat a hajadba és a fejbőrödbe is masszírozhatod, hogy a téli hónapokban még jobban hidratálja a hajadat, és megelőzd a korpásodást és a hajhullást.

  1. Felejtsd el egy kicsit a hajzselét

Bár a hajzselék nagyszerű eszközök lehetnek a hajad formázásához, meglehetősen károsak lehetnek. Úgy működnek, hogy dehidratálják a hajat, és túl gyakori használatuk miatt kiszáradhat a hajad. Kombináld ezt a kemény téli széllel, és máris megvan a katasztrófa receptje. Ezért érdemes megfontolnod, hogy a téli hónapokban lemondj a hajzselékről, hogy a hajad pihenhessen, és hagyd, hogy regenerálódjon. Az időjárási elemektől való védelem érdekében válassz egy hozzád illő fejfedőt.

A kalapok és sapkák nem csak arra jók, hogy melegen tartsanak, de erős divatot is jelenthetnek. Csak arra ügyelj, hogy ne legyenek túl szorosak – különben nagy súrlódást okozol, és még a hajhullást is kockáztatod.

  1. Rendszeres hajvágás

télen is rendszeresen járjunk fodrászhoz

Még ha nem is élsz olyan helyeken, ahol a hőmérséklet jelentősen fagypont alá is süllyedhet, ez nem jelenti azt, hogy megmenekülsz a téli hajkárosodástól.

Valójában még az enyhe téli éghajlat is göndör, száraz és töredezett hajat eredményezhet, ezért fontos, hogy télen se hanyagold el a hajadat, és menj el rendszeresen fodrászhoz, hogy megszabadulj a töredezett végektől és a sérült hajszálaktól. Nem számít, milyen hosszú vagy rövid a hajad, ha rendszeresen nyiratkozol, akkor nem lesz gondod azzal, hogy frissen és egészségesen tartsd a hajadat.

  1. Duplázd meg a hajkondicionáló adagodat

A téi hónapban a hajadra mért erős csapások ellen hatékony védelmet tud nyújtani a hajkondicionáló, így nyugodtan alkalmazz többet, mint egyébként szoktál. Főleg, ha a hajadat az általánostól szárazabbnak érzed. Továbbá fontos, hogy mindig jó minőségű hajkondicionálót használj, raádásul olyat, ami a hajtípusodnak megfelelő. Még ha rövid hajad van is, akkor is hasznát veszi a kondicionálónak, puhává teszi a hajadat és egészségessé a fejbőrödet.

  1. Óvatosan a hőséggel és a forró vízzel

télen ne zuhanyozzunk túl forró vízben a hajunk miatt

Télen, amikor a hőmérséklet jelentősen alacsonyabb a szokásosnál, csábító lehet, hogy forró zuhanyt vegyünk, és utána hajszárítóval szárítsuk meg a hajunkat.

Bár lehet, hogy gyorsabb és kényelmesebb, ezzel többet ártasz a hajdnak, mint gondolnád. A forró víz az egyik fő oka annak, hogy télen a haj és a bőr szárazabbnak érzi magát, ezért kíméld, és körülbelül kétnaponta moss hajat.

Ha ritkábban mosod a hajad, megelőzheted a haj kiszáradását. Emellett hagyd, hogy a fejbőr táplálja magát a saját természetes olajaira támaszkodva, amelyek a gyakori hajmosások során hajlamosak eltűnni.

Télen a hajszárítóval is bánj visszafogottan, csak akkor használd, ha feltétlenül szükséges, és hozz létre védőgátat azzal, hogy először hővédő terméket alkalmazol a hajadon, és gyakrabban hagyod levegőn száradni.

Hasonló hasznos tippekért kövess minket közösségi média csatornáinkon és csatlakozz ZÁRT Facebook csoportunkba is!

Zárt Facebook csoport – Exkluzív tartalmakkal

Facebook oldal

Instagram oldal