Szakállfestés: igen vagy nem?

A férfiak használhatnak szakállfestéket? Nem szégyen, ha egy kis színnel feldobod a borostádat. Végül is a szakáll kultúra magáévá teszi az egészséges, nagyszerű megjelenésű szakáll fenntartásának gyakorlatát, és néha ez magában foglalja a festést is.

Az alábbiakban megismerheted a leggyakoribb kérdésekre a válaszokat, a következő cikkünkben pedig közzétesszük alapvető szakállfestési útmutatónkat.

Gyors útmutató a szakállfestésről és a szakállszínezésről

Okok, amiért érdemes lehet szakállat festeni

Ha nemet akarsz mondani a színfoltos megjelenésre

Bár a bölcsességet és a tekintélyt is jelezhetik az ezüstös foltok a férfias sörényeden, de idősebbnek is tűnhetsz, mint amilyen valójában vagy. Megbékélhetsz ezzel – az öregedés végül is elkerülhetetlen biológiai folyamat -, de ha az öregedés gondolatától is elbizonytalanodsz, a festés növelheti az önbizalmadat.

idősebbek szakállfestése
A korral megjelennek a szürke foltok a szakállban is.

Természetesen ez nem végleges megoldás “a problémára”.

További okok, amik a szakállfestéshez szoktak vezetni:

Éljen a trendiség!

Ha szeretnél valami radikális és merész dolgot kipróbálni, nézd meg a Merman-trendet! A zöld, kék, lila és rózsaszín élénk árnyalataiban színezett szakállakkal és hajjal ez a trend biztos, hogy felkelti a figyelmet.

A munkához

Nem titok, hogy egyes munkáltatók a fiatalabb jelentkezőket előnyben részesítik az idősebbekkel szemben. Ne hagyd, hogy az életkor szerinti megkülönböztetés álmaid állásának útjába álljon. Rejtsd el az ősz hajszálakat, és nézz ki a legjobban az állásinterjún!

munka és szakáll

A nagyon szükséges új megjelenés

Talán eljött az ideje, hogy megújítsd a megjelenésedet. Vágasd le a hajad, próbálj ki egy új szakáll fodrászt, fedezz fel más ruhadarabokat, fesd be a szakálladat bármilyen színűre, amíg jól áll neked. Egy friss, új külső időről időre jót tehet neked.

A genetika

Ó, az élet sorsolása! Néhányan megnyerik a főnyereményt – szimmetrikus arcvonások és sűrű, dús arcszőrzet. Néhányan nem ilyen szerencsések. Vannak olyan férfiak, akiknek nem egyforma vöröses hajuk és enyhén barna szakálluk van, vagy foltos, egyenetlen színű az egész.

szakállfestés mindenkinek

A szakáll és a hajszín összehangolása egységesebb, kifinomultabb megjelenést kölcsönözhet. Ez biztosan szokatlan oknak hangzik a szakállfestésre, de teljesen jogos.

Ha segítségre van szükséged a szakállnövekedéshez, próbálj ki néhány szakállnövesztő kiegészítőt.

Neked eszedbe jutott más ok is a szakállfestésre? 

Ne tartsd magadban, írd le nekünk kommentben, hogy te vagy egy ismerősöd miért szokta festeni a szakállát?

Következő heti cikkünkben a szakállfestési útmutatónkhat hozzuk el neked! 

Kövess minket közösségi média csatornáinkon is!

Férfihaj Facebook

Férfihaj Instagram

Ha kíváncsi vagy még több férfi haj és szakáll kombinációra, akkor kövess minket közösségi média csatornáinkon, hogy első kézből értesülj a legújabb trendekről, technikákról.