Jim Shaw díjnyertes fodrász véleménye az idei őszi/téli férfihaj divatról

Jim Shaw egy többszörös díjnyertes fodrász, hajápolási szakértő és influencer.

A Modern Barber-nak elmondta véleményét a 2022-es őszi/téli férifhaj divatról, amit mi most itt elhozunk nektek! (Persze vegyétek figyelembe, hogy ez nemzetközi trend. 🙂 )

Férfi haj színek

Ha a férfiak színéről van szó az idei őszi/téli szezonban, egy hajszíntrend fog kiemelkedni – a szőkített haj. A férfiak világosabbá és világosabbá fogják tenni a hajukat, és ezt úgy fogják tónusozni, hogy a hajuk tiszta, platinaszőke árnyalatot vagy a szezonhoz illő jeges fehér/szürke tónust kapjon.

Az a nagyszerű ebben a trendben, hogy ha az ügyfél megunja a színt, kísérletezhet a szín “csíkok” hozzáadásával, hogy hajuk megjelenésének egy vidám, játékos befejezést adjon a szezonra.

Nyáron láttunk olyan férfiakat, akik szuper rövid hajat viseltek, és ezt merész neon árnyalatokkal, például narancssárgával és zölddel kombinálták. Ősszel/télen a hűvösebb tónusú világos színeket látjuk majd népszerűnek, például a sötétzöldet, a kéket és a lilát azoknál a férfiaknál, akik szeretnének egy kis színt vinni a megjelenésükbe.

Férfi haj vágások

A szétválasztott vágások az elmúlt években hol divatba jöttek, hol kimentek a divatból, és a 2022-es év őszi/téli időszakában újra divatba jönnek; az ügyfelek oldalra szuper rövid hajat kérnek majd, a tetején pedig hosszabbat. Ennek a hajvágásnak az a lényege, hogy a haj felső része “elszakadt” az oldaltól, és ahelyett, hogy a rövidből hosszúra váltana a haj tetején, a stílus sokkal hirtelenebb és hangsúlyosabb.

A reguláris hajvágás, egy katonai ihletésű vágás, szintén népszerű lesz ebben a szezonban. Ez egy nagyon éles és friss stílus, amelynél a hajat a felső részen levágják, de hosszabbra vágják, mint az oldalt, amely kúpos és fokozatosan rövidebbre vágott, mielőtt elérné a tarkót, ahol a haj teljesen leborotválható, hogy a valódi katonai hajvágás megjelenését tükrözze. Ezt a frizurát általában oldalválasztással, oldalra simítva formázzák a további tiszta befejezés érdekében.

reguláris hajvágás, amely a katonai hajvágás mintájára jött létre (kép forrása: ModernBarber.co.uk)

Amikor a férfiak őszi/téli hajtrendjeit tárgyaljuk, beszélnünk kell a mulletről; azok számára, akik hosszabb és strukturáltabb frizurát keresnek, a mullet lesz a szezon texturált frizurája. A hajat általában rövidebbre és apróbbra kell vágni elöl és oldalt, és hátul hosszabbra kell hagyni. Jim Shaw úgy gondolja, hogy ennek a trendnek egy modernebb változatát fogjuk látni, az ügyfelek sokkal lágyabb fokozatot szeretnének.

Az is elképzelhető, hogy a férfiak sokkal rövidebben viselik a mulletet, és az arc körül tompa rojtos/ majdnem francia crop stílusban kombinálják, hogy az új szezonban modern és trendi megjelenést kölcsönözzenek neki. Minden mullet és texturált frizura esetében szeretek sós spray-t vagy hajhabot használni, és ezt az ujjaimmal összegyúrom, hogy fokozzam a rétegeket és a vágott frizurát, és még élesebbé tegyem a frizurát.

Férfi haj formázás

A férfiak őszi/téli hajtrendjeihez tartozik a formázás is, ami attól függ, hogy a férfi ügyfél milyen vágással rendelkezik. A rövidebb frizurával rendelkezők esetében azonban sokkal simább megjelenésűnek fogjuk látni őket, és fényes pomádékat, zseléket és viaszokat fognak beépíteni a hajformázási rutinjukba, amelyek rendezettebb, fényesebb megjelenést kölcsönöznek a hajuknak.

Mullett hajvágás egy fajtája

Látni fogjuk, hogy a férfiak ezeket a termékeket arra használják, hogy a hajukat az arcukból hátra, az egyik oldalra simítsák, és ezeket a termékeket más termékekkel, például szérumokkal és olajokkal keverik, hogy a hajuknak nedves, fényes megjelenést kölcsönözzenek.

Ezek voltak tehát Jim Shaw előrejelzései az idei őszi/téli férfi haj divatokra.

Neked mi a véleményed? Magyarországon is megjelennek még 2022-ben ezek a frizurák?

Csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz, ahol az ilyen és ehhez hasonló dolgokat is ki lehet beszélni!

Zárt Facebook csoport – Exkluzív tartalmakkal

Facebook oldal

Instagram oldal