Hogyan trimmeljük a szakállunkat? Megmutatjuk 5 lépésben!

Vigyázzunk a vonalainkra ezekkel a trimming tippekkel!

Ebben a posztban összeszedtük nektek a legfontosabb tippeket és tanácsokat a trimmeléssel kapcsolatban.

Mindenek előtt talán érdemes tisztázni, hogy mit jelent maga a “trim” vagy “trimmelés” szó.

A trim angol szó elsődleges jelentései: vág, levág, nyír, lenyes. De átvitt értelemben úgy is lehet fordítani, hogy rendbe tesz, ékesít. Ha szakállápolás témakörében keressük a szó jelentését, akkor talán úgy kapjuk meg az igazi értelmét, ha a két jelentést egybe gyúrjuk.

Tehát a “trimming” vagy ”trimmelés” jelentése: rendbe tenni valaki szakállát.

A szakáll a szépség egy megtestesítője lehet. A műgonddal levágott kecskeszakálltól a sűrű, egész nyakat melegítő arcszőrzetig, a férfi szakálla mindig egy merész kijelentés a viselője stílusáról. De ez még nem jelenti azt, hogy a szakállnak saját életet kellene élnie, sőt! Érdemes kordában tartani szakállunkat, a mostani tippek nagy segítségedre lesznek ebben.

Hogyan trimmeljük a szakállunkat? Milyen lépéseket tartalmaz a szakáll trimmelése?

A vágás adja a szakáll formáját – ez talán nem meglepő kijelentés. :). Viszont a szakáll alak nélkül csak az arcból kiálló szőr. Ha a trimmelés megfelelő módszerét akarjuk követni, akkor tudnunk kell, hogy mindig egyenletes hosszúságra kell törekedni a vágás során, az arc teljes felületén: a nyaknál, az arcnál, a bajusznál és az ajkaknál is.

Hogy érhetjük el ezt?

Az alábbi lépések segítségével vághatjuk le tökéletes formára szakállunkat, a kezdeti vágástól egészen a bajusz kezeléséig. 

1. lépés: A szakáll teljes felületének trimmelése

Mossuk meg és szárítsuk meg a szakállunkat. A legjobb módja a trimmelésnek, ha a legnagyobb vágási magassággal megyünk végig szakállunkon elektromos borotvánkkal és egyenletesra vágjuk. Állítsuk a legmagasabb fokozatra és menjünk végig a szakállunkon vele. Fontos, hogy a szőrszálak növekedési irányával ellentétesen vágjunk, hogy az összecsoportosult többlettől is megszabaduljunk! Ismételjük meg ezt a lépést mindaddig, amíg el nem érjük a kívánt hosszúságot.

2. lépés: Határozzuk meg a nyakvonalat

Hogy belőjük a tökéletes szakállnyakvonalat, tegyük az ujjunkat pont az ádámcsutkánk fölé és vágjunk egy vízszintes vonalat e pont alá. Dolgozzunk kifelé az állakapocs alatt az egyik oldalra, majd térjünk vissza középre és haladjunk tovább a másik oldalt. 

TIPP: Ezt a lépést csak akkor hagyjuk ki, ha rendszeresen sportolunk!

Ha teljes szakállat trimmelünk a nyakvonal számít. Ez egy elég trükkös rész, ne essünk kétségbe, ha elsőre nem sikerül megfelelően!

3. lépés: Folytassuk a szakáll trimmelését borotválkozással

Le kell borotválnunk a szőröket, amik az új szakáll vonala alatt vannak a nyak vonalnál. Nincs más megoldás: ezeknek veszniük kell, nincs kegyelem! 🙂

4. lépés: Válasszuk el az arcvonalat

Ha elégedettek vagyunk a természetes szakállpofa vonallal, akkor hagyjuk úgy, ahogy van. Az élesebb, kihívóbb megjelenés érdekében válasszunk egy egyenes vagy enyhén lekerekített vonalat az oldalakhoz. Minél alacsonyabbra hagyjuk az arcvonalat, annál hosszabbnak tűnik az arc.

5. lépés: A bajusz formázása

Trimmelhetjük a bajuszunkat ugyanolyan hosszúságúra, mint a szakállunkat vagy hagyhatjuk egy picit hosszabbra is, hogy jobban kiemelkedjen. A szép, tiszta ajakvonalhoz csukjuk össze a szánkat és mosolyogjunk. Tartsuk tisztán a bajuszunkat és trimmeljük felülről (a trimmerfésű nélkül), hogy ezáltal létrehozhassunk egy 1 mm-es tiszta vonalat az ajkunk fölött. Ez a lépés opcionális.


Az arcszőrzetünk trimmelésének képessége egy életre szóló tudomány, amely mindig jó, ha a tarsolyunkban van!

Reméljük segített ez a rövid útmutató neked. Ha úgy gondolod, hogy másnak is szüksége van erre a tudásra, akkor ne habozz megosztani vele ezt a cikket! 🙂