Hogyan…? Tippsorozat a férfi hajápoláshoz 6. rész

Hogyan…? Tippsorozat a férfi hajápoláshoz 6. rész

Hihetetlen mennyiségű azonnal használható tudást hoztunk el neked az előző öt részben, és most a 6. részben is folytatjuk, amely egyben “Hogyan…?” cikksorozatunk befejező része.

Köszönjük, hogy velünk tartottál, várjuk visszajelzésedet Facebook oldalunkon!

Hogyan kell formázni a vékony férfi hajat

Legyen a haj természetes módon vékony vagy ritkuló, itt van, hogyan kell a hajat vastagabbá, teltebbé formálni.

Minden nagyszerű frizura egy nagyszerű hajvágással kezdődik. A legjobb hajvágások vékony hajhoz általában az oldalakon rövidre vannak vágva, hogy a hajat a tetején összpontosítsuk.

A fejbőr olajai elnehezíthetik a vékonyszálú hajat, ezért minden második nap samponozd be, és szükség esetén használj száraz sampont. Az ilyen termékek megemelik és nagyobbá teszik a térfogatát a hajnak, amitől a haj vastagabbnak tűnik.

A vékony hajnak igazán jót tesz egy kis beszárítás, hogy nagyobb volument adjon neki. Ez csak egy-két percet vesz igénybe. Mindig alacsony vagy közepes hőfokot használj, hogy megóvd a hajat a károsodástól. Vezesd a hajat a kívánt forma irányába az ujjaiddal, kefével vagy fésűvel.

Most itt az ideje egy kis terméknek. Mindig matt terméket használj, például agyagot vagy pasztát. Dörzsölj szét egy aprópénz nagyságú mennyiséget a kezeid között, hogy felmelegedjen, és dolgozd végig vele a hajadat a hajtövektől a hajvégekig. Nyomd a hajat a helyére az ujjaiddal vagy fésűvel, és készen is vagy.

Hogyan ritkítsuk meg a hajunkat

Ha otthon szeretnéd saját magadnak ritkásabbra venni a frizurádat, akkor erősen javasoljuk, hogy ne tedd! 🙂 Gyakorlatilag mindig az a vége, hogy utána a fodrásznak kell rendbe tenni… Ha úgy gondolod túl sűrű a hajad és mégis szeretnél kezdeni vele valamit otthon, akkor arra is vannak technikákát, de erről majd egy későbbi cikkben.

Hogyan fonjuk be a hajat férfiaknak

Akár a hosszabb frizurák növekvő népszerűségéről, akár a természetes fekete hajról van szó, a fonat a férfiak számára előnyös megjelenés…ha jól csinálod.

Ha viking fonatról vagy francia copfról van szó, ezek a fajta frizurák otthon is megtanulhatóak.  A hagyományos fonat csak három részből áll, amelyeket keresztezni kell önmagukkal. Némi gyakorlást igényel, de biztosan menni fog idővel!

A parkettafonás (cornrow) más tészta. Ezeket a fonatokat a legjobb, ha szakemberek készítik, akik biztosítani tudják, hogy a fonat egyenletes és elég szoros legyen ahhoz, hogy tartós legyen.

Ami a rövid haj befonását illeti, legalább néhány centire van szükséged bármilyen fonat elkészítéséhez.

Hogyan szőkítsük a férfi hajat otthon

Ha igazi hírességhez méltóan akarsz kinézni, akkor a legjobb módja a hajszőkítésnek az, ha elmész egy szalonba. A szőkítés nagyon megviseli a hajat, még akkor is, ha profik végzik. Ha mégis otthon szeretnéd kipróbálni, akkor most leírjuk, hogyan kell csinálni.

Szőkítéskor az ideális szín két árnyalattal világosabb, mint a hajad. Persze sok férfi szeretne szőkébb vagy platinaszőke lenni. Az otthoni hajszőkítés alapja lehet a fémes ezüst haj vagy a szivárványos fényű merman haj is.

Kezdd mosatlan hajjal. Az enyhén felhalmozódott olajok segítenek megvédeni a hajat a formázási sérülésektől.

Egy olyan szőkítő készletet használj, ami mindent tartalmaz, amire szükséged van – szőkítő, developer, kesztyű, sapka és kefe, valamint egy színezett kondicionálót, hogy ellensúlyozd a rézszínűséget. Keverd össze az utasítások szerint. Az, hogy mennyi ideig kell a hajon hagyni, az eredeti színtől és a céltól függ. Ellenőrizd folyamatosan, amíg el nem éred a kívánt színt.

Ha a szőkítés befejeződött, javasoljuk, hogy használj mélykondicionálót, hogy segítsen helyreállítani egy kis nedvességet.

Most jön a legfontosabb lépés. Használj szőke hajra tervezett sampont és kondicionálót. Ezek kék vagy lila színt tartalmaznak, amely ellensúlyozza az otthon szőkített haj sárga, rézsútos tónusait. Ez különösen fontos a platina tónusú haj esetében, de minden szőkítési szintnek jót tesz.

Köszönjük, hogy velünk tartottál a “Hogyan…” cikksorozatunk során és reméljük, hogy rengeteg hasznos tudással lettél gazdagabb. Ha úgy gondolod, hogy egy ismerősödnek is vannak itt hasznos tanácsok, akkor küldd el neki ezt a linket!

Amennyiben elolvasnád a korábbi részeket is, itt megteheted: első rész, második rész, harmadik rész, negyedik rész, ötödik rész.

Valamint kövesd Facebook oldalunkat, hogy értesülj a legújabb cikkeinkről, híreinkről.