Hogyan…? Tippsorozat a férfi hajápoláshoz 5. rész

Hogyan…? Tippsorozat a férfi hajápoláshoz 5. rész

Tippsorozatunk ötödik részében sem beszélünk mellé, a következő témákat vesézzük ki:

Hogyan…

  • használd megfelelően a hajszárítót formázásra
  • legyen lágyabb (puhább) a hajad
  • csinálj otthon átmenetes vágást
  • fesd a hajadat

Hogyan használd megfelelően a hajszárítót formázásra?

A hajszárítás nem kötelező, de segít a nagy volumenű, dúsabb és egyenes frizurák létrehozásában. A hő a helyére állítja a hajat a nagyobb frizurák esetében, így tovább tartja meg a formát, ráadásul csak egy kis hajápolási termékre lesz szükséged. 

Így csináld:

Kezdd nedves, nem vizes hajjal. Dörzsöld át egy törölközővel vagy pólóval, hogy ne csepegjen. Ha szeretnéd, pár percig szárítsd levegőn.

Fújd be a hajat hővédő spray-vel, hogy megelőzd a formázási sérüléseket és a göndörödést. Ezek közül néhány termék volument is ad, segít kiegyenesíteni a hajat vagy felvenni a harcot a göndörség ellen, de mindegyik egészségesebbé teszi a hajat. A legjobb, ha ezt a lépést nem hagyod ki.

Egy lapos vagy kerek kefével formázza a hajat a kívánt formára. Ha a göndör hajat akarod egyenesíteni, akkor a tövétől húzd egy kis erővel.

Kövesd a kefét a hajszárítóval. Használj alacsony vagy közepes hőfokot és magas levegőfújó fokozatot. Folytasd, amíg a haj megszárad. Ez azért fontos, mert a levegőn száradni hagyott haj a saját dolgát fogja végezni, tehát nem úgy fog beállni, ahogy neked tetszik.

Befejezésül fújd meg a hajad hideg fokozaton, hogy rögzítsd a megjelenést.

Most már hozzáadhatsz egy kis hajápolót az egész napos tartás érdekében. Az extra vastag hajú vagy göndör hajat egyenesíteni próbáló srácok számára egy hajformázást megelőző termék, például egy hajhab, szérum vagy sós spray, amelyet a védő spray után és a hajszárítás előtt adunk hozzá, segíthet a kívánt megjelenés elérésében.

A férfi hajszárítás igazán egyszerű és hatékony módja annak, hogy feldobd a hajad. Nézd meg a fodrászodat vagy néhány videót a technikáról, mert kell hozzá egy kis gyakorlat. 

Mindenképpen olyan hajszárítót keress, amely több hő- és levegőbeállítással, valamint hideggombbal rendelkezik. Ha göndör hajat akarsz majd kiegyenesíteni, akkor diffúzoros tartozékra lesz szükséged. Sok modellhez jár egy ilyen.

Hogyan kell átmentet vágni a férfi hajba?

Egy jó tanács: Ne csináld ezt otthon. Ehhez szakértelem és biztos kéz kell, nem csak egy Youtube videó. Menj el egy fodrászhoz vagy stylisthoz.

Hogyan legyen lágyabb (puhább) a hajad?

Az egészséges haj puha haj. Hasonlóan ahhoz, hogy gyorsabban nőjön a haj, az egészséges táplálkozás segít a hajnak, hogy a legjobb legyen.

A haj hidratált állapotban tartása a második kulcs. Ahogy már újra és újra elmondtuk, ez azt jelenti, hogy hetente csak egyszer vagy kétszer kell samponozni, hogy megőrizzük a fejbőr természetes olajait. Másodszor, használj minden nap kondicionálót. Ha ez nem elég, egy heti mélykondicionáló kezelés vagy maszk segíthet a száraz, sérült haj újraélesztésében.

A törölközőszárítás árthat és törheti a hajat. A haj akkor a legtöredezettebb, amikor nedves. A durva törülközővel való erős dörzsölés törést okozhat. Ehelyett használj egy régi pólót, amelynek szorosabb a szövése.

Hogyan kell festeni a férfiak haját?

Kövesd ezt az egy tippet a férfi hajfestés egyszerű és bolondbiztos módjához.

Íme – használj félig tartós festéket. Ez a fajta hajfesték 4-8 hét alatt lassan kimosódik, attól függően, hogy milyen színű és milyen gyakran mosod a hajad. Ez azt jelenti, hogy soha nem lesznek látható hajtövek, amelyek jelzik a világnak, hogy festetted a hajad.

Viszont nem lesz nehéz dolgod, mert minden férfi hajfesték félig tartós. Csak válaszd ki a számodra legmegfelelőbb színt és alkalmazási módszert. Az ősz hajra létezik olyan opció, amely néhány, de nem az összes ősz hajszálat elfedi, így diszkrétebb lesz a megjelenésed.

Ha nem találsz olyan férfi színt, amelyik megfelel neked, több lehetőség van a női festékeknél, sőt, időnként még olcsóbbak is. Csak győződjön meg róla, hogy itt is a félig tartós formulát válasszad.

Nem találtad meg, amit kerestél? Olvasd el korábbi részeit a tippsorozatunknak első, második, harmadik, negyedik és kövesd Facebook oldalunkat a legfrissebb tartalmakért.