Hogyan…? Tippsorozat a férfi hajápoláshoz 4. rész

Ha olvastad az első három részt, akkor akár azt is hihetnéd, hogy már mindent leírtunk a férfi hajápolásról…ha ezt gondolod, akkor nagyot tévedsz! Sok minden lapul még a tarsolyunkban! 🙂 A korábbi részek: első, második, harmadik.

Ebben a részben a következő témákat hozzuk el neked:

  • Hogyan adj volument a férfi hajnak?
  • Hogyan fésüld meg a hajad?
  • Hogyan formázd a rövid göndör hajadat?

Vágjunk is bele! (Ez a szóvicc csak félig-meddig szándékos! 🙂 )

Hogyan adj volument a férfi hajnak?

A hajformázó eszközök és termékek kombinációja mindenképpen segíteni fog abban, hogy hajadnak nagyobb legyen a kiterjedése (volumene), akár sűrű, akár vékonyszálú, ritkásabb hajad van. Vannak már speciális termékek, amelyek megemelik a hajat a gyökerénél, ezzel segítve a volumen létrehozását. Ilyen termékek például a szárazsampon, hajhab vagy a hajformázó por. Ezután a kialakult formát meg lehet tartani egy pomádéval.

A végső volumen eléréséhez azonban többre van szükség, mint csupán egy jó hajápolási termék. A végső fegyvered a megfelelő volumen kialakításában egy hétköznapi eszköz lesz: a hajszárító. Csak húzd fel és hátra a hajat egy kefével vagy fésűvel, miközben levegővel fújod a hajad. Amikor a haj megszáradt, fejezd be a műveletet azzal, hogy rövid ideig hidegre állítod a hajszárítót, ezzel rögzítve a stílust. Végül dolgozz be egy csepp hajápolási terméket. A hajszárítótól kapott volumennel a szokásos mennyiség töredékére lesz csak szükséged.

Hogyan formázd a rövid göndör hajadat?

Ha szeretnéd fokozni a göndörségét a hajadnak, nézd meg, cikksorozatunk korábbi részét IDE KATTINTVA, ahol ezt már részletesen leírtuk. Itt pedig azt olvashatod, hogyan szabályozhatod a fürtöket egy rövid hajvágáson belül.

A göndör haj hajlamos a szárazságra, és a száraz haj hajlamos a göndörségre, így az első lépés a legjobb hajadhoz a nedvesség. Hagyd ki a sampont, amennyire csak lehet, és mindig fejezd be egy kondicionálóval, ideális esetben göndör hajra készült hajbalzsammal. A zuhanyzás után a nedves hajra felvitt “rajta hagyható” kondicionáló, jól működik és küzd a göndörödés ellen.

Hogyan fésüld meg a hajad?

A haj kifésülése és kikefélése többet ér, mint a haj simítása és formázása. A sörték gyökerektől a hajvégekig történő megmunkálása eloszlatja a fejbőr természetes kondicionálásából származó olajokat a hajon. Emellett masszírozza a fejbőrt, hogy fokozza a véráramlást és hámlasztja a bőrt. Ez nem csak a hosszú hajú pasiknak való. A napi kefélés egészséges fejbőrt és hajat eredményez, és még a hajhullással küzdő férfiaknak is segíthet.

A nedves haj érzékeny és hajlamos a törésre, ezért használj széles fogú fésűt vagy nedves kefét a haj kibontásához közvetlenül a zuhany alól. Ha a haj nedves vagy száraz, használj fésűt vagy kefét a haj vezetésére hajszárítás közben, a hajválaszték meghatározására vagy a haj formázására. Először fésüld ki a hajat, hogy eltávolítsd a csomókat, majd fésüld a hajat abba az irányba, amerre szeretnéd, hogy majd álljon.

A cikkünk véget ért, de tippjeink a férfi hajformázásról, hajápolásról még nem. 

Kövess minket Facebook oldalunkon, hogy ne maradj el a legfrissebb témáinkról!