Hogyan…? Tippsorozat a férfi hajápoláshoz 2. rész

Az előző részben megismerkedhettél a férfi hajnövesztés “trükkjeivel” és azzal, hogy hogyan vágj (vagy inkább hogy ne vágj) hajat otthon magadnak. Ha lemaradtál az első részről, akkor itt tudod elolvasni, megéri!

Ebben a részben pedig a következő férfi hajápolási praktikákkal ismertetünk meg téged:

  • göndör férfi haj formázása
  • férfi haj kiegyenesítési
  • sűrűbb férfi haj elérése

Göndör férfi haj formázása


A göndör hajra készült legjobb férfi frizurák előnyös formát hoznak létre, és eltávolítják a súlyt, hogy fokozzák a textúrát.

A göndör haj hajlamos a szárazságra, mert a fejbőrből származó olajok nem tudnak lejutni a hajszálon. Ez azt jelenti, hogy a lehető legtöbbször hagyjuk ki a sampont, és zuhanyzás után használjunk kondicionálót, esetleg még olajat is.

A göndör haj formázásához kezdj egy olyan termékkel, például krémmel, amely könnyen felvihető a texturált hajra. Dolgozd be a terméket a nedves hajba, és ujjaiddal gyűrd össze, hogy kihozd a göndörséget, miközben a termék beágyazódik. Ha már megfelelőnek gondolod a formát, csak hagyd a hajat a levegőn megszáradni abban formában, hogy a göndörség megmaradjon.
Egy másik termék fokozza a göndörséget, nevezetesen a sós spray. Hagyhatod levegőn száradni, vagy alacsony fokozaton, diffúzoros hajszárítóval szárítsd meg a hajadat. Keress olyan sós spray-t, amely hozzáadott nedvességet tartalmaz, hogy a haj ne száradjon ki. Használhatod önmagában vagy egy kis pomádéval a tetején.

Hogyan kell kiegyenesíteni a férfiak haját


“Mindig az kell, ami nincs.” – tartja a mondás. Ha egyenes a hajad jó lenne, ha hullámos lenne és fordítva. Nincs ezzel semmi baj, amíg jól érzed magad a bőrödben!
A legegyszerűbb módja a megjelenés elérésének, ha egy erős tartású pomádét használunk a nedves hajra, és egy pompadour vagy oldalválasztó frizurába fésüljük.

További frizuraválasztási lehetőségekért beszáríthatod és/vagy vasalhatod a hajat. Mindig hővédő spray-vel kezdj, hogy megelőzd a formázási sérüléseket. Kend be a hajadat, és kezd el a hajszárítást, miközben kerek vagy lapos kefével egyenesre húzod a hajat. Folytasd szakaszosan, amíg a haj meg nem szárad.

A legtöbb férfi képes egyenes hajat egyenesítő készülék nélkül is kreálni, de az extra vastag vagy göndör hajtípusoknál szükség lehet hajvasalóra is. Azonban a legtöbb embernek elegendő lehet a beszárítás önmagában is.

Befejezésül használj hajápolót, hogy egész nap megőrizhesd a megjelenést.

Hogyan legyen vastagabb/dúsabb hajad férfiként?

A vékony és vékonyszálú haj a megfelelő termékekkel és formázó eszközökkel teltebbnek és vastagabbnak tűnhet. A finom haj azt jelenti, hogy minden egyes hajszál vékony. A finom haj lehet dús, sok hajszállal fejbőrönként vagy vékony, kisebb sűrűségű. Mindkét típus vastagabbnak tűnik.

Sűrítőszerek


A hajsűrűsítő samponok, kondicionálók és spray-k olyan polimereket tartalmaznak, amelyek akár 20%-kal is vastagabbá tehetik a hajat. Használj minden nap egyet vagy akár mindegyiket ezekből a termékekből, mert kimosódnak. A nők számára még több sűrítő termék kapható, ezért ne félj átmenni a boltban a “folyosó másik oldalára”.

Textúra


A textúrát fokozó hajvágások és termékek szétválasztják és meghatározzák a hajat, hogy vastagabbnak tűnjön, mint amilyen valójában. A texturált vágás mostanában hatalmas trend, ahogyan a texturált frizura bármilyen vágáshoz hozzáadása is, a rövidtől a középhosszúig.

A textúra hozzáadásának egyik módja a pomádék, mint például az agyagok, a púderek és a krémek, amelyek texturált elválasztást hoznak létre. Ez rövid és középhosszú haj esetén is működik.

Egy másik módja annak, hogy textúrát adjunk a hajnak, a sós spray. Ez egy nagyon könnyen használható termék. Csak rá kell fújni a nedves hajba és összefésülni. Ezután levegőn száríthatod vagy beszáríthatod, hogy természetes hatású hullámokat adjon a hajnak. VIGYÁZZ! Az egyenes hajat akár göndörré is alakíthatja a sós spray. Ez a legjobban a körülbelül 5 centiméteres és annál hosszabb hajnál fog működni.

Térfogat


Az első számú módja annak, hogy a hajat vastagabbá tegyük, a volumen hozzáadása. A finom és vékonyszálú hajra való legjobb termékek közül néhány növeli a volument. Ilyenek a hajhabok, a hajformázó porok és a száraz samponok.

A hajszárítóval és kefével kombinálva egész nap tartó, nagy volumenű frizurákat, például pomponokat, hátrasöpréseket és tincseket készíthetsz.

Érdekesnek, hasznosnak találtad? Akkor írj kommentet Facebook oldalunkon vagy oszd meg ezt a cikket ismerőseiddel!