Hogyan kell festeni a férfi hajat? Most bemutatjuk 7 egyszerű lépésben!

Hogyan kell festeni a férfi hajat? Most bemutatjuk 7 egyszerű lépésben!

A borotválkozással ellentétben apáink nem tanítanak meg minket arra, hogyan fessük a hajunkat. (Legalábbis elég valószínű, hogy nem. 🙂 )

Ez probléma. Legalábbis,  ha a természetes hajszíned nem működik neked, az tönkreteheti a stílusodat. Ami azt jelenti, hogy változtatnod kell rajta.

Ellentmondásos a következő kijelentés:

A hajfestéstől nem leszel nőies, és minden pasinak meg kellene fontolnia, hogy megtegye.

Akár egy érett férfi vagy, aki megpróbál megszabadulni az “ősz róka” kinézettől, akár egy fiatalabb srác, aki csak egy kis változatosságra vágyik, a hajfestés remek módja lehet annak, hogy megváltoztasd a mindennapi stílusod.

A mai cikkben megtudhatod, milyen egyszerű a férfi hajfestés, és elkezdhetsz egyre jobban és jobban kinézni!

A legnagyobb probléma az otthoni hajfestéssel, hogy képes mindent összekenni. Festékes lesz a mosdókagylónk, a ruhánk, az eszközeink, stb. Ezért, kezd ezzel:

Első lépés:

Pakolj el mindent

Hidd el, hogy tiszta, letörölhető munkaterületet szeretnél, mielőtt belevágsz a férfi hajfestésbe.

Jobb helyet nem is találhatsz a hajfestéshez, mint a fürdőszobai tükör előtti tér. Takarítsd el a díszeket, borotvákat és fogkefetartókat, és minden más egyebet, ha van. Előtted csak egy tiszta mosdókagyló és pult legyen.

A hajfestési rutinodat is készítsd elő úgy, hogy minden kefét, festéket és kondicionáló flakont elérhető közelségbe helyezel.

Ha már előkészítetted a tiszta és áttekinthető helyet, jöhet a következő lépés.

Második lépés:

Mosd meg a hajad

A hajadnak tisztának kell lennie, mielőtt befested.

A hajfestés előtti napon mosd meg a hajad sampon és kondicionáló használata nélkül és levegőn szárítsd meg.

A cél az, hogy a szennyeződéseket eltávolítsd anélkül, hogy kimosnád a hajad természetes olajait. Ezek az olajok nagy szerepet játszanak a fejbőröd védelmében a durva hajfestékkel szemben – biztosítják, hogy a szín ne hatoljon be túl mélyen a hajszálaidba.

Ne feledd, a hajfesték erős anyag. Megfelelő védelem nélkül a bőröd irritálódhat a festéktől, és repedezni kezdhet. Ezt mindenképpen kerüld el.

Harmadik lépés

Védd a bőrödet

A hajfesték folyékony, és elszabadulhat, ha nem tartjuk kordában.

A hajvonal körüli bőrfelületet érdemes egy kis mennyiségű vazelinnel bekenni. Ez védőgátként működik, amely megakadályozza, hogy a hajfesték a homlokodra és a szemedbe folyjon. Érdemes megnézni egy tutorial videót a helyes használatról.

Ne használj vazelint a hajadon! Ez megakadályozza, hogy a festék elvégezze a munkáját, és foltos lesz a hajszíned.

Bár a hajfesték a gyártók szándéka szerint biztonságosan használható, a bőrre vagy szembe kerülve kémiai égési sérüléseket, sőt, ha nem kezelik, akár átmeneti vakságot is okozhat. Tehát, ha a bőrödre vagy a szemede kerülne a festék, azonnal mosd le tiszta vízzel!

Negyedik lépés

Vidd fel a festéket a hajra

Az első dolog ebben a lépésben mindig az legyen, hogy elolvasod a használati útmutatót, mivel minden termék használata picit eltérhet – és el is tér. 

Ha majd gyakrabban fogod festeni a hajadat, akkor bizonyára ki fog alakulni egy rutinod.

Mi itt a kezdőknek leírunk egy lehetséges lépés sorozatot.

  1. Vedd fel a hajfestő készlethez mellékelt védőkesztyűt. (Nem színeződik be a bőröd.)
  2. Keverd össze a hajfesték összetevőit. Egyes készletek előre összekevert oldatot biztosítanak, mások pedig két tasakot (egy színező- és egy fejlesztő tasakot).
  3. Vidd fel a hajfestéket a hajadra. Ezt megteheted kézzel vagy a termékhez mellékelt bármilyen felhordó eszközzel. A lényeg: egyenletesen vidd fel a festéket.
  4. Ne félj attól, hogy vastagon viszed fel, csak a kezeddel simítsd el a hajadat. Ez biztosítja, hogy ne maradjon ki egyetlen hajszál sem, tehát így nem lesz foltos a haj.
  5. Győződj meg róla, hogy nincs felesleges festék a fejbőrödön. Legyen látható a hajad textúrája. Ha a fejed úgy néz ki, mint egy bowling golyó, akkor le kell kaparni a felesleges terméket.
  6. Állítsd be egy időzítőt a termék használati utasításában megadott várakozási időre. Lehetőleg ne érintsd meg a hajad, amíg vársz, mert az érintés egyenetlen felületet eredményezhet.

Ötödik lépés

Várakozás

Most nincs más dolgod, mint megvárni a férfi hajfesték használati utasításában leírt mennyiségű időt mielőtt lemosnád a festéket. (Ez általában 20-45 perc, de mindenképp olvasd el, hogy meddig kell rajta hagyni!)

Hatodik lépés

Hajmosás

Amint lejárt az idő mosd le a festéket, a legegyszerűbb, ha lezuhanyzol.

A festék erősségétől függően ajánlott lehet sampont használni az öblítés után. 

Honnan tudod meg a termék erősségét? Igen, jól gondolod: használati utasítás. 🙂

Ha azonban mégsem írná, akkor magadnak kell felmérni az erősséget. Ha ez megvan, akkor járj el az alábbiak szerint:

  • Tartós festék – Habosítsd fel samponnal, miután alaposan kiöblítetted a hajad forró vízzel.
  • Félig tartós festék – Ne használj sampont. Ez befolyásolja a színt, és gyorsabban kifakul.

Minden esetben öblítés után kondicionáld a hajad. A legtöbb hajfesték termékhez maximális erősségű kondicionálót adnak. Ha azonban nem adnak ilyet, használhatod helyette az általános kondicionálódat is. Befejezésként szárítsd meg a hajad közepes hőfokon.

Hetedik lépés

Tedd tartósabbá a színt

A hajfestés utáni szín nem tart örökké, sajnos még a férfiaknál sem…

Ahogy a hajad nő, a természetes szín át fog látszani a hajtöveken. Ha félig tartós festéket használsz, az új árnyalatod minden hajmosáskor elhalványul.

Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy állítsd be a samponozási időbeosztásodat, és csak minden második nap mosd meg a hajad. Ezzel csökkented a festék samponnal való érintkezését, és mérsékled a fakulás sebességét.

A kondicionálás rendben van – azonban érdemes egy maximális erősségű kondicionálót vásárolnod, hogy a hajad hidratált maradjon, miután erős vegyszereknek volt kitéve.

Végül, de nem utolsósorban készülj fel arra, hogy a jövőben újra kell festeni a hajad.

Ahogy a hajad kinő, a természetes színed vissza fog térni. Amint ez nyilvánvalóvá válik, két lehetőséget van:

  • mosd ki a festéket színeltávolító samponnal, vagy
  • fesd újra a hajad és kezdődhet újra ez a 7 lépéses procedúra.

Sok sikert, reméljük megtalálod a számodra legmegfelelőbb hajszínt és férfi hajápolási termékeket!

Ha tetszett ez a bejegyzésünk, akkor kövesd Facebook és Instagram oldalunkat is, ahol rendszeresen osztunk meg tippeket, érdekességeket a férfi haj, szakáll és bajusz ápolás témaköreiben!