Hogyan…? Tippsorozat a férfi hajápoláshoz 3. rész

Lemaradtál az előző két részről? Érdemes azokat is elolvasni! ELSŐ RÉSZ MÁSODIK RÉSZ

Soron következő cikkünkben ezekről férfi hajápolási technikákról fogunk írni:

  • középhosszú férfi haj formázása
  • a férfi haj elválasztásának módjai
  • milyen gyakran érdemes hajat mosni férfiként?

Nem is szaporítjuk tovább a szót, vágjunk bele!

Hogyan formázzuk a közepes hosszúságú férfi hajat?

A hosszabb haj több formázási lehetőséget jelent. Középhosszú hajjal ugyanazt a vágást többféleképpen is formázhatod. Fentről sorrendben ott van a kusza frufru, a texturált átfésült frizura, a nagy volumenű oldalválaszték és a kusza texturált tüskés tincs.

Fogj egy közepes tartású terméket, és kísérletezz, hogy megteremtsd a saját jellegzetes megjelenésedet.

Hogyan válasszuk el a férfi hajat?

Az elválasztás egy apró részlet, ami nagy különbséget tud tenni szép és csúnya hajviselet között. Míg a közepes és hosszú frizurájú pasiknak remekül áll az, ha a középső részen van elválasztva a haj, az oldalsó részen való elválasztás univerzálisan hízelgő megoldás.

A hajvágásnál a fodrász vagy a stylist gyakran mozgatja a hajat, hogy meghatározza, milyen irányba nő a haj, ezért, az elválasztás a hajjal együtt működik. Próbáld ki te magad is: húzd hátra a hajadat az ujjaiddal, és mozgasd a hajadat balra, majd jobbra, hogy megnézd, merre akar a haj menni.

Egy másik módja annak, hogy megtaláld, melyik irányba kell elválasztani a hajadat, ha megnézed a tarkódon, hogy merre tekerednek a tincseid. Ha a spirál az óramutató járásával megegyező irányba nő, fésüld balra, ha az óramutató járásával ellentétes irányba, fésüld jobbra. Ha két spirálod van, akkor rajtad áll! 😉

Azonban egy életen át tartó egyirányú elválasztás után a haj megszokja, hogy egy irányba üljön. Azonnal növelheted a volument, ha kipróbálod a másik irányba történő oldal választást.

Másik módjai az elválasztás feldobásának, ha fésű helyett ujjaidat használod a rendezetlenebb megjelenés érdekében. Ezzel a módszerrel az elválasztást  középre, közelebb a közepéhez, vagy távolabb az egyik oldalra helyezed. Néhány srácnak kirívóan határozott lesz a megjelenése, ha az elválasztásnál fel is van borotválva a haja.

Milyen gyakran mossanak hajat a férfiak?

Egy dolog biztos: ne mosd meg minden nap!

Sok férfi mindennap hajat mos, hogy ne legyen zsíros a haja. A samponozás megfosztja a fejbőrt a faggyútól, a faggyúmirigyek által termelt olajtól, amely a haj és a bőr védelmét és vízhatlanságát szolgálja. A száraz fejbőr arra készteti a faggyúmirigyeket, hogy még több olajat termeljenek, ami egy ördögi kört hoz létre.

Ahhoz, hogy a fejbőr kevesebb olajat termeljen, 2-4 héten keresztül kezdj el minden második nap samponozni. Ezután hetente kétszer samponozz. Lehet, hogy lesz egy átmeneti időszak, de folytasd tovább. Persze ettől továbbra is zuhanyozhatsz mindennap. 🙂 Öblítsd ki a hajad vízzel, és masszírozd be egy könnyű kondicionálóval, hogy az feloldja az izzadságot és az olajat.

Vigyázz a korpásodás elleni samponokkal

Ahogyan valószínűleg többet zuhanyozol a forró nyári hónapokban, úgy lehet, hogy nyáron többet samponozol, télen pedig kevesebbet. A kondicionálót azonban minden zuhanyzáskor használni kell.

A felfrissüléshez azokon a napokon, amikor nincs időd zuhanyozni, két samponozás között vagy az ebédidőben végzett edzés után, próbáld ki a száraz sampont, amely felszívja az olajat. Csak fújd a port a hajtöveknél a hajba, és dolgozd bele. Ez a fantasztikus termék ráadásul még extra volument is ad a hajnak.

Egy rövid gondolat a korpásodás elleni samponokról: Bár ezek megszüntetik a viszkető fejbőrt és a hámlást, ügyeljünk arra, hogy az utasításoknak megfelelően használjuk őket. Általában ezek a termékek nagyon szárítanak, és soha nem szabad minden nap használni őket.

Érdekesnek, hasznosnak találtad a fenti tippeket? Oszd meg ismerőseiddel és kövesd Facebook oldalunkat, hogy sose maradj le a legújabb cikkeinkről!