A tudatos hajápolás titkai 2. rész

Az első részben megismerkedhettél a tudatos férfi hajápolás titkai kezdő lépéseivel, a második részben pedig további hasznos, azonnal használható tippeket adunk neked, hogy könnyedén meg tudd óvni hajadat.

Ha még nem olvastad el az első részt, akkor mindenképpen tedd meg, mielőtt ennek nekilátsz! 😉

Az előző részben leírtuk, hogy a hajmosással kezdődik minden, majd azt követi a megfelelő hajápolási szerek használata és hajszárítás.

tudatos hajápolás titka
tudatos hajápolás titka

Most nézzünk meg egy, sokak által megélt kihívást, ami nem más, mint a haj megfelelő formázása.

4. A haj megfelelő formázása

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak lemásolják az éppen aktuális férfihaj divatot és nem figyelnek arra, hogy az a fajta frizura illik-e az ő arcfomájukhoz és, hogy a hajuk egyáltalán alkalmas-e ahhoz a fazonhoz. Ezen kívül a saját hajad formázása gyakorlást és kitartást igényel, hogy olyan legyen, amilyet te szeretnél. 

Most ehhez adunk néhány tippet, hogy megkönnyítsük neked az otthoni hajformázást.

Ha le akarod rövidíteni a haj formázásra szánt időt, akkor már azonnal kezd el a hajmosás utáni nedves hajadat belőni az általad preferált formára. Ehhez a két legjobb eszköz: egy fésű vagy az ujjaid. Következő lépésben, amikor a hajad már kb. 70%-osan megszáradt, csak akkor tedd fel rá a hajformázási termékeket. (Ha hajszárítót használsz, akkor beállítástól és haj hosszúságtól függően kb. 30-60 másodperc alatt lehet elérni ezt a szárazságot.) A hajápolási termékekre jellemző, hogy nem közvetlenül a hajra érdemes felvinni azokat, hanem először egy kisebb mennyiséget érdemes szétdörzsölni a kezünkön, majd így felvinni a hajra. Ezáltal nem csomósodik össze a termék és egyenletesebben oszlik szét a hajadon. Érdemes így haladni, kisebb egységekben felvinni a hajra a hajápolási terméket egészen addig, amíg el nem érted a kívánt hatást vele. Ha apránként viszed fel elkerülheted azt is, hogy túl sokat tegyél rá – leszedni ugyanis már elég macerás… (Természetesen érdemes elolvasni az adott termék leírását annak használatához, hogy a lehető legjobban ki tudd használni azt.)

tudatos hajápolás titka
tudatos hajápolás titka

Haladó TIPP: Többféle férfi hajformázási termék van a piacon, nem véletlenül. A wax, a pomádé vagy a hajzselé mind-mind más célt szolgál. A te feladatod, hogy kiderítsd, hogy számodra melyiket vagy melyikeket kell használni ahhoz, hogy a számodra a hajformázásban elérni kívánt célt megszerezd ráadásul úgy, hogy a hajtípusodnak megfelelő terméket használd.

5. A fodrász a hajad egyik legjobb barátja

Lehetséges, hogy inkább úgy kellett volna fogalmaznunk, hogy a jó fodrász a hajad legjobb barátja. Csábító és pénztárcakímélő, ha otthon magadnak vagy egy ismerősöd/családtagod nyírja a hajadat, ám hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő. 

Ugyanis egy szakmájában kiváló fodrász nem csak annyit csinál, hogy levágja a hajadat, hanem szakszerű tanácsokkal lát el téged a hajtípusodnak és arcformádnak megfelelően, hogy te a lehető legtöbbet hozhasd ki frizurádból. Hallgass mindig a szakértő fodrászra, és látogass el átlagosan havonta egyszer hozzá. Ennyi idő alatt ugyan nem fog túlzottan megnőni a hajad, ugyanakkor a nyakadon és fül környékén megjelenő szőr erősen rontja az összbenyomást.

Ha végigolvastad az előző részt és ezt, akkor te is beláthatod, hogy a tudatos férfihajápolás nem is olyan egyszerű dolog, mint, ahogy azt gondolná az ember.

Ha te elkezded használni a mindennapokban az itt leírt tanácsokat, akkor már egy lépéssel közelebb vagy a hajad (és fejbőröd) hosszú távú egészségének fenntartásában, gratulálunk!
Amennyiben úgy gondolod, hogy van olyan ismerősöd, akinek szintén jó lenne ezekről tudni, akkor küldd el neki ezeket a cikkeket vagy oszd meg Facebook-on! 🙂