A Te bőröd is mindig kiszárad ősszel? Őszi haj -és fejbőrápolási tippek férfiaknak

Rakd el a laza cuccokat és vedd elő a melegebb öltözetet! Bár még pár napig élvezhetjünk hazánkban a 20 fok feletti hőmérsékletet, biztosra vehetjük, hogy októbertől beköszönt a hűvös, szeles időjárás, ami sokaknál egyet jelent a száraz bőrrel, így a fejbőr szárazságával is számolni kell. 

Csak úgy, mint a ruhatáradat, a bőr, haj, szakáll és bajusz ápolási rutinodat is frissíteni kell!

Itt összeszedtük neked a férfi haj -és bőrápolási tippeket, amiket ősszel érdemes lesz megfogadnod.

Hogyan vigyázz a bőrödre ősszel?

A csontig hataló őszi szelek a bőrödnek sem fognak jót tenni, ha nem vigyázol. Amikor a hőmérséklet leesik, akkor a bőröd segítségért kiállt. Te ne legyél azok között, akik ezt a segélykiáltást elengedik a fülük mellett – mégiscsak a legnagyobb emberi szerv! Szerencsére néhány egyszerű lépés segítségével könnyen irányítás alatt lehet tartani a dolgokat.

Hámlasztó arcdörzsölés

Két dolog történhet veled, amikor az ősz kéretlenül bekopog az ajtódon:

  1. kiszárad a bőröd (magától) vagy
  2. túl olajos lesz a bőröd,

attól függően, hogy milyen mértékű a faggyútermelésed. Nem számít, hogy melyik eset áll fenn nálad, fontos, hogy lélegezni tudjon a bőröd. Ezt úgy tudod elérni, hogy valamilyen hámlasztót használsz, ami eltávolítja a piszkot, elhalt bőrsejteket és az olajos lerakódásokat, amelyek mélyen összegyűlnek a bőr pórusaiban. Az ún. arcradírok lesznek a segítségedre a bőrápolásban, amelyeket reggelenként vagy esténként kell napi egyszer használni. Pár percig hagyd a bőrödön, majd tiszta és langyos vízzel most le, végül száraz törölközővel töröld meg az arcodat.

Extra tipp: Ne feledkezz meg az ajkaidról sem, amik az ősz legnagyobb áldozatai szoktak lenni. Válassz egy számodra kellemes ízű ajakbalzsamot és használd szükségszerűen.

Hogyan tartsd egészségesen a szakálladat ősszel?

Akárcsak a pajzs, a szakállad megóvja az arcodat szinte mindentől, még az ősz haragjától is. A megfelelő szakállápolási termékekkel felvértezve arcszőrzeted meg fog birkózni bármivel, amivel ez a szeszélyes évszak rátámad.

Napi tisztító samponnal való mosás javasolt és szakáll kefézés. Ezek eltávolítják az esetlegesen ott maradt piszkokat, szennyeződéseket, amelyek a bőröd és a szakállad közé kerültek. Amíg még nyirkos a szakállad tegyél rá pár csepp tápláló olajat, hogy puha és hidratált legyen. Végül fésüld meg alaposan egy szakállfésűvel.

Hogyan védd meg a hajadat ősszel?

Ahogy egy háznak is jó alapra kell épülni ahhoz, hogy stabil legyen, úgy a hajápolás esetében sincs ez másképpen. Ez különösen igaz ősszel. Nagyon fontos, hogy első lépésként egy minőségi samponnal mosd meg a hajadat. Ezzel megfelelően tudod eltávolítani a koszt, olajat és bármi egyebet, aminek nincs helye a fejeden. Ha ezzel megvagy, akkor zárd be a nedvességet a hajadba és védd meg a fejbőröd felső részét egy kondicionálóval.

Próbálj ki új stílusokat

Az ősz kiváló lehetőséget biztosít számodra, hogy új dolgokkal kísérletezz, legyen szó akár új haj stílusról vagy új haj -és szakállápolási szerekről. Miért ne próbálhatnál ki egy pasztát vagy pomádét?

Extra tipp: Ha tuti biztosra akarsz menni, hogy megvédd a hajadat a széltől, akkor befejező mozdulatként tegyél rá egy kevés hajlakkot!

A fentieken kívül az ősz arra is nagyszerű lehetőséget ad, hogy a haj, bőr és szakállápolási rutinodon javíts picit. Szóval ne félj kipróbálni új haj -és szakáll stílusok, sőt akár spriccelj friss illatot a hajadra és kezdj hozzá a bőrápoláshoz – hálás leszel érte, ha eljön a tél! 🙂