A megoldás minden férfi ápolási problémára 3. rész

Az előző két részben, amelyeket ITT (1. rész) és ITT (2. rész) érsz el átvettük a férfi ápolási problémák nagy részét, különös módon kitérve a haj, szakáll és fejbőr területekre. De mivel, ahogy ígértük ez egy átfogó írás az utolsó részben leírunk olyan dolgokat is, amelyek ritkábban kerülnek szóba.

Vágjunk is bele!

A hátadon lévő pattanásokról

Na, erre a témára biztos nem számítottál! Ez a téma a férfiak egyik legelhanyagoltabb ápolási problémája. A férfiak sokat izzadnak és pattanásosak a hátukon. A legtöbben nem tesznek semmit a hátuk tényleges tisztításáért, mert nincsenek megfelelő eszközeik ahhoz, hogy elérjék ezt a nehezen hozzáférhető területet. A megoldás azoban sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: Egy hosszú nyelű súrolókefe használatával gyerekjáték lesz a nehezen elérhető területeket is ápolni. Ezzel vigyél fel némi könyökzsírt (igen, ez egy létező dolog 😀 ) az érintett területre. Párosítsd kedvenc testápolóddal és ezzel a módszerrel könnyedén megszabadulhatsz a pattanásoktól a hátadon.

Rossz testszag

A rossz testszag nem csak rendkívül feltűnő, de sok ember számára teljesen elronthatja az üzletet vagy a mindennapokat. Ha nem vagy biztos benne, hogy ki az a személy a szobában, akinek rossz szaga van, valószínűleg te vagy az! Győződj meg róla, hogy naponta használsz megfelelő minőségű illatos testápolót és dezodort, hogy megszüntesd a nemkívánatos testszagot.

Tipp:

Bár egy kölni illat nem oldja meg a testszag problémáit, elrejtheti a bűz egy részét, és képessé tesz arra, hogy a kínos probléma ellenére is megragadd a napot. 

Általánosságban elmondható, hogy télen a sötétebb/melegebb illatokat válasszuk, tavasszal/nyáron pedig a könnyedebbeket. 

Manikűr férfiaknak

A kosz, az olaj, a zsír és a többi “általános piszok” mind a kezünkre vagy a körmünk alá kerülhet. A mosolyod mellett a körmök az egyik első dolog, amit a nők észrevesznek egy férfin. Szerezz be egy professzionális minőségű manikűrkészletet, amely tartalmazza az összes körömápoló eszközt, amire szükséged lehet ahhoz, hogy körmeid mindig csodásan nézzenek ki. Mindössze néhány percet vesz igénybe, és a lehető legegyszerűbb, ha otthonod kényelmében végzed el. Vagy menj el a körömszalonba, és végeztesd el a manikűrt. Néhány másodpercig kényelmetlenül fogod érezni magad, de ápolt bajnokként jössz ki onnan. 2022-ben ez már nem lehet probléma…

Lábreszelő: Durva lábak és bőrkeményedések 

Ha mást nem, ezt az egy tippet fogadd meg ebből a cikkből: Vigyázz a lábadra! Különösen a száraz, repedezett, bőrkeményedéses lábakat érdemes szemmel tartani. Ha hetente legalább egyszer a zuhany alatt használsz egy lábreszelőt, az egyszerű módja annak, hogy a lábad selymesen sima legyen és a lehető legjobban nézzen ki. Nem utolsó sorban a strandon sem kell szégyenkezned, ha ápoltan tartod a lábfejedet… 🙂

A hátadon lévő szőr

Valószínűleg sok hölgynek tetszik egy kis mellszőrzet a férfiakon, azonban elég ritka az olyan nő, akinek a hátszőr bejönne.

Az esztétikát leszámítva álljon itt még néhány érv ellene: Amellett, hogy kényelmetlen lehet, a szőrzet csapdába ejti az izzadságot és a szagot. Ha a hátadon is van egy kis szőr, ideje elengedni. Gyantázni nem érdemes, a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy megszabadulj a hátszőrzettől, ha fogsz magadnak egy jó minőségű hátborotvát. Esetleg kérd meg a párodat, hogy borotválja meg helyetted. Ez egy olyan probléma, amelyet gyorsan, és ami még fontosabb, egyedül is megoldhatsz egy nagyszerű hátborotvával.


Sikerült a végére érnünk a férfiakat érintő testápolási problémáknak. Reméljük, sok hasznos információval lettél gazdagabb! Ebben a három részes sorozatban felsorolt problémákra adott megoldások nem csak az esztétikumodon segítenek, hanem abban is, hogy egészségesebb legyél!

Kövess minket Facebook oldalunkon, hogy ne maradj le a legfrissebb írásainkról!