10 legendás hajviselet a foci történelemből

Legendás hajviselet a fociban.
Tény, hogy rengeteg férfi él-hal a fociért. Az is tény, hogy elsősorban nem a játékosok frizurája miatt nézik a férfiak a focimeccseket. DE! Egyszerűen vannak olyan hajviseletek, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül! 🙂

Ebben a válogatásunkban összegyűjtöttünk 10 darab ikonikus hajviseletet a labdarúgás világából. A lista teljesen szubjektív, célja a szórakoztatás és a múltidézés! 

  1. Paul Scharner
Wigan Athletic’s Austrian player Paul Sc / ADRIAN DENNIS/GettyImages

A korábbi Wigan és a West Brom embere, Paul Scharner nagyon komolyan vette a haját. Annyira fontos volt számára, hogy szinte minden héten friss, új frizurája volt.

Úgy tűnt, az osztrák képtelen bármilyen hosszú ideig ragaszkodni egy színhez vagy vágáshoz. A pletykák szerint borbélya visszavonult Barbadosra.

  1. Gareth Bale 
legendás hajviselet
Kép forrása: Twitter, legendás hajviselet

A Real Madrid rosszfiúja, de egy dolog miatt senki sem bánthatja: a csodálatos frizurája érinthetetlen!

  1. Mario Balotelli
legendás hajviselet
Balotelli at Monza / Jonathan Moscrop/Getty Images legendás hajviselet

Balotellinek is rengeteg féle frizurája volt, de legismertebb viselete a kissé hátrasimított mohawk haj.

  1. David Seaman 
FUSSBALL: WM 2002 in JAPAN und KOREA/ACHTELFINALE DEN – ENG 0:3 / Martin Rose/GettyImages

Ő az egyik legjobb példa, hogy a focikapusok mindig kicsit különcködnek. Seaman nem ironikusan viselte a bajusz és lófarok kombót!

  1. Carles Puyol
Barcelona v R.C.D. Mallorca / Luis Bagu/GettyImages

Semmiképp nem hagyhatjuk ki Puyolt ebből a listából, ugyanis hazánkban a “puyol-frizura” mint fogalom a mai napig él!

  1. Rodrigo Palacio
FC Internazionale Milano v Hellas Verona FC – Serie A / Valerio Pennicino/GettyImages

Bizonyos dolgokat nem lehet nem látni…

Rodrigo Palacio bizonyára elvesztett egy fogadást. Egyszerűen nincs más magyarázat ezen kívül, hogy miért viselne bárki, nemhogy egy nemzetközi futballista patkányfarok fonatot.

  1. Rigobert Song
Cameroon’s defender Rigobert Song eyes t / CARL DE SOUZA/GettyImages

A Liverpool és a West Ham korábbi védője emlékezetes módon fejezte be pályafutását, ezzel a szőke szakáll és raszta kombinációval lépett pályára a 2010-es kameruni negyedik, utolsó világbajnokságán.

Erős megjelenés a nagy alkalomra.

  1. Wayne Rooney
Villarreal CF v Manchester United – UEFA Europa League Final / Aleksandra Szmigiel – Pool/Getty Images

A hajhullás senkit sem kímél, még a legjobb focistákat sem. De Rooney-nak volt egy trükk a tarsolyában. 2011-ben hajbeültetést végeztetett magán, amivel kapcsolatban ezt nyilatkozta: “25 éves koromra megkopaszodtam volna, akkor meg miért ne? Elégedett vagyok az eredménnyel.”

  1. Ronaldo
Kép forrása: Twitter

Ez a hajvágás borzasztó lehetett, de Ronaldót egy cseppet sem érdekelte, hiszen megállíthatatlan teljesítményt nyújtott, hogy 2002-ben a világbajnokságon dicsőségére vezesse Brazíliát.

A Real Madrid ex-csatára az Aranycipőt is megkapta, hiszen nyolc gólt rúgott, hogy megszerezze hazájának 1994 óta az első Labdarúgó-világbajnoki címet.

  1. David Beckham 
Real Madrid v Partizan Belgrade – UEFA Champions League Group F / Etsuo Hara/Getty Images

Ki más kerülhetne még ebbe a listába, ha nem Beckham? A legendás, a felejthetetlen, az elmaradhatatlan, az örök stílusteremtő. Nála tényleg volt minden: kopaszra borotvált, mohawk, cornrows, D-Beck, a Legolas, festés és még napestig sorolhatnánk…

Ahogy a bevezetőben is írtuk, ezzel a írással nem volt más szándékunk, mint, hogy egy picit felüljünk a nosztalgia vonatra. Tudjuk, hogy még számtalan divatdiktátor lapult és lapul a mai napig a focisták között, valószínűleg mindenkit meg se tudnánk említeni – olyan sokan vannak. 

De ha van a szívednek olyan kedves futballista, akit mindenképp látni akarsz egy ilyen listába, akkor küldd el nekünk és összeállítunk még egy ilyen cikket!